• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۸۸۹۷۴
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۰
اجتماعی » حقوقی و قضایی

55 درصد جرم ها در 10 عنوان اتهامی است

مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی قوه قضاییه از برپایی همایش ملی پیشگیری های مردمی در سال اینده خبر داد و گفت: 55 درصد جرم ها در 10 عنوان اتهامی رخ می دهد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه؛ رفاهی در کارگاه توانمندساری نهادهای مردمی در پیشگیری از خشونت؛ افزود: بیش از 2هزار عنوان مجرمانه در کشور از قتل عمد گرفته تا رانندگی بدون گواهینامه در سیستم CMS دادگستری ثبت شده که سرقت مستوجب تعزیر، ایراد ضرب و جرح عمدی، توهین، تصادفات، تهدید، تخریب، کلاهبرداری، رانندگی بدون پروانه رسمی، خیانت در امانت و نگهداری مواد مخدر جزو 10 اتهام نخست کشور است.
وی گفت: 55 درصد جرم ها در این 10 عنوان اتهامی روی می دهد که چند فقره از آنها مظهری از مظاهر خشونت است.
مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی قوه قضاییه با بیان چهار آسیب اولویتی کشور یعنی طلاق، اعتیاد، مفاسد اخلاقی و حاشیه نشینی، تصریح کرد: این آمار توجه ما را به پیشگیری هدایت می کند؛ البته برخی بر این باورند که اگر مجازات ها خشن و در حد اعلا باشد جرایم کاهش می یابد که این مورد برای جرایم خشنی مانند قتل و سرقت های خشن و مسلحانه مصداق دارد اما در بیشتر جرایم با مجازات صرف نمی توان آن جرم را از بین برد.
رفاهی با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری که آسیب ها یک شبه ایجاد نشده و نباید 30سال منتظر ماند تا رفع شود، گفت: با وجود تعداد قابل توجه هیات های مذهبی چرا نباید برنامه های آنان را به سمت پیشگیری سوق دهیم؟250 هزار مبلغ مذهبی در ماه محرم روانه شهرها و روستاها می شوند و با استفاده از ظرفیت این مبلغ ها می توان در تحقق اهداف پیشگیری گام موثری برداشت.
وی با بیان اینکه 108 هزار انجمن اولیا و مربیان در مدارس کشور فعالیت می کنند، افزود: دغدغه اصلی خانواده ها گذر از سد کنکور فرزندانشان است و هزینه های سرسام آور هم می پردازند تا فرزندانشان به دانشگاه راه یابند. اما چقدر برای اجتماعی کردن فرزندانمان هزینه کردیم؟ چه بسیار فرزندانی که وارد بهترین دانشگاه ها در کلان شهرها شده اند اما به دلیل اجتماعی نبودن، مشکلات جانبی زیادی برای آنان در کلان شهرها مانند تهران ایجاد شده است طوری که از درس و دانشگاه هم کناره گیری کردند.
این مقام در قوه قضاییه با بیان اینکه 2 بند از 5 بند اصل 156 قانون اساسی به وظیفه دعاوی و پرونده های قوه قضاییه اختصاص دارد، اظهارداشت: بند 1 و 4 آن مربوط به رسیدگی پرونده ها و دعاوی است؛ بند 2 به احیای حقوق عامه، بند 3 به نظارت و بند 5 به پیشگیری برمی گردد.
مدیرکل پیشگیری های مردمی قوه قضاییه خواستار شناسایی و شبکه ای شدن سمن های فعال شد و گفت: همایشی هم برای سمن های استان تهران برگزار می شود تا تدبیری اندیشیده شود که برای زندانی که به جرم خشونت در زندان است چه کنیم تا خشونت او پس از آزادی تکرار نشود یا اینکه در حمایت از خانواده زندانی برای دور ماندن از آسیب چه باید کرد.
رفاهی با اعلام اینکه سالانه 800 نفر بر اثر حوادث کارگاهی فوت می کنند و 4 تا 5 هزار نفر معلول یا مصدوم می شوند گفت: برای پیشگیری از این حوادث با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی هزار نفر دیده بان در کارگاه ها، نقص فنی و بهداشتی را به سامانه گزارش می دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
آتش سوزی درکارخانه کاله آمل
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)