معاون شرکت بورس :
انتظارات بازار در حال عملیاتی شدن است
توان اقتصادی کشور تقویت شده است و مسیر خروج از رکود را طی می کند.

به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی صحرایی معاون شرکت بورس تهران در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) درباره وضع این بازار با تاکید بر بهبود شرایط اقتصادی گفت: رونق اقتصادی و خروج کشور از رکود باعث افزایش سودآوری شرکت ها و بنگاه های بازار سرمایه می شود و به تبع آن بازار سهام نیز با رشد و رونق همراه خواهد شد و آثار این اتفاق در بازار سرمایه نیز کم کم نمایان می شود.
وی اظهار داشت : عملکرد نسبتا خوب اکثر شرکت ها در گزارش های 6 ماهه نشان می دهد آنچه بازار انتظار داشت در حال عملیاتی شدن است .
معاون شرکت بورس گفت : اولین مکانی که بهبود وضعتی اقتصادی در آن با عدد و رقم نمایان می شود صورت های مالی دوره ای شرکت هاست که در بازار سرمایه تاثیر گذار خواهد بود.
صحرایی بخشی از رشد بازار را متاثر از رشد قیمت جهانی فلزات دانست و ادامه داد: با توجه به رشد قیمت جهانی فلزات و همچنین تغییرات قابل توجه در قیمت نفت بازار سهام نیز از این نوسان ها متاثر شد.
وی گفت : عمده شرکت های حاضر در بازار سرمایه در صنایع وابسته به قیمت نفت و فلزات اساسی هستند و از تعییرات مثبت نرخ در بازارهای جهانی تاثیر می گیرند و با رشد قیمت سهام مواجه می شوند.
معاون شرکت بورس تهران پیش بینی کرد در صورتی که این روند در بازارهای جهانی ادامه داشته باشد ، چشم انداز مثبتی در انتظار بازار سهام خواهد بود.
وی در ادامه گفت و گو با سنا درباره جداسازی سامانه معاملاتی بورس و فرابورس نیز اینگونه گفت: جداسازی سامانه بورس و فرابورس یکی از کارهای فنی بود که با اجرای آن از این به بعد اگر اختلالی در یک نماد بورسی یا فرابورسی رخ دهد دیگر سایر بخش های بازار از دست نمی رود.
صحرایی معتقد است جداسازی سامانه معاملاتی دو بازار بهترین راه حلی بود که در شرایط فعلی شرکت فناوری اطلاعات برای رفع مشکلات سامانه معاملاتی انجام داد.
این مقام مسئول درباره بازگشایی نمادهای بانکی هم تصریح کرد: بانک مرکزی به عنوان یک مقام ناظر پولی باید سیاست های خود را در حوزه بانکداری اعمال کند. بانک ها باید اطلاعات مورد نیاز این مقام ناظر را آماده و ارائه کنند که در حال حاضر برخی بانک های بزرگ این اطلاعات را اعلام کرده اند و با تکمیل اطلاعات مورد نیاز بانک مرکزی، این نمادها بازگشایی خواهد شد.
وی درباره اینکه ممکن است در زمان بازگشایی نمادهای بانکی، بازار با ریزش قیمت ها به خصوص در این گروه مواجه شود،گفت: در زمان بازگشایی نمادهای بانکی به طور قطع تمهیدی اندیشیده می شود که آسیبی به بازار وارد نشود.
صحرایی به کارهای مثبت دولت و برنامه ریزی برای پرداخت بدهی های دولت به بانک ها اشاره کرد و گفت: اقدامات خوبی در حال اجراست که پس از آن به احتمال زیاد نمادهای بانکی به بازار بازمی گردند.
وی البته درباره زمان بازگشایی این نمادها گفت: تاریخ دقیقی را در این خصوص نمی توان اعلام کرد.