• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۸۲۵۲۲
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۶
اجتماعی » محیط زیست

مشکلات محیط بانان با تصویب قانون حمایت از آنها حل خواهد شد

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر قانون حمایت از محیط بانان تصویب شود، تنها مشکلات حقوقی آنها حل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست بررسی مشکلات محیط بانان که امروز (سه‌شنبه) برگزار شد، با اشاره به خواسته محیط بانان درباره تصویب قانون حمایت از محیط بانان در مجلس شورای اسلامی، گفت: یکی از خواسته‌های ما و محیط بانان تصویب این قانون از محیط بانان است که در کمیسیون‌های مختلف مجلس این قانون به تصویب رسید و حال ما منتظر آمدن این قانون به صحن علنی هستیم که امیدواریم قبل از به تصویب رسیدن بودجه سال 98، این لایحه تصویب شود.
وی ادامه داد: محیط بانی یک شغل کاملا تخصصی است که متأسفانه بیش از 40 تا 50 دانشکده محیط زیست در کشور داریم و یک دانشکده محیط زیست نیز در سازمان حضور دارد، اما هیچ آموزشگاه و دانشگاهی برای آموزش محیط بانان در نظر گرفته نشده است.
کلانتری افزود: آموزش محیط بانی یک کار کاملا تخصصی است که باید این محیط‌بانان در زمینه مسائل حقوقی، اجتماعی، نظامی، فنی، جانورشناسی، گیاه‌شناسی، خاک و زمین شناسی آموزش ببینند که متأسفانه آنها تاکنون بدون این آموزش ها، راهی پاسگاه‌های محیط زیست می‌شدند.
وی تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست از وزارت علوم و شورای عالی اداری درخواست کرده است تا دانشکده محیط زیست وابسته به سازمان محیط زیست را تبدیل به یک دانشکده محیط‌بانی کند تا دانشجویان این دانشکده نیز مانند دانشکده افسری و نظامی از بدو ورود با مدرک دیپلم، دوره‌های تخصصی را فرا گیرند و پس از فارغ‌التحصیلی روانه پاسگاه محل خدمت خود در استان‌های کشور شوند.
کلانتری گفت: موضوع حضور بیش از 18 شبانه روزی محیط بانان در پاسگاه‌ها و بازگشت تنها 12 روزه به محل زندگی‌شان که 400 ساعت در ماه می‌شود، اما حقوق آن‌ها حداقلی است، از جمله خواسته‌های محیط بانان از سازمان محیط زیست است که سازمان محیط زیست با سازمان برنامه و بودجه در این خصوص به تفاهم رسیده است تا انگیزه بیشتری برای فعالیت محیط بانان ایجاد کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه در پاسخ به این سوال که به چه اندازه بعد از تصویب قانون مشکلات محیط بانان رفع می‌شود، افزود: تنها مشکلات حقوقی محیط بانان با تصویب این قانون حل می‌شود، چرا که محیط بانان اگر بخواهند وظایف خود از جمله حفاظت از تنوع زیستی و حیات وحش را انجام دهند، ممکن است میان شکارچیان و آنان درگیری ایجاد شود که اگر طرفین در این درگیری کشته شوند، چوب دو سر سوخته می‌شوند.
وی ادامه داد: با تصویب این قانون به محیط بان امتیازی همچون رده‌های نیروهای انتظامی و نظامی داده می‌شود که در هنگام انجام وظیفه اگر حادثه‌ای روی دهد، با پیگیری در مراجع قضایی می‌تواند راحت‌تر به این مشکلات رسیدگی شود و محیط بان به راحتی و با خیال راحت با حل این مشکلات می‌تواند از محیط زیست و محیط خود حفاظت کند که امیدواریم این قانون هر چه زودتر در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.
کلانتری درباره واگذاری کنوانسیون تنوع زیستی و حیات وحش به وزارت جهاد کشاورزی، گفت: این یک نوع تبلیغ است که مسئولان محیط زیستی که در گذشته در سازمان مشغول به کار بودند آن را برپا کرده‌اند، چرا که این موضوعات 30 سال است که در وزارت خارجه مطرح شده است.
وی افزود: حفاظت از تنوع زیستی و حیات وحش، وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست بوده که رسیدگی به آن حدود 30 سال است که به وزارت خارجه سپرده شده است، اما تاکنون هیچ پیگیری در این زمینه از سوی این وزارتخانه صورت نگرفته است.
کلانتری گفت: کل مناطق حفاظت شده حدود 17 میلیون هکتار است که بیش از 100 میلیون هکتار نیز وابسته به سازمان جنگل و مراتع بوده که این سازمان نیز تحت نظر وزارت جهاد کشاورزی است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه حدود 4 بانک ژن مجهز حیات وحش تحت نظر وزارت جهاد کشاورزی است، خاطرنشان کرد: دسترسی جهاد کشاورزی به تنوع زیستی به مراتب بیشتر از سازمان حفاظت محیط زیست است، به همین خاطر حدود 4 بانک ژن مجهز تحت نظر جهاد کشاورزی است.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش تیم لواشک پارنای شبستر در مسابقات سرکل کبدی
دیدار تراکتور - پیکان صرفاً با حضور زنان برگزار می‌شود
مقاومت شهرداری حریف قهرمان نشد
پزشکان زنجانی موظف به مناسب‌سازی مطب‌ها برای معلولان شدند
ورود گردشگران به کوهرنگ با بارش برف
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آذر در یک نگاه
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
پلیس فتا زنجان: هیچ قرعه‌کشی واقعی اطلاعات کارت بانکی نمی‌خواهد
گلابر، مقصد جدید گردشگری و فرصت اشتغال پایدار در زنجان
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI سرمایه ملی و جهانی است
تمدید مهلت شرکت در مسابقه «تدبر در قرآن» تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۴
برگزاری جشن ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت روز مادر
کولاک شدید برف در جاده طالقان به هشتگرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
حفاظت از منابع طبیعی باید اولویت همه بخش‌ها باشد
فردا آموزش در برخی مدارس سمنان و آرادان غیر حضوری شد
برگزاری نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)