• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۳۸۱۸۰
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۸
سیاسی » انتخابات
گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما:

اولویت شمارش آرا مربوط به انتخابات ریاست جمهوری است

سخنگوی شورای نگهبان: در انتخابات فردا به دلیل اهمیت انتخابات ریاست جمهوری شمارش آرای این انتخابات و اتمام کارهای آن پیش از شمارش آرای انتخابات میان دوره ای مجلس و شوراهای اسلامی شهر و روستا انجام می شود.

اولویت شمارش آرا مربوط به انتخابات ریاست جمهوری استبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما‏، عباسعلی کدخدایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: انصراف نامزدها در این زمان اثر چندانی ندارد و فقط موجب سرگردانی مردم می شود. 
وی گفت: البته هر نامزدی می تواند هر زمانی اعلام انصراف کند اما زمان از جهت اوضاع و احوال انتخابات برای انصراف گذشته و بی اثر است. 
کدخدایی با بیان اینکه مردم حضور در پای صندوق ها را به تاخیر نیندازند افزود: مردم اگر در پای صندوق ها با تخلفی روبرو شدند به ناظران شورای نگهبان مراجعه و یا آن تخلف را با شماره تلفن های اعلام شده مطرح کنند. 
وی گفت: از نمایندگان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خواسته ایم در شورای نگهبان حاضر باشند و مسائل را مطرح و رسیدگی آن را در شورای نگهبان پیگیری کنند. 
کدخدایی افزود: از ناظران شورای نگهبان می خواهیم به دقت بر انتخابات نظارت و از آرای مردم پاسداری کنند. 
سخنگوی شورای نگهبان گفت: همان مکانیزم گذشته از طرف شورای نگهبان در انتخابات این دوره نیز وجود دارد البته روش ها شفاف تر است. 
وی افزود: نظارت بر اقدامات هیئت های اجرایی به صورت مستمر در همه مراحل از جمله چاپ و توزیع تعرفه وجود داشته است.
کدخدایی گفت: از مهم ترین فعالیت های شورای نگهبان آموزش ناظران این شورا برای این انتخابات است. 
وی با اشاره به روند چاپ و توزیع تعرفه های انتخابات افزود: برای چاپ تعرفه ها از رنگ ها و کاغذی استفاده شده است که امکان جعل آن امکان پذیر نباشد. 
کدخدایی گفت: امنیت تعرفه ها در مقایسه با دوره های گذشته انتخابات بسیار بیشتر شده است. 
وی درباره الکترونیکی شدن انتخابات نیز افزود: در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی فقط در احراز هویت از روش الکترونیکی استفاده می شود. 
کدخدایی گفت: البته از سال 1380 تجمیع آرا مکانیزه شد و این کار تاکنون ادامه دارد. 
وی با بیان اینکه بر اساس قانون اعلام نتیجه آرا بر عهده وزارت کشور است درباره تدریجی اعلام شدن نتایج انتخابات ریاست جمهوری افزود: شورای نگهبان به وزارت کشور پیشنهاد داد به دلیل افزایش شایعات و حساسیت ها در صورت اعلام نهایی‏، نتایج شمارش آرا به مرور اعلام شود. 
کدخدایی گفت: به وزارت کشور پیشنهاد کردیم رویه اعلام نتایج مانند گذشته باشد و مردم در انتظار نمانند و به شور و احساسات آنها پاسخ دهیم. 
وی افزود: بر اساس قانون از اواخر دهه 70 تاکنون نامزدها می توانند نمایندگانی را در محل اخذ رای داشته باشند البته این به تمایل نامزدها بستگی دارد. 
کدخدایی گفت: شورای نگهبان بر اساس جمعیت حاضر در پای صندوق ها و اهمیت شعبه برای هر شعبه سه تا پنج ناظر را در نظر گرفته است. 
وی افزود: بازرسان سیاری نیز برای نظارت بر انتخابات پیش بینی شده اند که می توانند به صندوق های مختلف سرکشی کنند. 
کدخدایی گفت: نمایندگان نامزدها در پای صندوق ها فقط باید موارد خاص را به ناظران شورای نگهبان گزارش دهند. 
وی افزود: ناظران شورای نگهبان در یک سال گذشته به خوبی آموزش دیده اند و برخی از آنها امسال برای نخستین بار پای صندوق های رای حاضر می شوند. 
کدخدایی گفت: ترکیب ناظران شورای نگهبان افراد پیر و جوان هستند. 
وی اضافه کرد: تبلیغات کنش اجتماعی پرشور و احساس مردم است که امکان بروز تخلف در آن وجود دارد. 
کدخدایی گفت: هم قوه قضائیه به خوبی در رسیدگی به تخلفات انتخاباتی اقدام می کند و هم وزیر کشور دستوراتی را برای جلوگیری از تخلف داده است. 
وی افزود: با نیروی انتظامی نیز هماهنگی کامل وجود دارد و این نیرو در برخورد با تخلفات انتخاباتی به خوبی عمل کرده است. 
کدخدایی با بیان اینکه تخلفات تبلیغات انتخابات زیاد است گفت: اما این تخلفات جزئی بوده و بر سرنوشت انتخابات بی تاثیر است و آنقدر نیست که بر سرنوشت انتخابات تاثیر بگذارد. 
وی افزود: تخلفات انتخابات بیشتر استفاده از اموال عمومی‏، نگاه جانبدارانه مسئولان دخیل در انتخابات و توهین و افترا به افراد است. 
کدخدایی گفت: این تخلفات به مراجع ذیربط گزارش شده است. 
وی با بیان اینکه شناسایی عاملان تخلف در فضای مجازی سخت است افزود: اگر لازم باشد قوه قضائیه و شورای نگهبان به تخلفات فضای مجازی وارد می شوند. 
کدخدایی با بیان اینکه پس از پایان شمارش آرا صورت جلسه ای به وسیله هیئت های نظارت و اجرا تنظیم و به شورای نگهبان و وزارت کشور ارسال می شود گفت: پیش از تنظیم این صورت جلسه نتیجه آرا الکترونیکی به شورای نگهبان و وزارت کشور ارسال می شود. 
وی افزود: اگر تناقضی در نتیجه ای که الکترونیکی ارسال شده وجود داشته باشد به صورت جلسه ها رجوع خواهد شد. 
کدخدایی با اشاره به اینکه شمارش آرا پس از پایان ساعت رای گیری آغاز می شود گفت: معاون وزیر کشور از نامزدها و ستادهای آنها خواسته است از اعلام زودهنگام نتایج برای جلوگیری از بروز شایعات خودداری کنند. 
وی درباره احتمال دو مرحله ای شدن انتخابات ریاست جمهوری نیز افزود: این موضوع بستگی به مشارکت مردم دارد. 
کدخدایی گفت: در 103 کشور انتخابات برگزار و ناظران شورای نگهبان نیز بر این صندوق ها نظارت دارند. 
وی افزود: در برخی از کشورها اجازه رای گیری داده نشده و ایرانیان مقیم آن کشورها از رای دادن محروم شده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازار ابرکوه، گنجینه‌ای از هنر‌های ایرانی
دسترسی به نسخه جدید اپلیکیشن صندوق هنر
بازداشت عامل تهیه کوکتل مولوتف و اغتشاش در تنکابن 
بازاریان قزوین: اعتراض حق مردم است، اغتشاش نه
جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا
ذخیره کالاهای اساسی در استان سمنان کامل است
کشف بیش از ۴۸ تن برنج احتکار شده در رشت
توقیف ۴ دستگاه موتور سیکلت قاچاق در رشت
دیدار سفیر ایران در نیوزلند با عراقچی
تشکیل جلسه شورای پدافند غیرعامل کردستان
۴ هزار و ۱۰۰ کارت هوشمند ملی آماده به تحویل در استان زنجان
برگزاری امتحانات پایان نیمسال اول به صورت حضوری
درخشش وزنه بردار سمنانی در مسابقات قهرمانی کشور
­صدرنشینی سپاهان در لیگ برتر تنیس روی میز ایران
دستگیری عامل اسید پاشی به زن جوان در گرمسار
ملحق شدن ملی پوشان گیتی پسند به اردوی تیم ملی
دومین جلسه برای راه‌اندازی کلینیک تخصصی سیستیک فیبروزیس در دانشگاه علوم پزشکی گیلان
رصد بازار میوه و تره‌بار استان سمنان
پیگیری مطالبات اصناف در نشست با استاندار قم
تغییر نظام ارزی در تأمین کالا‌های اساسی، یک جراحی اقتصادی است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)