• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۰۷۵۰۷
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۲
بین الملل » تحلیلی

تظاهرات در اعتراض به اخراج دانشگاهیان در استانبول و آنکارا

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری شین هوا از استانبول، ، صدها نفر از ساکنان استانبول و آنکارا روز جمعه در اعتراض به برکناری دهها نفر از دانشگاهیان ترکیه به ظن ارتباط با سازمانهای تروریستی تظاهرات کردند. نزدیک به پانصد معترض که عمدتا از محققان، پژوهشگران و دانشجویان ترکیه بودند، روز جمعه در برابر ورودی دانشگاه بزرگ و معروف بغازیچی در استانبول تجمع کردند تا مخالفت خود را با اقدامات سرکوبگرانه دولت رجب طیب اردوغان بر ضد محققان و دانشگاهیان نشان دهند. تظاهر کنندگان ضمن ناعادلانه و غیرقانونی خواندن اخراج سیصد و سی استاد و محقق دیگر از دانشگاهها با سردادن شعارهایی توسل دولت به اقدامات محدود کننده و سرکوبگرانه را بر ضد مخالفان سیاسی و آنهایی که به زعم مقامات با گروهها و سازمانهای تروریستی در ارتباط هستند، به شدت محکوم کردند.
سه شنبه هفته گذشته چهار هزار و چهار صد و شصت و هفت تن از کارکنان دانشگاههای ترکیه به موجب حکم قانونی بحث برانگیزی که در چارچوب حالت فوق العاده در ترکیه صادر شده است، اخراج شدند. به این تعداد باید سیصد و سی محقق دانشگاهی دیگر را اضافه کرد که به تازگی توسط دولت از دانشگاهها اخراج شده اند.
حالت فوق العاده که پس از کودتای نافرجام سال گذشته در ترکیه به اجرا درآمده است ­به دولت و مقامات آنکارا اختیارات ویژه ای می دهد تا مخالفان دولت را از نهادهای مختلف اخراج کنند، موسسات و ­گروههای رسانه ای را تعطیل کنند یا مدت بازداشت افرادی را که هنوز تفهیم اتهام نشده اند، طولانی تر کنند.
شانزدهم ژوئیه سال گذشته نظامیان­ ­ترکیه ­­اقدام به کودتا بر ضد دولت اردوغان کردند اما به سرعت توسط مقامات سرکوب شدند.­ در پی این کودتای نافرجام که به گفته مقامات آنکارا دویست و نود کشته و بیش از دو هزار کشته بر جا گذاشت، مقامات­ ­ترکیه ­­به بازداشتهای­ گسترده و جمعی در صفوف ارتش، پلیس، دستگاه قضایی، دانشگاهها،و جامعه هنرمندان و نویسندگان اقدام کردند.
رسانه های محلی گزارش دادند پلیس ترکیه برای متفرق کردن معترضانی که روز جمعه در برابر دانشگاه آنکارا در اعتراض به برکناری دانشگاهیان تجمع کرده بودند، از گاز اشک آور و ماشین های آب پاش استفاده کرد.
مطبوعات ترکیه نوشتند برخی از محققان دانشگاههای ترکیه به ظن ارتباط داشتن با تشکیلات فتح اله گولن روحانی تندرو ترکیه ای که در آمریکا در تبعید به سر می برد، اخراج شده اند و برخی دیگر نیز به علت امضای طوماری که ازسرگیری گفتگوهای صلح میان دولت ترکیه و حزب کارگران کردستان (پ ک ک) را خواستار شده است، برکنار شده اند.
تا کنون بیش از هشت هزار نفر به ظن ارتباط با به فتح الله گولن دشمن قسم خورده رجب طیب اردوغان از ارتش ترکیه، پلیس و دیگر نهادهای قضایی این کشور اخراج شده اند. رئیس جمهور محافظه کار­ ترکیه­ برای توجیه پاکسازی گسترده مخالفان در بخشهای مختلف به وابستگی آنها به فتح الله گولن اشاره می کند و او را عامل پشت پرده کودتای نافرجام اخیر در­ کشورش ­می داند این در حالی است که گولن بارها هر گونه دخالت در کودتای ترکیه یا ­حملات و انفجارهای تروریستی در این کشور را رد کرده است.
دولت ترکیه هم تشکیلات گولن و هم حزب کارگران کردستان را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانک مهر ایران، پیشتاز پرداخت وام در زنجان
ردیابی و انهدام پهپاد در حریم هوایی ترکیه
بهترین راه پیشگیری از تب برفکی، قرنطینه و خودداری از جابه‌جایی دام است
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
رسیدگی به تخلفات ۹ شرکت حمل‌ونقل در بخش کالای استان زنجان
جایگاه کمدی در پرده نقره ای کجاست؟
بارش باران در مناطق مختلف هرمزگان
توانمندی در تولید سامانه‌های جراحی هوشمند
چطور بفهمیم کدام لینک آلوده است و کدام لینک را می‌شود باز کرد؟
معرفی نامزد‌های نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»
فعالیت ۵۹ هزار بافنده در ۲۴۰ کارگاه های فرش بافی زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
یک گیلانی ، دانش‌آموز برگزیده کشوری
تجهیز پنج هزار چاه آب کشاورزی به پنل‌های خورشیدی
برگزاری انتخابات شورای سازمان های مردم نهاد لرستان
پویش یلدای مهربانی در گیلان
برگزاری جلسه بررسی و رفع مسائل و مشکلات حوزه آموزشی آذربایجان‌غربی
سفر معاون وزیر صمت به آذربایجان‌غربی
کشف محموله کالای قاچاق ۲۰ میلیارد ریالی در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
برف و باران به فارس رسید
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
آغاز ثبت سفارش جدید محصولات ایران خودرو
مهار آتش در شهرک صنعتی دولت آباد/جان باختن ۹کارگر براثر گازگرفتگی
خالی ماندن ظرفیت‌های رشته‌های تخصصی پزشکی
جزئیات تازه طرح دولت برای حقوق کارکنان
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)