• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۳۹۳۸۴
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
سخنگوی وزارت بهداشت؛

لاغری و کم وزنی در سیستان و بلوچستان بیشتر از سایر استانها

سخنگوی وزارت بهداشت: لاغری کشوری ۴ درصد است ولی در سیستان و بلوچستان ۵ و 9 دهم درصد است که البته این درصد در سال ۱۳۸۷ حدود ۱۹ درصد بوده که اکنون کاهش پیدا کرده است.

لاغری و کم وزنی در سیستان و بلوچستان بیشتر از سایر استانهابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ ایرج حریرچی در نشست خبری در محل وزارت بهداشت افزود: ناامنی غذایی شدید در سیستان و بلوچستان ۲ و 2 دهم درصد است و نا امنی غذایی متوسط در آنجا حدود ۱۴ درصد است.

وی گفت: میزان کم وزنی در کشور ۳ و 8 دهم درصد و در سیستان و بلوچستان ۱۲ و 4 دهم درصد است.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیماری های قلبی عامل اول مرگ و بیماری های عروق مغزی عامل دوم مرگ و میر ایرانیان است.

حریرچی افزود: حوادث ترافیک عامل سوم مرگ ایرانیان است اما نکته قابل توجه این است که آلزایمر در رتبه پنجم عوامل مرگ ایرانیان قرار گرفته است و بعد از آن دیابت در رتبه ششم است.

وی گفت: بنابر بخشنامه جدید بعد از این حتی بیمارستان های خصوصی و نیمه دولتی و عمومی همگی مکلف هستند تا همه  تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای درمان بیمار را در داخل بیمارستان ارائه کنند و بیمار را به خارج از بیمارستان ارجاع ندهند.

حریرچی افزود: همه تجهیزات ارائه شده به بیمار باید بر اساس قیمت های مصوب درج شود تا در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در اختیار بیمار قرار بگیرد.

سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر بیمارستان ها مستقل شوند هیچ بیمارستانی حق نخواهد داشت با بهانه هایی نظیر پر هزینه بودن بیمار و یا بدون علت منطقی بیمار را به جای دیگری ارجاء دهد و موظف است تمام درمان های پی در پی بیمار را انجام دهد.

حریرچی همچنین افزود: ۴۰ درصد هزینه های سلامت کشور در بیمارستان ها صرف می شود، اداره بیمارستان ها در کشور از دیرباز دچار مشکلاتی بوده است به طوری که مسؤولان بیمارستان ها اختیار مناسب برای هزینه کرد و درآمدها نداشتند.

وی ادامه داد: در خصوص آئین نامه بیمارستان های مستقل دو نگرانی در زمینه درآمد و پرداختی مردم وجود دارد که باید گفت سهم پرداخت بیمار (فرانشیز) در این بیمارستان ها بر اساس مصوبه دولت است و قرار نیست که پرداختی مردم افزایش یابد.

حریرچی در واکنش به پرداخت مابه التفاوت ارز دارویی به شرکت های دارویی، گفت: ابتدا قرار بود مابه التفاوت ارز 3 هزار و 800 تومانی داده شود، سپس تصمیم گرفته شد شرکت های دارویی با همان ارز ۴ هزار و 200 تومانی اقدام کنند و مبلغ ۴۰۰ تومان مابه التفاوت ارز، به بیمه ها پرداخت شود و دارو بر اساس همان ارز ۴ هزار و 200 تومانی شرکت های دارویی، تعیین قیمت شود، البته این تفاوت قیمت ارز دارو هیچ تأثیری بر هزینه‌ بیمار ندارد و بیمه ها، این مابه التفاوت را پوشش می دهند.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره حواشی افزودن سبوس به آرد گفت: اضافه کردن سبوس به آردهای معمولی اگر کنترل نشود، ممکن است مشکل ایجاد کند، آرد سبوس دار که جزو مواد غذایی توصیه شده و مورد تأیید وزارت بهداشت است، بعضی نانوایی‌ها به آردهای معمولی سبوس اضافه می کنند، که اگر کنترل نشود، ممکن است مشکل ایجاد کند.

وی با بیان اینکه حوادث ترافیکی در نیمه اول دهه ۸۰ دومین علت مرگ و میر در کشور بوده‌ است، گفت: با اقدامات متعدد و هماهنگی‌های بین بخشی، طی ۱۰ سال منتهی به سال ۹۵ میزان مرگ ناشی از حوادث ترافیکی ۳۱ و 7 دهم درصد و میزان مرگ زودرس ناشی از حوادث ترافیکی ۳۷ درصد کاهش پیدا کرده است که این کاهش پیشرفت مناسبی را در این حوزه نشان می‌دهد. این در حالی است که اکنون حوادث ترافیکی سومین عامل مرگ و میر ایرانیان و دومین عامل مرگ و میر زودرس ایرانیان را به خود اختصاص می‌دهد.

وی افزود: در سال ۱۳۷۰ ، سال‌های از دست رفته عمر ایرانیان به علت حوادث ترافیکی برابر یک میلیون و ۹۰۰ هزار سال بوده است که با وجود افزایش ۴۳ درصدی جمعیت در ۲۵ سال گذشته و افزایش چند برابری تعداد خودرو و موتورسیکلت در این سال‌ها، سال‌های از دست رفته عمر به علت حوادث ترافیکی به میزان ۴۴ درصد کاهش پیدا کرده و به یک میلیون و ۶۲ هزار سال از دست رفته عمر رسیده است.

حریرچی ادامه داد: از سال ۸۴ تا ۹۶ یعنی طی ۱۲ سال تعداد خودروهای کشور ۱۶۶ درصد و تعداد موتورسیکلت‌های کشور ۱۸۷ درصد افزایش پیدا کرده است، اما افزایش میزان مصدومان ناشی از حوادث ترافیکی به نسبت بسیار کمتر بوده و در این ۱۲ سال تعداد مصدومان ترافیکی ۲۱ درصد رشد کرده است، اما نکته بسیار مهم این است که میزان مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی از میزان بسیار زیاد ۲۷ هزار و ۷۵۵ نفر در سال ۸۴ به میزان زیاد ۱۵ هزار و ۹۳۲ نفر در سال ۹۶ کاهش یافته است. این کاهش چشمگیر ۴۲ درصدی در میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات به رغم افزایش ۱۶۶ درصدی خودرو و ۱۷۸ درصدی موتورسیکلت‌ها رخ داده و این موضوع نتیجه اقدامات مهم سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف بوده است که البته این اقدامات هنوز کافی نیست و اکتفا به اقدامات سابق می‌تواند موجب پسرفت و بهتر نشدن نتایج شود، به عبارت دیگر علاوه بر تداوم و نهادینه سازی اقدامات پیشین باید اقدامات مهم و جدید دیگری هم برای کاهش حوادث ترافیکی و مصدومان و مرگ و میر ناشی از آن انجام شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری جشن شب یلدا در پادگان شهید برخورداری عجب شیر
تامین آب شرب پایدار اولویت اصلی فرمانداری کلیبر
لزوم جمع آوری تابلو‌های بدون مجوز سطح شهر تبریز
توزیع ۷۰۰ بسته یلدایی در تبریز
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
آیین کهن یلدا در مدارس گلستان
سفر دختر مکرمه حضرت امام خمینی (ره) به خوزستان
۱۱۷ نانوایی با آرد کامل به شهروندان زنجانی خدمات ارائه می‌دهند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ دی ۱۴۰۴
مرگ ۱۳۰ نفر در محور‌های برون شهری کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در یکم دی ۱۴۰۴
نیروگاه خورشیدی ۴۰۰ کیلوواتی در ابهر به بهره برداری خواهد رسید
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱ دی ۱۴۰۴ به افق قم
افزایش مصرف گاز در کشور با کاهش محسوس دما
ابرناکی و بارش پراکنده در لرستان
لرستان در شب ولادت امام محمد باقر(ع) غرق در نور و سرور
تغییر ساعت کار ادارات و بانک‌های سراسر کشور
کاهش آسیب‌های اجتماعی در جلفا
تلخ کامی قاچاقچیان شکلات بندرانزلی
صادرات پای مرغ کوهدشت به بازارهای منطقه ای و جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
فردا؛ پایان مهلت ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵
رونمایی از ۲ آلبوم زنده یاد محمدرضا شجریان
فیلر‌های نانویی ایرانی؛ با اثرات درمانی ماندگار
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)