• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۸۷۱۲۳
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰
گفتگوی پژوهشی:

مزیت ها و اهداف فناوری نانو برای کشور

هم اکنون ایران به چهارمین کشور تولیدکننده علوم فناوری نانو تبدیل شده است و حدود 190 شرکت در کشور به تولید محصولات مبتنی بر این فناوری می پردازند.

پژوهش خبری صدا وسیما: هم اکنون ایران به چهارمین کشور تولیدکننده علوم فناوری نانو تبدیل شده است و حدود 190 شرکت در کشور به تولید محصولات مبتنی بر این فناوری می پردازند و حدود 500 محصول را برای بازارهای داخلی و خارجی تولید می کنند .

دکتر عماد احمدوند، مدیر کارگروه ترویج ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در گفتگو با پژوهش خبری با بیان این مطلب افزود:سابقه فناوری نانو در کشور به دو دهه گذشته برمی گردد و در این دو دهه کشور رشد بسیار خوبی را در این حوزه تجربه کرده است و در مقایسه با سایر کشورهای دنیا این رشد قابل توجه است.

وی تصریح کرد: توان فنی این شرکت ها کاملاً درون زا است و وابستگی تکنولوژیک به خارج از کشور ندارند و این توان درون زا این ظرفیت را به وجود آورده که بتوانیم در سال های آینده بازارهای صادراتی خوبی را در این حوزه داشته باشیم؛ چراکه هم شرکت ها متکی به دانش و تکنولوژی داخل هستند و هم هزینه تمام شده محصولات آنها نسبت به نمونه های مشابه خارجی پایین تر است و به همین دلیل می تواند ظرفیت صادراتی خوبی را در این حوزه در اختیار کشور قرار دهد. در حال حاضر نیز، دفاتر صادراتی در برخی کشورها راه اندازی شده که پیگیری محصولات صادراتی نانوی کشور را بر عهده دارند و منجر به صادرات خطوط تولید صنعتی در حوزه های مختلف است و با توسعه دفاتر صادراتی انتظار می رود در دهه آینده سهم قابل توجهی از بازارهای نانوی جهانی به شرکت های ایرانی اختصاص یابد.

عماد احمدوند در باره اهداف توسعه فناوری نانو در کشور گفت: یکی از ویژگی های جدی برنامه توسعه نانو از همان ابتدا پیگیری دو هدف اصلی، افزایش کیفیت زندگی و تولید ثروت در جامعه بوده است که در تدوین سند توسعه فناوری نانو بر آن تأکید شده است. در این راستا، این دو محور علاوه بر آنکه منجر به تولید محصولاتی در حوزه های مختلف پزشکی و سلامت، آب و محیط زیست که جزو محصولات برتر هستند، شده و نگاه به کسب بازارهای صادراتی را نیز تقویت کرده است.

مدیر کارگروه ترویج ستاد ویژه توسعه فناوری نانو افزود : در حوزه سلامت یکی از بحث های جدی که توسعه فناوری نانو دنبال می کند تشخیص بیمارهای در مراحل ابتدایی است؛ به طور در حوزه سرطان یکی از مسائل جدی تشخیص دیرهنگام آن است، اما در حال حاضر، به وسیله فناوری نانو محصولاتی در کشور در حال تولید و توسعه است که بتوان با استفاده از آن تشخیص را در مراحل اولیه بیماری انجام داد، و سپس بعد از مراحل تشخیص، بتوان داروهای متفاوتی را که برای درمان سرطان وجود دارد و عموماً اثرات جانبی فراوانی برای بیماران دارند با حداقل عوارض جانبی برای این بیماران، تولید کرد. یا در حوزه آب و محیط زیست که حوزه گسترده ای در بخش سلامت است، در حال حاضر توانمندی تولید تجهیزاتی در کشور وجود دارد که می توانند انواع آلاینده های فلزات سنگین را از آب آشامیدنی و یا پساب کارخانه ها جداسازی نمایند. احمدوند ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی های جدی حوزه نانو که باعث افزایش کیفیت تولیدات در صنایعی که با هوا ارتباط دارند، شده است، تولید فیلترها و ماسک های نانویی است.

وی در پایاند با تاکید بر اینکه فناوری نانو در حوزه های مختلف هم باعث افزایش کیفیت زندگی خواهد شد و هم محصولات ایمن تری را وارد بازار خواهد کرد افزود: از سوی دیگر رقابت پذیری شرکت ها را افزایش می دهد، چراکه شرکت ها برای آنکه بتوانند در چرخه تولید خود تغییراتی ایجاد کنند که هم باعث حفظ کیفیت محصولشان شود یا ارتقا پیدا کند و هم هزینه تولید آنها کاهش یابد، می توانند از فناوری نانو در حوزه هایی مثل صنعت حفاری نفت، صنعت خودرو، صنعت ساختمان تا صنایع های های تک استفاده کنند، بنابراین، هم رقابت پذیری افزایش پیدا می کند و هزینه تولید کاهش می باید و هم فرصت حضور مؤثرتر در بازارها جهانی فراهم برای کشور می شود که با این دو رویکرد فناوری نانوی کشور در دهه دوم توسعه خود به پیش می رود.

پژوهش خبری // فاطمه حسینی

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی



پژوهش خبری // فاطمه حسینی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (بیست و چهارم آذر ۱۴۰۴)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
خالی ماندن ظرفیت‌های رشته‌های تخصصی پزشکی
بی قانونی و گنگ
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
گودبرداری غیر اصولی در شهر طالقان حادثه آفرید
دستور ویژه استاندار سیستان و بلوچستان برای رسیدگی به پرونده قتل کودک چابهاری
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری دی ماه از فردا
مجموعه کتابهای «نوجوان ایرانی » رونمایی شد
کشف انبار بزرگ احتکار برنج
انتصاب اعضای جدید هیات‌مدیره منطقه آزاد مهران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۴ آذر ۱۴۰۴
جهاد کشاورزی زنجان، سازمان برتر کشور شد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آذر ۱۴۰۴
افزایش کشت گیاهان دارویی در زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مصاف خیبر و استقلال تهران فردا در خرم‌آباد
ضرورت پرداخت تسهیلات برای دوگانه سوز کردن واحد‌های نانوایی شهرستان خرم‌آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امروز ؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)