• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۱۳۹۰۳
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۹

آشفتگی اوضاع در آمریکا

مروری بر گزارش‌های روز جهان نشان میدهد آشفتکی و بهم ریختگی بر همه حوزه‌های اقتصادی, سیاسی, امنیت، اجتماعی آمریکا سایه انداخته است.

آشفتکی و بهم ریختگی بر همه حوزه‌های اقتصادی, سیاسی, امنیت، اجتماعی آمریکا سایه انداخته است. برای تایید این اشفتگی و بهم ریختگی لازم نیست تحقیقات عمیق و گسترده‌ای صورت گیرد کافی است بر دفتر گزارش‌های خبری امروز و دیروز رسانه‌های جهان درباره آمریکا ورقی بزنیم و به تیتر‌های خبری نگاهی گذرا  داشته باشیم.
برنی سندرز سناتور ایالت ورمونت دیروز  و در آستانه سال نو مسیحی در حساب توئیتری خود نوشت: در حالی که ثروتمندان در آمریکا ثروتمندتر می شود، میلیون ها نفر در این کشور قادر به پرداخت هزینه های اولیه زندگی نیستند. وی افزود: همزمان با ورودمان با سال نو فراموش نکنیم، در حالی که ثروتمندان بسیار ثروتمندتر می شوند، میلیون ها آمریکایی قادر به پرداخت هزینه های مربوط به مراقبت های بهداشتی، مسکن، داروهای تجویز شده یا آموزش نیستند.
پایگاه اینترنتی نشنال اینترست نیز دیروز در گزارشی یک دلیل برای اینکه امریکا دیگر نمی تواند پلیس دنیا باشد را ورشکستگی واشنگتن دانست. این گزارش چند روز پس از دستور غیر منتظره ترامپ مبنی بر خروج نظامیان آمریکا از سوریه منتشر شده است.
علاوه بر این این روزها شاهد سفر مبهم و خارج از عرف سیاسی و دیپلماتیک دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به عراق  بوده ایم.
در واکنش به این سفر فرمانده سابق ناتو از رویه ترامپ در بهره برداری سیاسی از هر رویدادی به نفع خود انتقاد کرد.
پایگاه اینترنتی نشریه آمریکایی هیل در گزارشی نوشت: وسلی کلارک، فرمانده سابق ناتو، روز پنجشنبه از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به علت سخنان سیاسی و کاملا جناحی وی طی سفر غیرمترقبه به عراق و دیدار با نظامیان آمریکایی در آن کشور انتقاد کرد.
کلارک در میزگردی در برنامه زنده ام اس ان بی سی گفت: من هرگز نشنیده ام هیچ فرمانده کل قوای دیگری در سفر به خارج و دیدار با نظامیان با لحن جناحی صریح درباره مخالفان داخلی خود در آمریکا سخن بگوید.
همزمان رهبران برخی گروه ها و جریان‌های عراقی نیز اعلام کردند: "سفر ترامپ حاکمیت کشور عراق را نقض کرده است".  بر اساس برخی گزارش ها عادل عبدالمهدی  نخست وزیر عراق نیز در واکنش به این سفر با دیدار با ترامپ در پایگاه عین الاسد مخالفت کرده است.
رئیس جمهور آمریکا و همسرش در روزهای گذشته با نظامیان آمریکایی مستقر در عراق و آلمان دیدار کردند. آن سفر اولین دیدار ترامپ با نیروهای مسلح در یک منطقه جنگی بود که با گذشت 23 ماه از ریاست جمهوری وی صورت گرفت.
ترامپ در عراق درخواست خود را مبنی بر اختصاص بودجه 5 میلیارد دلاری برای ساخت دیوار در امتداد مرز آمریکا با مکزیک تکرار کرد و هیچ نشانه ای از احتمال کوتاه آمدن وی از این درخواست با وجود تعطیلی بخش هایی از دولت مشاهده نمی شد.
تعطیلی دولت احتمالا به سال 2019 کشیده خواهد شد چون رهبران جمهوری خواه پنجشنبه بعد از ظهر گفتند انتظار نمی رود این هفته هیچ رای گیری درباره بازگشایی دولت انجام شود.
سناتور ایالت ایلینویز گفت ترامپ دولت ما را بر سر تقاضای بودجه احداث دیوار مرزی به گروگان گرفته است. سناتور دیک دوربین در حساب توئیتری خود نوشت: در چشم انداز آتی، پایانی بر تعطیلی دولت ترامپ دیده نمی شود. او دولت ما را بر سر تقاضای ظالمانه 5 میلیارد دلاری اش برای احداث دیوار مرزی که هم بی فایده و هم بی اثر خواهد بود، به گروگان گرفته است.
برخی رسانه‌ها نیز این روزها پرده از برخی اشفتگی‌های اجتماعی و امنیتی آمریکا برداشتند. پایگاه اینترنتی ای بی سی نیوز نوشت: در سال 2018 هر ماه در آمریکا به صورت متوسط دست کم یک تیراندازی بی هدف مرگبار روی داده است. بر اساس این گزارش امسال وقوع برخی از مرگبارترین تیراندازی بی هدف در آمریکا موجب گسترش وحشت ملی شده است. همزمان شبکه خبری الجزیره انگلیسی نیز گزارش داد، در سال 2018 حدود 40 هزار تن در آمریکا با سلاح گرم به قتل رسیدند که این بالاترین آمار در 20 سال گذشته است. 
روزنامه واشنگتن پست نیز در گزارشی اعلام کرد چهار میلیون دانش آموز در مناطق مختلف آمریکا در سال تحصیلی گذشته به علت خشونت های مسلحانه و تهدید, تعطیلی موقت مدارس شان را تجربه کردند. 61 درصد این رویدادها با سلاح های گرم مرتبط بود. بسیاری از دانش آموزان دچار شوک روانی شدند.
در این شرایط نشریه ­نیوزویک امروز نوشت: با محاکمه سه تن از معاونان کلیدی سابق دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از جمله مایکل کوهن وکیل شخصی وی و پیگردهای قانونی علیه دیگر مقامات، به نظر می رسد دولت آمریکا در نوعی وضع تعلیق میان آغاز و پایان گیر کرده است.
نیوزویک در گزارشی نوشت: یکی از مقامات سابق امنیت ملی آمریکا با اشاره به تحقیقات بازرس ویژه گفت: نمی توانم تصور کنم ترامپ از دامی که رابرت مولر بازرس ویژه برای وی پهن کرده است فرار کند. از اینها گذشته تحقیقات درباره بنیاد ترامپ در نیویورک و رسوایی کوهن ادامه دارد و حالاهم شاهد به قدرت رسیدن دمکراتها در مجلس نمایندگان آمریکا هستیم. باید گفت ترامپ هم اکنون در تنگنا و تحت شرایط دشواری  قرار گرفته است.
در میانه این مباحثات داغ داخلی و خارجی نیوزویک این پرسش را مطرح کرد که: "آیا ترامپ در صورت استیضاح کاخ سفید را ترک خواهد کرد یا خیر؟" و در جواب خود نوشت: "خود ترامپ در واکنش به این موضوع پیشتر در این باره به رویترز گفته بود اگر وی استیضاح شود، مردم شورش خواهند کرد. ولی اظهارات وی در این باره نیز با تسمخر عمومی روبرو شده است. با این همه برخی دیگر درباره راه اندازی اعتراضات خیابانی ابراز نگرانی می کنند. "
---------------------------------
عبدالرضا خلیلی

­
­
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روند اجرای قانون حمایت از خانواده روی ریل قرار گرفت
بسته خبری جوانه
یخبندان شبانه در استان یزد تا پایان هفته ادامه دارد
سند اقتصاد دیجیتال مناطق آزاد نهایی شد
لبخند دنیا به کرمان
برپایی نمایشگاه هنری در میانه
اتصال سه روستای ایذه به شبکه ملی اطلاعات
برگزاری جشنواره روایت اعتکاف و پویش حالت پرواز در لرستان
آزادی ۷۷ زندانی جرایم غیرعمد در اردبیل
بارش برف زمستانی در اهر
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمندی ایران در آینده
رقابت موثر در بازار‌های بین المللی با افزایش کیفیت در صنعت چاپ وبسته بندی
حضور پرشور نیم میلیون زائر در مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
توزیع بی‌وقفه روغن خوراکی در اراک و روستا‌های تابعه؛ برخورد جدی با متخلفان
برگزاری اعتکاف با همکاری یک هزار و ۲۰۰ کانون مساجد خوزستان
«دکتر سلام»، «مثبت آموزش» و «محفل ستاره ها»، از قاب تلویزیون
در مسیر قانون با کلیات لایحه بودجه
کشف بیش از نیم تن مواد مخدر در مرز‌های جنوب شرق
چاپ سالانه ۳ تا ۴ هزار کتاب در ونزوئلا
تمدید مهلت ارسال آثار دومین جشنواره «خورشید هشتم» تا ۳۰ بهمن‌ماه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۷۰ میلیون نفر
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۴ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۳ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)