• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۳۲۹۸۷
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۶
بین الملل » تحلیلی

يک مسئول صهیونیست در پوششهای مختلف به کشورهای عربی سفر کرده است

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ یک مسئول صهیونیست به بیشتر کشورهای جهان، از جمله کشورهای عربی، به‌طور محرمانه سفر کرده و با مسئولان آن‌ها رایزنی و گفتگو کرده است.
پایگاه «الخلیج الجدید»، در گزارشی به نقل از رسانه‌های صهیونیست، از سفر پنهانی یک مقام صهیونیست به برخی کشورهای حوزه عربی خلیج فارس خبر داد.
بر اساس این گزارش، رسانه‌ها جزئیات جدیدی از سفر «یوآف مردخای»، هماهنگ‌کننده کابینه رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی به بیشتر کشورهای عربی، از جمله کشورهایی که روابط دیپلماتیک با تل آویو ندارند، خبر داد.
در ادامه این گزارش به نقل از روزنامه صهیونیستی «معاریو» آمده است مردخاي 54 ساله در برهه اخیر به یکی از مهم‌ترین افسران ستاد مشترک ارتش اسرائیل تبدیل شده بود و علت آن نیز نقش برجسته امنیتی و سیاسی بود که وی درباره برقراری ارتباط و تماس بین تل آویو و عرب‌ها، به‌ویژه فلسطینی‌ها ایفا می‌کرد.
مردخای که به زبان عربی تسلط کامل دارد، اخیرا به عنوان فرستاده ویژه «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر، «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ، «گادی آیزنکوت»، رئیس ستاد مشترک ارتش، و «یوسی کوهن»، رئیس سازمان امنیت و جاسوسی اسرائیل (موساد)، در برخی مسائل و موضوع های حائز اهمیت خاورمیانه فعالیت کرده است.
به مردخای در سفرهای پنهانی و محرمانه‌اش به کشورهای عربی چندین وظیفه و ماموریت محول شده بود. او به بیشتر پایتخت‌های کشورهای عربی سفر کرده و به نمایندگی از ارتش، کابینه اسرائیل، موساد و شاباک ماموریت‌هایی انجام داده است.
مردخای همچنین به عنوان فرستاده کابینه اسرائیل و وزارت امور خارجه آن در کشورهای اتحادیه اروپا و در ارتباط با مسائل مربوط به موضوع فلسطین ونیز هماهنگ‌سازی مواضع با واشنگتن، به‌ویژه با شخص «جارید کوشنر»، داماد و مشاور ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، و « جیسون گرینبلات »، نماینده کاخ سفید در خاورمیانه، عمل کرده است. او در خصوص، فلسطین، به عنصری مرکزی و اصلی تبدیل شده بود و در ایجاد هماهنگی بین نهادهای امنیتی اسرائیل با طرف فلسطینی نقش اصلی را ایفا می کرد. او روابط شخصی مستحکمی با مسئولان ارشد امنیتی در رام الله دارد. او در کشف و بررسی موضوع اسرائیلی‌های بازداشت‌شده نزد حماس در نوار غزه، نفش اصلی را ایفا کرد و برای اعمال فشار بر حماس و خانواده‌های زندانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل، تصمیم‌های مختلفی گرفت. او بود که از ملاقات خانواده زندانیان با زندانیان فلسطینی جلوگیری کرد. همچنین، ایده متوقف کردن کمک‌های پزشکی و ربودن مسئولان حماس در کرانه باختری با هدف مبادله آن‌ها با اسیران اسرائیلی نیز ایده و فکر او بود.
«آلکس فیشمن»، تحلیلگر امور نظامی در روزنامه یدیعوت آحارانوت، در این باره نوشت مردخای زمانی که هماهنگ‌کننده کابینه اسرائیل در مناطق اشغالی بود، به بیشتر کشورهای عربی عزیمت کرد.
فیشمن در مقاله تفصیلی درباره مردخای- که اکنون بازنشست شده است و فردی به نام «کمیل ابورکن»، با اختیارات اندک جایگزین او شده است- گفت مردخای دارای شبکه‌ای از ارتباطات گسترده بین مسئولان عربی و فلسطینی‌ها بود و همیشه و حتی در بدترین شرایط سیاسی کانال‌های ارتباطی خود را با آن‌ها حفظ می‌کرد.
به گفته فیشمن، مردخای که در بخش عمده زندگی خود به نام «کاپیتان أیوب» معروف بود، زمانی که در یگان 504 سازمان اطلاعات شاباک بود ستاره اش درخشید. این یگان مخصوص استخدام جاسوس و به‌کارگیری آن‌ها و مدیریت فعالیت آن‌ها بود. مردخای در پایان دوره خود به جایی رسید که آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ، به او لقب «وزیر خارجه اسرائیل در جهان عرب» را داد.
بر این اساس، وی با روادید و اسامی مختلف به کشورهای مختلف جهان از جمله کشورهای عربی سفر می کرد و با مسئولان آن‌ها درباره مسائل مختلف گفتگو و رایزنی کرده است . در این باره، طی ماه‌های گذشته، از موضوع «معامله قرن» به عنوان طرح آمریکا برای پایان دادن به موضوع فلسطین و عادی‌سازی کامل در روابط دیپلماتیک بین اسرائیل و کشورهای عربی و انتقال از روابط پنهانی به روابط علنی، بسیار سخن گفته شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
خالی ماندن ظرفیت‌های رشته‌های تخصصی پزشکی
بی قانونی و گنگ
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان به پایان رسیده است
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
گودبرداری غیر اصولی در شهر طالقان حادثه آفرید
دستور ویژه استاندار سیستان و بلوچستان برای رسیدگی به پرونده قتل کودک چابهاری
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری دی ماه از فردا
مجموعه کتابهای «نوجوان ایرانی » رونمایی شد
کشف انبار بزرگ احتکار برنج
انتصاب اعضای جدید هیات‌مدیره منطقه آزاد مهران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۴ آذر ۱۴۰۴
جهاد کشاورزی زنجان، سازمان برتر کشور شد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آذر ۱۴۰۴
افزایش کشت گیاهان دارویی در زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مصاف خیبر و استقلال تهران فردا در خرم‌آباد
ضرورت پرداخت تسهیلات برای دوگانه سوز کردن واحد‌های نانوایی شهرستان خرم‌آباد
اجرای طرح مایه کوبی یک میلیون رأس دام در پلدختر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امروز ؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)