• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۱۹۹۸۲
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۱
بین الملل » تحلیلی

رای کشورهای باصطلاح حامی حقوق بشر به عضویت عربستان در کمیسیون حقوق زنان

شماری از کشورهایی که ادعا می کنند پیشتاز حمایت از حقوق بشر هستند به عضویت عربستان سعودی در کمیسیون حقوق زنان سازمان ملل رای داده اند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه خبری راشا تودی گزارش داد: شماری از کشورهای اروپایی که خود را سردمدار دموکراسی و حقوق بشر می دانند به عضویت عربستان سعودی در کمیسیون حقوق زنان ملل متحد رای مثبت داده اند.
این شبکه افزود به نظر می رسد که تنها هفت کشور از پنجاه و چهار کشور حاضر در رای گیری از رای دادن به عضویت عربستان سعودی در کمیسیون حقوق زنان سازمان ملل خودداری کرده اند و رای ممتنع داده اند. این درحالی است که آنها اصلا گزینه رای منفی را در اختیار نداشتند.
پس از این رای گیری و عضویت عربستان در کمیسیون حقوق زنان ملل متحد بیشتر کشورهای اروپایی از اعلام رای خود خودداری می کنند.
مراد گازدیف خبرنگار راشاتودی می گوید واقعا جالب است شماری از کشورهایی که ادعا می کنند پیشتاز حمایت از حقوق بشر هستند به عضویت عربستان سعودی در کمیسیون حقوق زنان سازمان ملل رای داده اند. این در حالی است که به گفته همین کشورها، عربستان جایی است که زنان بیش از هر کشور دیگری مورد تبعیض قرار می گیرند. جالب تر این است که تقریبا هیچکدام نمی خواهند به رای خود اعتراف کنند. به گفته دیده بان حقوق بشر سازمان ملل متحد مستقر در ژنو، دستکم پانزده کشور از بیست و دو کشوری که نامشان را در قالب یک فهرست منتشر کرده است به عضویت عربستان سعودی در این کمیسیون رای داده اند.
با این حال گروههای افشاگر از جمله ویکی لیکس برای افرادی که اسناد رای این کشورها را منتشر کنند جایزه تعیین کرده است. ویکی لیکس گفته است برای اسناد رای سوئد درباره این مسئله ده هزار یورو جایزه می دهد. حزب مخالف نروژ نیز از دولت خواسته است که رای خود به عربستان را اعلام کند.
در انگلیس نیز دولت تحت فشار است اما از رد این مسئله که به عربستان رای داده است، خودداری می کند. این درحالی است که تنها یک کشور اروپایی یعنی بلژیک رای مثبت خود به ریاض را اعلام کرده و از این اقدام ابراز تاسف کرده است.
شارل میشل نخست وزیر بلژیک گفته است اگر فرصت بحث درباره این مسئله در سطح دولت بود من به طور قطع خواستار رای منفی می شدم با این حال اسنادی که از نامه های الکترونیک دولت بلژیک منتشر شده است نشان می دهد که دولت بلژیک به طور قطع می دانسته است که چه کار دارد می کند. براساس این اسناد به هیئت بلژیکی حتی دستور داده شده بود به هیئت عربستان اعلام کند که بلژیک رای مثبت داده است.
کیم شریف رییس مرکز حقوق بشر یمن می گوید قوانین نادیده گرفته شده است. نشست های مخفی برگزار شده و بده بستان های مخفی صورت گرفته است. پشت درهای بسته درباره این آرا معامله شده است. این شرم آور است. در آینده این تحولات در کلاس های تاریخ به عنوان دوره دو رویی و معیارهای دوگانه مورد بررسی و مطالعه قرار خواهند داد.
مجری شبکه راشا تودی گفت: با این حال حتی پیش از این رای گیری عضویت عربستان در کمیسیون حقوق زنان سازمان ملل تقریبا مسجل بود. سیستم ورود اعضای جدید به این کمیسیون واقعا جالب است. در این انتخابات برای چهار کرسی تنها چهار نامزد وجود داشت و هیچ رقابتی و مخالفتی نبود.
مارگو والستورم وزیر خارجه سوئد گفت: در این گونه رای گیری ها کشورها فقط می توانند در صورت عدم رای مثبت رای ممتنع بدهند. هیچ گزینه ای برای رای منفی وجود نداشت و دولت سوئد نیز اعلام نمی کند که رای آن چه بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خطبه‌های نمازجمعه شهرستان‌های استان
بررسی عوامل توسعه اقتصاد کشاورزی گلستان در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر
رئیس جمهور عشق‌آباد را به مقصد تهران ترک کرد
استقبال روس‌زبان‌ها از آثار فاخر ایرانی به زبان روسی
­تنیس روی میز پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ٣ پیروزی و ٤ شکست برای نمایندگان ایران
تکواندو بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ایمانی در ثانیه آخر طلایی شد
پیوند بنا‌های میراث جهانی کاخ گلستان با تاریخ هنر آینه‌کاری
برگزاری محفل اُنس با قرآن کریم در روستای انبارسر کیاشهر
برد پرگل وارو انرژی مریوان در خانه
تاکید امامان جمعه کردستان بر نقش آفرینی زنان در نظام جمهوری اسلامی
برگزاری محفل انس با قرآن در سراب
دیدار نایب رئیس اتحادیه جهانی کشتی با رئیس کمیته ملی المپیک
کاشت نهال به نام سایه مادر در علی آبادکتول
تقویت زیست‌بوم بازی‌سازی کشور با تمرکززدایی و استفاده از ظرفیت‌های استانی
­مریم عبدالله پور طلایی شد، زهرا رحیمی نقره گرفت
قصه پر غصه منزوی از سر کرانمندی تن در مقابل بی‌کرانگی روح بوده است
کشف داروهای غیرمجاز در نیشابور
غافلگیری استاندار ایلام روی آنتن زنده
برگزاری همایش آموزش توجیهی هیئت‌های نظارت بر انتخابات
الگوگیری از سیره حضرت فاطمه (س) ضامن سلامت خانواده و جامعه است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)