• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۰۵۸۰۴
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۱
علمی و فرهنگی » حج و زیارت

بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام

فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از مراحل تکمیلی طرح توسعه حرم مطهر علوی مزین به نام صحن حضرت زهرا (س) که بدست متخصصان ایرانی در دست اجراست، دیدن کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، در این بازدید، حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گزارشی از روند اجرای طرح، چگونگی تأمین مصالح طرح از صنایع داخلی و نحوه هزینه کرد نذورات مردمی برای رونق بخشیدن به صنایع داخلی و ویژگی‌های رفاهی و فنی طرح ارائه کرد.

سردار سلیمانی با حضور در جمع عوامل اجرایی طرح از زحمات دست‌اندرکاران و حمایت‌های مادی و معنوی خیرین و نذر کنندگان قدردانی کرد.

صحن حضرت زهرا (س) در نجف اشرف، فضای پهناوری در جوار حرم علوی است که در ماه‌های آینده میزبانی از زائران امیرالمومنین (ع) را تسهیل می‌کند.

محوطه این صحن، از محل مقام حضرت زین‌العابدین (ع) شروع می‌شود و تا محل فعلی حرم مطهر امیرالمومنین (ع) ادامه می‌یابد و طراحی آن به نحوی است که ۶۰ درصد زائران ورودی به حرم مطهر از همین ورودی وارد شوند.

بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام بازدید سردار سلیمانی از بزرگترین طرح عمرانی مذهبی جهان اسلام

از مقام حضرت زین‌العابدین (ع) تا گنبد طلایی امام اول شیعیان ۴۵۰ متر فاصله است؛ این همان محلی است که امام سجاد (ع) برای زیارت مخفیانه قبر مطهر جد پدری خود می‌ایستادند و سلام و عرض ارادت می‌کردند و به سمت ضریح مطهر گام برمی‌داشتند، مقام صافی صفایمانی هم جنب همین مقام است.

ساخت و ساز صحن حضرت زهرا (س) بر اساس معماری ناب اسلامی ایرانی صورت گرفته است و چرایی آن به سابقه ساخت و ساز‌های مربوط به حرم مطهر حضرت علی (ع) باز می‌گردد.

معماری حرم امیرالمومنین را می‌توان به ۹ دوره از زمان آل‌بویه تا کنون تقسیم کرد که آخرین معماری هم مربوط به ۳۰۰ سال پیش و متعلق به نادرشاه افشار بوده است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در نجف اشرف در این باره گفت: در بخش غیر زیارتی، موزه و کتابخانه هر کدام به مساحت ۱۶ هزار و ۵۰۰ مترمربع، بخش اداری به مساحت ۱۰ هزار مترمربع و هتل به مساحت ۱۱ هزار مترمربع ساخته شده است.
 
علیرضا فداکار افزود: کتابخانه‌ای نیز در ۵ طبقه با گنجایش یک میلیون کتاب در دست ساخت است، ۵۰۰ زائر می‌توانند خودروی خود را در این بخش پارک کنند، ۳ آمفی‌تئاتر هم برای این بخش تعبیه شده است که گنجایش هر کدام ۱۰۰ نفر است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات نیز گفت: عظمت صحن حضرت زهرا (س) به حدی است که بزرگ‌ترین طرح عمرانی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور محسوب می‌شود.

حسن پلارک افزود: بخش زیارتی صحن حضرت زهرا (س) در ۴ طبقه به مساحت ۱۰۰ هزار مترمربع و بخش غیر زیارتی هم در ۵ طبقه و به مساحت ۱۲ هزار مترمربع ساخته شده است. طراحی صحن به‌گونه‌ای انجام گرفته که ارتفاع نهایی طرح از ۱۵ متر تجاوز نکند، زیرا در دید گنبد اخلال ایجاد خواهد کرد.

معاون فنی و مهندسی ستاد بازسازی عتبات عالیات هم درباره کیفیت بالای ساخت و ساز در این صحن و مقاومت مصالح به کار رفته در آن گفت: ستون‌ها و سازه اصلی صحن حضرت زهرا (س) با مقاومت بتنی ۵۰۰ کیلوگرم سیمان در واحد مترمکعب ساخته شده است که بیشترین مقداری است که می‌توان در یک طرح بتنی به کار گرفت.

سید حسن خوشرو افزود: بیش از ۷۰ درصد محصولات و مصالح استفاده شده در صحن حضرت زهرا (س) ایرانی است؛ عمده سنگ‌های به کار رفته در این صحن، از معادن سنگ استان‌های خراسان جنوبی، مرکزی، لرستان، و شهر‌های آذرشهر، مراغه و سیرجان تأمین می‌شود که برخلاف سنگ‌های نمای مسجد النبی (ص) و مسجد الحرام که مخلوطی از سنگ و پلیمر است، طبیعی بوده و به لحاظ کیفیت نیز بسیار بهتر از آنهاست.

وی گفت: هرچند تمام هزینه‌های ساخت صحن حضرت زهرا (س) از کمک‌های مردمی تأمین می‌شود، اما طراحان این طرح تمام تلاش خود را کرده‌اند که هزینه‌های عملیات عمرانی به حداقل برسد، از این رو با وجود آنکه روزانه به طور میانگین ۲۵ کامیون و تریلی مصالح وارد صحن می‌شود، اما با حذف واسطه‌های خرید و انتقال کالا به عراق، هدایا و نذورات مردمی در اقتصادی‌ترین حالت هزینه می‌شود.

یوسف افضلی معاون هماهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد بازسازی عتبات حتی از متبرعین بزرگی می‌گوید که بخش عمده‌ای از اجناس مورد نیاز ساخت این صحن را تأمین می‌کنند؛ برای مثال فردی در محلات استان مرکزی بیش از ۱۰ میلیارد تومان سنگ از معدن خود برای این صحن اختصاص داده است.

با اتمام هر رواق از بخش‌های زیارتی، آن بخش بلافاصله و بدون هیچ تشریفات خاصی در اختیار تولیت حرم قرار می‌گیرد تا آن‌ها هم بتوانند از آن بهره‌برداری کنند و در اختیار زائران قرار دهند، این کار در ۴۰ ماه اخیر به صورت مستمر انجام شده است.

زائرانی که در ایام اربعین سال‌های گذشته علاوه بر کربلا به نجف نیز سفر کرده‌اند اغلب تجربه استفاده از این فضا‌های نوساخت را داشته و شاهد افزایش مستمر فضای رواق‌ها بوده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
رسیدگی به تخلفات ۹ شرکت حمل‌ونقل در بخش کالای استان زنجان
جایگاه کمدی در پرده نقره ای کجاست؟
بارش باران در مناطق مختلف هرمزگان
توانمندی در تولید سامانه‌های جراحی هوشمند
چطور بفهمیم کدام لینک آلوده است و کدام لینک را می‌شود باز کرد؟
معرفی نامزد‌های نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»
فعالیت ۵۹ هزار بافنده در ۲۴۰ کارگاه های فرش بافی زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
یک گیلانی ، دانش‌آموز برگزیده کشوری
تجهیز پنج هزار چاه آب کشاورزی به پنل‌های خورشیدی
برگزاری انتخابات شورای سازمان های مردم نهاد لرستان
پویش یلدای مهربانی در گیلان
برگزاری جلسه بررسی و رفع مسائل و مشکلات حوزه آموزشی آذربایجان‌غربی
سفر معاون وزیر صمت به آذربایجان‌غربی
کشف محموله کالای قاچاق ۲۰ میلیارد ریالی در تبریز
برپایی نمایشگاه گروهی هنر‌های تجسمی در موزه شهر ارومیه 
انتقاد مطهری از اخراج ناباورانه گل‌محمدی
بارش پراکنده باران و برف در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
برف و باران به فارس رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
مهار آتش در شهرک صنعتی دولت آباد/جان باختن ۹کارگر براثر گازگرفتگی
خالی ماندن ظرفیت‌های رشته‌های تخصصی پزشکی
مجموعه کتابهای «نوجوان ایرانی » رونمایی شد
کشف انبار بزرگ احتکار برنج
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)