• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۲۳۷۸۱
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷
اجتماعی » حقوقی و قضایی
از سوی معاون اول قوه قضاییه؛

تشریح خدمات دستگاه قضا در دوران انقلاب اسلامی

معاون اول قوه قضاییه :یکی از خدمات این نظام این بود که دست همه مفسدین را کوتاه کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در برنامه بدون توقف با بیان این که بیان ۴۰ سال زحمات مردم در ۲۰ ساعت یا حتی ۵۰ ساعت هم امکان پذیر نیست گفت: یکی از خدمات این نظام این بود که دست همه مفسدین را کوتاه کرد و همه اموال آن‌ها را به نفع مردم و بیت المال مصادره کرد و یکی از وظایف قوه قضاییه از همان روز‌های اول این موضوع بوده است.
معاون اول قوه قضاییه خاطر نشان کرد: در جمهوری اسلامی در همان ابتدا هم نگاه به این موضوع بود که این اموال غصب شده به بیت المال و مردم بازگردد و هم در عین حال، محاکمه طبق قانون و شرع صورت گیرد.
وی افزود: یکی از اقدامات بسیار مهمی که قوه قضاییه انجام داد اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم است.
اژه ای ادامه داد: یکی از مسائل مهم در تثبیت جمهوری اسلامی امنیت مردم است و همه می‌دانیم که امنیت در تثبیت نظام مهم بوده است لذا یکی از دستگاه‌ها و قوایی که تثبیت نظام و در جهت تامین امنیت پایدار و در جلوگیری و پیشگیری از جرائم اقداماتی انجام داده قوه قضاییه است.
معاون اول قوه قضاییه اذعان کرد: در همان سال‌های ابتدایی انقلاب قرار بود چند کودتا انجام شود که قوه قضاییه با کمک سایر دستگاه‌های نظامی و انتظامی عوامل کودتا را شناسایی و به مجازات رساند پس یکی از وظایف قوه قضاییه این موضوع بوده است.
وی تصریح کرد: در ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ از یک طرف جنگ خارجی نظامی تحمیل شد و از طرف دیگر عوامل دشمن با نام‌های مختلف همراه با جنگ نظامی بیرونی در داخل کشور دست به اسلحه بردند و امنیت و اموال مردم را خدشه دار می‌کردند و خرمن یک کشاورز بیچاره را آتش می‌زدند و مردم کوچه و بازار را ترور می‌کردند باید توجه داشت که چه کسی چشم این فتنه را درآورد و چه کسی با این تروریست‌ها مقابله کرد و چه کسی در آن جنگ تمام عیار در اول انقلاب با ستون پنجم دشمن در داخل مقابله کرد و چه کسی جلوگیری کرد که ته مانده‌های آن‌ها امروز دست به دامن آمریکا، اسرائیل و دشمن‌های سرسخت جمهوری اسلامی شوند؟
وی ادامه داد: البته این کار نظام بود، اما باید توجه داشت که چه کسی آن‌ها را مجازات کرد و جوری برخورد کرد که جلوی خیلی از ناامنی‌های بعدی را گرفت یعنی پیشگیری کرد و پایه‌ای گذاشت که امنیتی برقرار شد و یک نظام تثبیت شد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای اظهار داشت: ما زمانی که می‌خواهیم نمره دهیم به دو روش می‌توانیم تکیه کنیم یکی این که می‌گوییم این فرد یا افراد باید حتماً به قله برسند و اصلاً کاری به مسیر و امکانات و ابزار نداریم البته کسی که می‌خواهد نمره دهد مردم هستند؛ اما با چه شاخصی می‌خواهند نمره دهند.
وی اضافه کرد: اگر چنانچه با این فرض فردی تمام تلاش خود را کرد و به هدف نهایی نرسید و موانع زیادی هم بر سر راهش بود و آتش هم سر راهش می‌ریخت؛ اما تلاش کرد و با مجاهدت به قله نرسید به این نمره می‌دهید یا نمی‌دهید.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای خاطر نشان کرد: در بسیاری از مواقع اگر مردم نسبت به این راه صعب العبور بی اطلاع باشند و از آتش‌هایی که ریخته شده خبر نداشته باشند در نهایت می‌گویند که قرار بود به مقصد نهایی برسید، اما نرسیدید پس نمره‌ای دریافت نخواهید کرد، اما اگر همین مردم بدانند طی این مسیر برغم مشکلات موفقیت حاصل شد نمره قبولی را می‌دهند.
وی در پاسخ به این سوال که این موانع چگونه برطرف می‌شود گفت:: با همین لوازم و نداشتن امکانات استقلال کامل ؛ قوه قضاییه، موفقیت‌های خوبی داشته و اشکالات آن را نیز می‌گویم البته ما انتظار نداریم که قوه قضاییه چیز‌هایی که عهده دار آن نبوده در موردش پاسخگو باشد، اما از استقلال خود به تمام معنا محافظت کرده بود.
معاون اول قوه قضاییه افزود: قوه قضاییه دست همه اجانبی را که در داخل کشور می‌خواستند دخالت کنند قطع کرد و به هیچ دولت خارجی اجازه نداد که کوچک‌ترین دخالتی در قوه قضاییه داشته باشد و در طول این ۴ دهه اجازه نداد که یک مورد دولت خارجی با واسطه و یا بی واسطه نفوذ کند البته این موضوعات را می‌توانید نقد کنید.
وی با بیان این که در داخل نیز قوه قضاییه تمام تلاش خود را کرد تا اجازه دخالت به دیگری ندهد، گفت: اگر متهم معاون اول رئیس جمهور بود گفتیم اگر اتهامی باشد باید رسیدگی شود اگر وزیر بود و یک زمان مسئولیت داشت نماینده بود و حتی از خود قوه قضاییه بود، برخورد شده است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه اذعان کرد: ما از خود قوه قضاییه چند نفر را از اول انقلاب اعدام کردیم که برخی از آن‌ها قبل از انقلاب در قوه قضاییه بودند و برخی پس از انقلاب وارد قوه قضاییه شدند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا این موضوعات علنی نشده است، گفت: شما یادتان نیست، اما این موضوعات بوده است بنابراین این یک بخش استقلال است، اما اگر شما میفرمایید که آیا در نقطه مطلوب هستیم یا خیر پاسخ این است نه و اگر می‌فرمایید مردم راضی هستند؟ پاسخ این است که حتماً رضایت کامل ندارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست شورای معادن چهارمحال و بختیاری
تجلیل از پژوهشگران در سمنان
در حوزه قانونگذاری هیچ خلائی برای خیزش اقتصادی دولت نداریم
آغاز ساخت نخستین هنرستان گردشگری در مرودشت
هفته هجدهم لیگ ملی چوگان
فراخوان یازدهمین جشنواره روستا‌ها و عشایر دوست‌دار کتاب
واگذاری اراضی شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
ممنوعیت خرید مرغ زنده از فروشندگان دوره گرد
عناب، محصولی منحصر‌به‌فرد، اما بی نصیب از فرآوری
از نمایش مستند تا اهدای خون در جشنواره حقیقت
رفع تصرف اراضی ملی در رحیم آباد
برنامه‌های هفدهمین جشنواره ملی پژوهش کانون اعلام شد
کاهش واردات کود آلی به کشور
امضای بیش از ۳۰۰ قرارداد در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری کیش
تجلیل از استعداد‌های برتر ملی دانشگاه فرهنگیان فارس
هشدار پلیس‌راه استان کرمان به رانندگان
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون
پایش میدانی وضعیت بهداشتی پرندگان در تالاب نوروزلو و سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه
افتتاح زمین چمن مصنوعی در روستای گنبد همدان 
با احتیاط در روز‌های بارانی و برفی آذر حرکت کنید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
لغو تمامی فعالیت‌های ورزشی استان فارس به دلیل هشدار قرمز هواشناسی
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)