پخش زنده
امروز: -
کيفيت آبميوه هاي ايراني گاهي از استانداردهاي جهاني هم بالاتر است و بهترين معيار آن آزمايشاتي است که در کشورهاي مقصد انجام مي شود، چون گاهي حتي آزمايش ژنتيکي ميوه هم انجام مي دهند.
چکیده نشست پژوهشی:
ـ بسياري از مردم تصور مي کنند، در آبميوه صنعتي از مواد طبيعي استفاده نمي شود و فقط شامل اسانس، شکر و... است، در صورتي که اين صنعت، طبق استانداردهاي وزارت بهداشت که بسيار هم سختگيرانه است، توليد مي کند و دقيقا مواد به کار رفته در آن روي پاکت نوشته مي شود.
ـ هم اکنون، 270 توليدکننده مستقيم و غيرمستقيم مجوز توليد و بازسازي آبميوه را دارند. به دليل مشکلات فراوان، تنها 50 واحد فعال هستند، که از اين تعداد، حدود30 واحد، به صورت فصلي و کارمزدي کار مي کنند و مابقي هم از ظرفيت کامل استفاده نمي کنند.
ـ برخي از آبميوه هاي ايران ، مثل انار، آلبالو، سيب اسيدي و انگور قرمز در دنيا منحصر به فرد هستند و مشتريان خود را دارند و ميتوانند مثل زعفران به صادرات استراتژيک تبديل شوند در صورتي که هم اکنون به دوبي صادر مي شوند و پس از عوض شدن ليبل، مثلا به فرانسه صادر مي شود.
ـ کيفيت آبميوههاي ايراني گاهي از استانداردهاي جهاني هم بالاتر است و بهترين معيار آن آزمايشاتي است که در کشورهاي مقصد انجام ميشود، چون گاهي حتي آزمايش ژنتيکي ميوه هم انجام ميدهند.
ـدر سال، حدود 140 هزار تن آبميوه در کشور توليد ميشود که 60 هزار تن مصرف داخلي است. متاسفانه اين مقدار به دليل قاچاق افسارگسيخته در حال کاهش است و بيش از 30 برند خارجي به ايران قاچاق ميشود.
- مرغوب ترين کنسانتره صادراتي ايران، انار است که يک بشکه آن برابر 15 بشکه نفت براي کشور ارزآوري دارد. البته منوط به اينکه شرايط ميوه، آب و هوا و حمايت دستگاه هاي زيربط مساعد باشد.
پژوهش خبری صدا وسیما: وقتي صحبت از آبميوه مي کنيم يعني آبميوه بسته بندي شده و توليد شده در اشل انبوه. تشکل صنعت آبميوه در ايران، بيش از 20 سال پيش، به وسيله پيشکسوتان اين صنعت[1]، پايه ريزي شد. سال 1375 درخواست مجوز انجام شد و عضوگيري آغاز شد. مهندس مهرداد شمس مولوي، بازرس سنديکاي توليد و صادرکنندگان کنسانتره و آبميوه ايران، در نشست پژوهشی با حضور پژوهشگران اقتصادي، وضع توليد و صادرات آبميوه هاي صنعتي ايران را مورد بررسي قرار گرفت . در اين نشست، صنعت ارزآور آبميوه و مشکلاتي که در مسير توليد و صادرات، براي توليدکننده وجود دارد، طرح شد. حال سوال اصلي اين است که: چرا نمي توانيم از پتانسيل بالاي صادرات آبميوه و ارزآوري فراوان آن، با ظرفيت کامل، استفاده کنيم؟
آشنايي با برخي اصطلاحات اين صنعت
بسياري از مردم تصور مي کنند، در آبميوه صنعتي از مواد طبيعي استفاده نمي شود و فقط شامل اسانس، شکر و... است، در صورتي که اين صنعت، طبق استانداردهاي وزارت بهداشت که بسيار هم سختگيرانه است، توليد مي کند و دقيقاً مواد به کار رفته در آن روي پاکت نوشته مي شود.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // تینا صالحی