• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۷۶۶۰۸
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۱
اقتصادی » اقتصاد کلان
گفتگوی ویژه خبری؛

هنوز اشتغال مسئله اصلی دولت نیست

نماینده مجلس گفت: در حوزه اشتغال سند مورد قبولی از سوی دولت به مجلس فرستاده نشده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عبدالرضا مصری در ارتباط تلفنی با استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، ادامه داد:هر از گاهی مسئولی از سوی دولت بحثی را در مورد کار و اشتغال مطرح می کند که به جایی هم نمی رسد بعد می بینیم سال بعد موضوع جدیدی مطرح می شود که ان هم بدون بررسی و فرجام مسکوت می ماند.
او گفت: در حال حاضر هیچ سیاست مدون و مشخصی در خصوص اشتغال وجود ندارد و آنچه هست، بازی با کلمات است و بس.
مصری افزود: همیشه نیمه کاره ماندن موضوعات مطرح شده در خصوص کار از سوی دولت موضوع تکراری مجلسی هاست.
این نماینده مجلس ادامه داد: اشتغال نمی تواند خارج از تولید رشد کند، اول باید تولید باشد که ایجاد اشتغال انجام پذیرد و ما هم هنوز نمی توانیم تولید کننده خود را راضی نگه داریم چرا که وقتی تولید کنندگان خارجی با حداکثر دو درصد وام می گیرند و تولید کنندگان داخل با حداقل 20 درصد، در وهله اول تولید کنندگان ما 18 درصد عقب تر از همتایان خارجی شان هستند پس چطور می توان چرخه تولید را به حرکت در آورد.
او با بیان اینکه مشکلات بانکی عمده مشکل پیشروی تولید است تصریح کرد: از سوی دیگر شاهد آنیم که بازار ایران ظرفیت تولید برخی از کالاها را دارد اما همزمان محصولات مشابه از چین وارد می شود و ما نمی دانیم باید یقه چه کسی را بگیریم چون هیچکس پاسخگو نیست.
مصری افزود: ما سالانه به غیر از 40 میلیارد دلار کالای وارداتی 25 میلیارد دلار هم قاچاق به کشور داریم و این رقم یعنی چیزی برابر 80 میلیارد دلار کالای وارداتی، و این حجم واردات حدود چندین میلیون فرصت شغلی را از بین می برد حتی به جایی رسیده ایم که فروشندگان فروشگاه های جنوب کشور چینی هستند.
این نماینده مجلس گفت: برای ایجاد اشتغال نیازی نیست که کار ریشه ای انجام دهیم ابتدا شغل های فعلی را حفظ کنیم که توسط خارجی ها از ما گرفته نشود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


ازوجی مدیرکل سیاست گذاری اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استودیو گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه در برنامه چهارم توسعه سند اشتغال داشتیم و در برنامه ششم توسعه هم برنامه ای مدون طرح ریزی شده است تصریح کرد: در برنامه پنجم توسعه سند اشتغالی نداشتیم.
او ادامه داد: برای برنامه ششم توسعه در سال 96 طرحی از سوی دولت ارائه شده که طی آن دولت موظف است هماهنگی سیاست های اشتغال و همچنین نظارت بر اشتغال در دستگاه های گوناگون را پیگیری کند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

عبدالملکی استاد دانشگاه و کارشناس امور اقتصادی در سوی دیگر استودیو گفتگوی ویژه خبری اذعان کرد: هنوز اشتغال مسئله اصلی دولت نیست.
او ادامه داد: گرچه موضوع کار و اشتغال در کشور به بحران تبدیل شده است اما هنوز از سوی دولتمردان نگاه جدی به آن نشده است البته در وزارت کار تلاش هایی شده اما تلاش یک وزارت در کشور مانند تلاش هافبکی است که با حفظ توپ خیال پیروزی دارد اما نه دروازبان با آن هماهنگ است نه خط حمله.
عبدالملکی افزود: البته در کشورمان پیش بندی برای اشتغال وجود دارد و آن هم شورای عالی اشتغال است که تا به حال اقدام مثبتی از آن ندیده ایم. برای آنکه شغل به درد بخوری داشته باشیم باید میان 6 موضوع وحدت ایجاد کنیم بازار، سرمایه، مواد اولیه، دانش، مهارت نیروی کار و فرهنگ تولید و اشتغال.
وقتی تولید و اشتغال در محوریت تلاشمان نباشد باقی این 6 مورد هم کاری از پیش نخواهند برد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

    
مدیرکل اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه اولویت اصلی در برنامه ششم، اشتغال و رفع بیکاری است، گفت: توجه اصلی دولت به اشتغال و رفع بیکاری است. 
علاءالدین ازوجی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما افزود: کلیت برنامه کلان اقتصادی کشور در چارچوب بازار کار به ویژه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است.
وی اضافه کرد: اشتغال بر اساس ماده 3 قانون برنامه ششم توسعه جزو موضوعات خاص است که دولت توجه اساسی روی آن دارد.
ازوجی با اشاره به اینکه دبیرخانه شورای عالی اشتغال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، گفت: اصل بر این است که آیا این دبیرخانه می تواند هماهنگی اشتغال در سطح بخش های مختلف اقتصادی را انجام دهد یا خیر؟
وی افزود: بر اساس قانون، جلسه شورای عالی اشتغال باید حداقل 2 بار در سال بر گزار شود اما برخی تاکید دارند که باید تعداد این جلسات بیشتر باشد.
ازوجی اضافه کرد: جایگاه این شورا مشخص است اما چگونگی هماهنگ میان دبیرخانه شواری عالی کار و دیگر دستگاه ها هم مهم است.
ازوجی ادامه داد: نه تنها همه دستگاه های اجرایی به تدوین برنامه ویژه اشتغال کمک کردند بلکه دستگاه های نهادهای عمومی غیر دولتی و نهادهای حمایتی هم وارد شدند.
وی گفت: دولت سند برنامه ششم را ارائه کرد که فصول مختلفی داشت و فصل اول آن ، تولید ، اشتغال و سرمایه گذاری است.
ازوجی افزود: برنامه اشتغال فراگیر در سند فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب و کلیات آن در هیئت دولت مصوب شد و هفته آینده ابلاغ می شود.
وی اضافه کرد: بر اساس آمار و اطلاعات، دولت ها باید سالانه حدود 25 تا 35 هزار میلیارد تومان برای اشتغال خرج کنند و این در حالی است که دولت مجبور است حدود 40 هزار میلیارد تومان برای هدفمندسازی یارانه ها پول تزریق کند.
مدیرکل اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه باید ظرفیت های اشتغال را شناسایی کنیم، گفت: بر اساس آمار و اطلاعات، بخش اصلی اقتصاد ما مانند کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به بخش های خدماتی بر می گردد مانند گردشگری، آی تی، موسسات پولی و بانکی ، حمل و نقل و بازرگانی .
ازوجی با بیان اینکه بیش از 70 درصد اشتغالزایی در 2 سال گذشته مربوط به خدمات بوده است، افزود: باید کاری کنیم اشتغال هایی که ایجاد می شود پایدار بمانند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

عبدالرضا مصری نماینده مجلس شورای اسلامی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در مجلس اهدافی را برای اشتغال تعریف کردیم اما آیا صرف تشکیل جلسات شورای عالی اشتغال بدون نتیجه کافی است؟
وی افزود: برای رفع معضل بیکاری نیاز به اقدامات اورژانسی داریم و نباید دست روی دست گذاشت و باید به صورت جدی اقدام کرد.
مصری اضافه کرد: باید بانک اطلاعاتی بیکاران را ایجاد کنیم و با اولویت بندی برای اشتغال آنان چاره اندیشی کنیم.
وی گفت: اگر سیاست های پولی بانکی، سیاست های تجارت خارجی، سیاست های واردات کالا، سیاست های مالیاتی و بیمه ای را بتوانیم با تولید داخلی همراه ، از کالاهای وارداتی پیش پا افتاده جلوگیری و از تولید داخلی حمایت کنیم می توان بیش از رقم پیش بینی شده در برنامه، اشتغال ایجاد کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

حجت الله عبدالملکی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی هم با اشاره به اینکه برای حل معضل بیکاری و ایجاد اشتغال، جدیتی وجود ندارد، گفت: مسئله اشتغال و رفع بیکاری در کانون توجه دولت یازدهم قرار ندارد.
وی ادامه داد: اگر کلیات دولت، اراده جدی برای حل این معضل نداشته باشد وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به تنهایی  کاری را از پیش نمی برد .
عبدالملکی افزود: سیاست تجاری بانکی و دیپلماسی اقتصادی ما متناسب با اشتغال نیست .
این کارشناس اقتصادی گفت: بر اساس آمار، پارسال حدود 16 هزار میلیارد تومان یعنی حدود 3 و نیم درصد کل تسهیلات پرداختی بانک ها، سهم تسهیلات صنایع کوچک و متوسط شده است و نتیجه می گیریم نظام بانکی ما در راستای اشتغال و تولید کار نمی کند و این در حالی است که سهم دلالان و حتی قاچاقچیان از تسهیلات بانکی بیشتر از تولید کنندگان است.
وی ادامه داد: در سه سال اخیر فشار زیاد مالیاتی بر روی اصناف وارد کردیم که منجر به تعطیلی تعداد زیادی از آن ها شد.
عبدالملکی افزود: بجای اینکه جلوی فرار مالیاتی را بگیریم از خوش حساب ها چند برابر مالیات می گیریم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار باند سرقت سیم برق در بابلسر
گروسی: با ابلاغ طرح جامع ماکو، بازآفرینی شهری و توسعه متوازن در منطقه شتاب می‌گیرد
آغاز اجرای طرح زمستانی پلیس در استان همدان
سفر رئیس بنیاد ایران‌شناسی به بوسنی و هرزگوین
آغاز شمارش حیات وحش دنای شرقی در سرمای زمستان
اجرای طرح نهادینه‌سازی جانشین‌پروری در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲ دی ۱۴۰۴
ادبیات همواره صدای زمانه خود بوده است
دیدار عادل عبدالمهدی با دو نفر از رهبران حماس
معاون وزیر: بازآفرینی شهری در مناطق آزاد باید به توانمندسازی مردم منجر شود
صلیب سرخ: افغانستان درگیر بحران انسانی است
راهداران، سربازان گمنام جبهه خدمت و ایمنی جاده‌ها هستند
هم‌صدایی کوبا و کلمبیا علیه تروریسم دریایی آمریکا
بیش از 2 میلیون خوزستانی زیر پوشش بیمه سلامت
آمریکای لاتین خواستار پایان مداخلات واشنگتن در کاراکاس شد
بر افراشته شدن پرچم عزاداری امام هادی(ع)، بر فراز گنبد رضوی
حمایت شاعر ایرانی از پویش بساز مدرسه
چمران: افزایش خودسرانه کرایه تاکسی تخلف است
هشدار درباره عملیات تروریستی داعش در ترکیه
آمار هولناک تعرض جنسی افسران پلیس انگلیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)