معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی؛
هدررفت عمده آب در بخش کشاورزی
بیش از 80 درصد آب در بخش کشاورزی استان بوشهر به هدر می رود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: بیشترین برداشت آب در دشتستان در بخش کشاورزی صورت می گیرد. خسرو عمرانی افزود: خرما مهم ترین محصول کشاورزی استان محسوب میشود و بخش زیادی از کشاورزان استان بوشهر در بخش نخیلات فعال هستند. دشتستان به عنوان قطب کشاورزی استان بوشهر دارای بیش از 4 و نیم میلیون اصله نخل است که بخش عمده ای از تولید 150 هزار تن خرمای استان را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: راهکارهایی برای مدیریت مصرف آب در دشتستان اندیشیده شده استکه بخشی از طرح ها در دست اجراست و مطالعات برخی طرح ها هم به پایان رسیده است.
عمرانی افزود: مهم ترین طرح اجرای آبیاری تحت فشار و جایگزینی این طرح به جای روش غرقابی است. از ده هزار هکتار زمین زراعی و نخلستان تحت پوشش این طرح در استان چهار هزار و 300 هکتار در دشتستان قرار دارد.
وی گفت: طرح تحول نخلستان با هدف تغییر شیوه کشت و آبیاری با مشارکت جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای و استانداری بوشهر از دو سال پیش در یک منطقه پایلوت 170 هکتاری در بخش آبپخش دشتستان در دست اجراست. دو منطقه دو هزار و 400 هکتاری و 8 هزار و 700 هکتاری هم در شبانکاره برای اجرای طرح در نظر گرفته شده است.
عمرانی افزود: طرح الگوی کشت راهکار دیگری برای مصرف بهینه آب است. تفاهم نامه اجرای این طرح با هدف آموزش و استانداردسازی نوع کشت بین جهاد کشاورزی ، اداره آب بوشهر، کشاورز و صنف کشاورزان امضا شده است بر اساس این طرح در مورد اینکه چه محصولاتی، در کجا و در چه سطحی کشت شودتصمیم گیری شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همچنین از ممنوعیت کشت ذرت، محدود شدن کشت های جالیزی و تابستانه و توسعه گلخانه ها به 200 هکتار برای مدیریت مصرف آب خبر داده است.
عمرانی با اشاره به اینکه در شرایط بحرانی کنونی طرح های کوتاه مدت و زودبازده پاسخگوی مشکلات است گفت : طرح های آبیاری تحت فشار، توسعه گلخانه ها و برنامه الگوی کشت از طرح های یک ساله است که در پایان هر سال نتیجه و بازدهی آنها مشخص می شود.