• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۰۳۰۳۴
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۹
با پیوند جنبش بایکوت و نهضت روز قدس

آپارتاید تنها سرنوشت قابل تصور برای اسرائیل

پیوند جنبش «بایکوت» اسرائیل و نهضت «روز قدس» امام خمینی (ره) امید‌ها را برای رقم خوردن سرنوشت رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی برای رژیم صهیونیستی افزایش داده است.

روز قدس در جمعه گذشته به صورت باشکوهی و با استقبال گسترده مردم در اقصی نقاط جهان برگزار شد.
علاوه بر ایران، لبنان، سوریه، عراق، یمن، بحرین و فلسطین اشغالی - به عنوان مهمترین کانون‌های مقاومت اسلامی ضد صهیونیستی - و کشور‌هایی اسلامی مانند آذربایجان، پاکستان، کشمیر، نیجریه، افغانستان، اندونزی، موریتانی، مصر، سودان و ... مردم کشور‌هایی مانند آمریکا، المان، اتریش، انگلیس، استرالیا و افریقای جنوبی و ونزوئلا، نیز از این روز استقبال کردند.
اما در این میان یکی از تحولاتی که امید‌ها را برای رقم خوردن سرنوشت رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی برای رژیم صهیونیستی افزایش می‌دهد، گسترش جنبش «بایکوت، سلب سرمایه گذاری و تحریم» اسرائیل در جهان و پیوند آن با روز قدس است.
اهمیت این پیوند در حدی است که حتی واکنش برخی رسانه‌های رژیم صهیونیستی را در پی داشته است.
روزنامه تایمز آو (رژیم) اسرائیل دیروز نوشت میلیون‌ها فعال در سراسر جهان با شرکت در تجمعات ضداسرائیلی، این رویداد سالانه (راهپیمایی روز قدس) را به عنوان فرصتی مهم برای درخواست اجرای جنبش «بایکوت، سلب سرمایه گذاری و تحریم» (رژیم) اسرائیل تبدیل کردند.
جنبش بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم رژیم صهیونیستی (به انگلیسی: Boycott, Divestment and Sanctions (BDS)) جنبشی جهانی است که هدف آن تحت فشار قرار دادن رژیم صهیونیستی با اهرم‌های اقتصادی جهت پایان اشغال سرزمین فلسطین و به رسمیت شناختن حق بازگشت میلیونها آواره فلسطینی است.
این جنبش در 9 ژوئیه 2005 توسط 171 سازمان غیردولتی فلسطینی بنیان گذارده شده و بر یکی از بیانیه‌های سازمان ملل علیه رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی استناد و از روش مبارزه سیاهپوستان علیه دولت آپارتاید بهره می‌جوید. در حمایت از این کارزار دهها کنفرانس و حرکت اعتراضی در شهرهای مختلف جهان انجام شده است.
روزنامه تایمز آو (رژیم) اسرائیل در گزارشی نوشت: بیش از صد تظاهرکننده ضد اسرائیلی یکم ژوئیه در سالروز بین المللی قدس در یکم ژوئیه (جمعه، یازدهم تیر) با تجمع در برابر قدیمی ترین کتابخانه عمومی آمریکا، شعار «انتفاضه» و «فلسطین را آزاد کنید» سردادند.  
علاوه‌براین، صدها تن از فعالان ضداسرائیلی روز جمعه (روز قدس) با تجمع در میدان تایمز منهتن به سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه اعتراض کردند.
تایمز آو همچنین با اشاره به اینکه "در «روز اعتراض ضدصهیونیستی» (روز قدس) در بوستون، تظاهرکنندگان خواستار اجرای جنبش «بایکوت، سلب سرمایه گذاری و تحریم» علیه اسرائیل شدند" تصریح کرد: روز قدس از سال 1979 که آیت الله روح الله خمینی (ره)، بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران آن را پایه گذاری کرد، سال به سال در سطح گسترده تری برگزار می شود. آیت الله خمینی(ره) در آن سال با درخواست از مسلمانان برای گرامیداشت روز قدس در آخرین جمعه ماه رمضان،‌ از آنان خواست «برای قطع دست این غاصب (اسرائیل) و حامیانش، با یکدیگر متحد شوند.»
البته «جنبش بایکوت، سلب سرمایه گذاری و تحریم رژیم صهیونیستی» واکنش‌هایی نیز در پی داشته است.
به عنوان مثال منتقدان بر این باورند که جنبش بایکوت، بر گفتمان ضد صهیونیستی یا حتی یهودستیزی تأکید دارد. اما حامیان جنبش با یادآوری اعضای یهودی و همین‌طور شهروندان اراضی اشغالی فعال در این کارزار اتهام ضدیهود بودن را رد می کنند.
حتی برخی دولت‌های غربی نیز سعی کردند با اقداماتی طرفداران این جنبش را تحت فشار قرار دهند. تصمیم ماه مه پارلمان ایالتی نیویورک مبنی بر ممنوعیت معاملات تجاری این ایالت با شرکت ها یا افرادی که در این جنبش ضداسرائیلی مشارکت دارند نمونه بارز این دست اقدامات است.
در پاسخ به تصمیم ماه مه پارلمان ایالتی نیویورک، فعالان ضد اسرائیل در نیویورک آغاز این هفته به مناسب روز قدس، خواستار «حق» اجرای بایکوت، سلب سرمایه‌گذاری و تحریم (رژیم) اسرائیل شدند.
«شبکه همبستگی با زندانیان فلسطینی» قبل از برگزاری تظاهرات روز قدس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اندرو کومو، شهردار نیویورک در برابر حق مردم برای بایکوت، سلب سرمایه گذاری و تحریم اسرائیل و رژیم صهیونیستی به خاطر اشغال غیرقانونی فلسطین و ظلم علیه مردم فلسطین و کشتار آنها سکوت کرده است. ما شهروندان آمریکا و به ویژه ساکنان نیویورک حق بایکوت همه طرف هایی را داریم که در اجرای سیاست‌های نژادپرستانه، تبعیض آمیز و ظالمانه مشارکت دارند.»

-----------------------------------
بررسی و تحلیل/ عبدالرضا خلیلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی دوم دی به افق آبادان و خرمشهر
۶ هزار و ۳۵۵ کیلومتر باند برف روبی توسط خادمان راه خراسان شمالی
رونمایی از نماهنگ رسمی فیلم «احمد»
کشف و ضبط ۱۴ کیسه آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان فردوس
پلیمر‌های نسل جدید با فناوری نانو در بازار ایران
واگذاری اختیارات تکمیل سالن شهید سلیمانی ماهفروجک به استاندار مازندران
بستر رودخانه فصلی در گچساران آزاد شد
تداوم هوای ناسالم در شهر‌های صنعتی
آغاز طرح ترافیکی زمستانه در گردنه‌های برف گیر
ساخت فیلم سینمایی شهید طیب در کهگیلویه و بویراحمد و ترکیه
تیزر ششمین سالگرد شهادت سپهبدشهید حاج قاسم سلیمانی
۳ انتصاب جدید در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
توجه ملی به استعدادهای ورزشی مازندران ضروری است
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و مهدیشهر
۸ میلیارد تومان هزینه گازگرفتگی سگ‌های ولگرد در کهگیلویه و بویر احمد
صدور سند برای ۹۰ درصد موقوفات شهرستان ماهنشان
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
رامسر میزبان اردوی آمادگی تیم ملی جودی نونهالان کشور
افزایش روند سرمای هوا در کهگیلویه و بویراحمد
نگرانی کادر فنی کاله پس از مصدومیت دو بازیکن کلیدی مقابل گلنور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)