• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۴۶۶۱۳
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۶
بین الملل » آمریکا
نجفی در نشست فصلی شورای حکام ؛

اجرای تعهدات دیگران در برجام رضایت بخش نیست

نماینده دائم کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی با اشاره به تداوم اجرای برجام از سوی ایران، گفت: اجرای تعهدات سایر طرفهای برجام همچنان رضایت بخش نیست.

به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از وین، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام آژانس با اشاره به تداوم اجرای برجام از سوی ایران که برای چندمین بار مورد تایید آژانس قرار گرفته است، گفت: که  اجرای تعهدات سایر طرفهای برجام همچنان رضایت بخش نیست. رضا نجفی نماینده کشورمان در نشست فصلی شورای حکام در بیانیه ای افزود: ایران از همان روز اجرایی شدن برجام تعهدات خویش تحت مفاد آن را محترم شمرده و گزارش‌های آژانس درباره راستی‌آزمایی و نظارت برجام در ایران گواهی روشن بر وجود چنین تعهدی است. اکنون بیش از یک سال از اجرای برجام سپری می‌شود و در حالی که ایران به اجرای کامل سهم خویش از این توافق که مورد نظارت و راستی‌آزمایی آژانس قرار داشته ادامه داده‌، اجرای تعهدات سایر طرف‌های برجام همچنان رضایت‌بخش نیست.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود تصویر
وی گفت : همان‌گونه که از ابتدای مذاکرات برجام و اجرای آن تأکید نموده‌ایم اجرای متقابل و کامل تعهدات از سوی همه طرف‌ها، شامل کشورهای پنج به اضافه یک، اساس اصلی برجام و بخش بنیادین توافق برای ماندگاری آن به شمار می‌رود. 
سفیر ایران می گوید: برجام رفع کامل همه تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و کلیه تحریم‌های مرتبط هسته‌ای یکجانبه و چندجانبه را تضمین کرده‌است و کشورهای پنج به اضافه یک برای اجرای برجام «با حسن‌نیت و در فضایی سازنده، بر اساس احترام متقابل و با پرهیز از هرگونه اقدام ناسازگار با متن، روح و قصد برجام که اجرای موفق آن را تضعیف کند» از مسئولیتی مشخص و روشن برخوردارند. هر چیزی بجز اجرای توأم با حسن نیت، با متن و روح برجام در تعارض قرار دارد.
وی گفت : هیات نمایندگی آمریکا می تواند از اجرای سفت و سخت برجام صحبت کند اگر و تنها اگر به تعهدات خود ذیل برجام بطور کامل عمل کند. ما همزمان با ادامه عمل به تعهدات خود، با هوشیاری اجرای تعهدات سایر طرف‌ها در چارچوب برجام را به منظور کسب اطمینان از پایداری توافق تحت نظر داریم.
نجفی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: بر این نکته تأکید می‌کنیم که گزارش روزآمد اخیر آژانس به شماره GOV/2017/10، طبق دستورالعمل محوله به مدیرکل توسط برجام و قطعنامه دسامبر 2015 شورای حکام، بار دیگر نشان می‌دهد که اقدامات مرتبط هسته‌ای برجام توسط ایران به طور کامل اجرا شده اند. 
با این حال، مایل هستم موارد مشروحه زیر را برای ثبت در سوابق مطرح نمایم:
1-متن دقیق برجام در باره آب سنگین به صراحت عنوان می‌کند که تمامی آب سنگین اضافی که فراتر از نیازهای ایران باشد به مدت پانزده سال برای صادرات طبق قیمت های بین‌المللی به بازارهای بین‌المللی عرضه شده و به خریداران بین‌المللی تحویل می‌گردد. هیچ یک از مفاد برجام ایران را به خارج ساختن آب سنگین اضافی‌ای که به بازار بین‌المللی عرضه شده ولی هنوز خریداری واقعی که آب سنگین باید به او تحویل شود یافت نشده است، ملزم نمی‌سازد.
2-اطلاعات مندرج در پانوشت شماره 9 گزارش دقیق نیست. ایران قبلاً ظرفیت کارخانه تولید آب سنگین اراک (HWPP) را در اعلامیه پروتکل الحاقی خود اعلام کرده‌است.
3-بار دیگر تأکید می‌کنیم که گزارش باید تا حد امکان مختصر بوده و از بیان اطلاعات تفصیلی غیرضروری به ویژه اطلاعات پادمانی محرمانه اجتناب به عمل آورد. چنین اطلاعات تفصیلی مانند برخی از مواردی که در گزارش مشاهده می‌گردد در زمره اطلاعات غیر ضروری‌ای هستند که بدون هیچ اثری بر کیفیت محتوایی گزارش، قابل حذف می‌باشند.
4-ما پیش از این مراتب نگرانی خود در باره تعریف ارائه شده از اصطلاح «ذخیره» (stockpile) در گزارش و تفاوت آن با اصطلاح «موجودی» (inventory) را ابراز کرده‌ایم و یادآوری می‌کنیم که این نگرانی یکی از موضوعات مورد بحث ما با کشورهای پنج به اضافه یک است. بنا بر این ما این حق را برای خود محفوظ می‌داریم که در آینده بحث روی این موضوع را باز کنیم.

نجفی گفت: قبل از خاتمه صحبت‌هایم مایل هستم به اقدام برخی هیأت‌های نمایندگی که در مغایرت با دستورالعمل مصوب از سوی شورای حکام، درخواست افشای اطلاعات پادمانی محرمانه خام و تفصیلی را مطرح کردند بپردازم. طرح چنین درخواستی وجود بی‌اعتمادی نسبت به آژانس و این که ارزیابی‌های آژانس باید دوباره به صورت مستقل مورد ارزیابی قرار گیرد را به ذهن متبادر می‌سازد. هیأت ما بار دیگر یادآوری می‌کند که علاوه بر مفاد موافقتنامه پادمان جامع و ماده 5 پروتکل الحاقی  در باره حفاظت از اطلاعات محرمانه، برجام نیز به روشنی از آژانس می‌خواهد تا «کلیه تدابیر مراقبتی را برای حفاظت از اسرار تجاری، فن‌آوری و صنعتی و همچنین سایر اطلاعات محرمانه‌ای که به آگاهی (آژانس) می‌رسد اتخاذ نماید». ما قویا" مخالف درج اطلاعات پادمانی محرمانه در گزارش به بهانه شفافیت هستیم. 
وی گفت : در مورد آخرین سخنران قبل از اینجانب، طبق روال معمول بیانیه‌ای نامربوط را شنیدید. ابراز نگرانی رژیم صهیونیستی اسرائیل، رژیمی که بر ده‌ها کلاهک هسته‌ای جاخوش کرده و تأسیسات هسته‌ای مخفی خارج از پادمان آن در حال فعالیت هستند، رژیمی که بشدت از هیچ کوششی برای جلوگیری از تحقق برجام دریغ نورزید، در مورد اجرای برجام اقدامی مضحک است. 
این رژیم نمی تواند روی برنامه سلاح های هسته ای غیرقانونی خود که تهدیدی واقعی علیه صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی بشمار می روند سرپوش بگذارد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود تصویر
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود تصویر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست شورای معادن چهارمحال و بختیاری
تجلیل از پژوهشگران در سمنان
در حوزه قانونگذاری هیچ خلائی برای خیزش اقتصادی دولت نداریم
آغاز ساخت نخستین هنرستان گردشگری در مرودشت
هفته هجدهم لیگ ملی چوگان
فراخوان یازدهمین جشنواره روستا‌ها و عشایر دوست‌دار کتاب
واگذاری اراضی شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
ممنوعیت خرید مرغ زنده از فروشندگان دوره گرد
عناب، محصولی منحصر‌به‌فرد، اما بی نصیب از فرآوری
از نمایش مستند تا اهدای خون در جشنواره حقیقت
رفع تصرف اراضی ملی در رحیم آباد
برنامه‌های هفدهمین جشنواره ملی پژوهش کانون اعلام شد
کاهش واردات کود آلی به کشور
امضای بیش از ۳۰۰ قرارداد در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری کیش
تجلیل از استعداد‌های برتر ملی دانشگاه فرهنگیان فارس
هشدار پلیس‌راه استان کرمان به رانندگان
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون
پایش میدانی وضعیت بهداشتی پرندگان در تالاب نوروزلو و سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه
افتتاح زمین چمن مصنوعی در روستای گنبد همدان 
با احتیاط در روز‌های بارانی و برفی آذر حرکت کنید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
لغو تمامی فعالیت‌های ورزشی استان فارس به دلیل هشدار قرمز هواشناسی
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)