• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۷۴۸۱۴
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۰
اجتماعی
در برنامه «متن حاشیه» مطرح شد؛

تعیین گزارشگر ویژه برای ایران موجه نیست

دبیر ستاد حقوق بشر: انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها و متحدانشان می‌خواهند شورای حقوق بشر را محملی کنند که به تبلیغات علیه ایران اوج بدهند

تعیین گزارشگر ویژه برای ایران موجه نیستبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر؛ محمدجواد لاریجانی در برنامه «متن حاشیه»، درباره چهلمین اجلاس حقوق بشری که در ژنو در حال برگزاری است، درباره جایگاه نهاد شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: این نهاد یکی از مهمترین نها‌دهای سازمان ملل است و جایگاهش کمی پایین‌تر از شورای امنیت است.

وی افزود: ارتقای این نهاد در دهه قبل رخ داد و هدف از آن کم کردن سیاسی کاری‌ها بود که چندان نیز توفیقی نیافتند.

لاریجانی ادامه داد: در این اجلاس درباره موضوعات مختلفی بحث می‌شود، هفته دوم این اجلاس مربوط به حقوق کودک است که ما نیز در آنجا بحث‌های جدی داریم، مسئله مقابله با تبعیض‌های جنسیتی و رفتار‌های یکجانبه در تحریم‌ها از موضوعاتی است که در این اجلاس بررسی خواهد شد.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: سطحی که شرکت می‌کنیم سطح کارشناسی فعالی است، البته دشمنان جمهوری اسلامی نیز از این تریبون علیه ما استفاده می‌کنند.

وی افزود: جمهوری اسلامی به خاطر تهاجماتی که متحمل شده کارکشتگی و تجربه کم نظیری در حقوق بشر پیدا کرده و سیاست ما در بحث حقوق بشر، تعامل مثبت و پاسخگویی فعال است.

لاریجانی درباره افزایش هجمه‌های ماه‌های اخیر آمریکا و متحدانش علیه جمهوری اسلامی در حوزه حقوق بشری گفت: با توجه به نزدیکی به برگزاری اجلاس شورای حقوق بشر آن‌ها تلاش داشتند این شورا را محملی علیه ایران کنند.

وی افزود: از زمان حضرت امام (ره) سیاست کاملا روشنی در حقوق بشر داشتیم، سخن حق مان را با استدلال دقیق بیان می‌کنیم و به تهاجمات بسیار مبتذلی که اتفاق می‌افتد به درستی پاسخ می‌دهیم، سیاست ما سیاست ورود به مسئله تعامل مثبت و حضور و پاسخگویی فعال است.

لاریجانی گفت: شورای حقوق بشر ۴۷ عضو دارد که توسط مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب می‌شوند، اما این اعضا همگی بد نیستند، اما اشخاص علیه السلامی نیز در آن حضور ندارند، برای مثال عربستان و بریتانیا در آن عضو هستند، دو کشوری که سیاه چاله‌های حقوق بشری هستند، حتی انگلیس بدتر از عربستان است.

وی افزود: این دولت‌ها وارد جرایم علیه بشریت شده اند، انگلیس از رژیمی در بحرین دفاع می‌کند که به مردم خود یک رای نمی‌دهد، در آنچه در یمن هم اتفاق می‌افتد عربستان از حمایت وسیع و مباشرتی بریتانیا برخوردار است.

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران گفت: اما این نهاد، مکانیسم حقوقی خوبی هم دارد، یو پی آر از جمله این مکانیسم‌هاست که براساس آن حقوق بشر کشور‌ها باید مورد بازنگری قرار بگیرد، اما این مسئله سبب ناراحتی کشور‌های مدعی حقوق بشر شده است بنابراین شاهد بودیم در دوره اوباما، امریکا وارد این شورا شد، اما در دوره ترامپ از آن خارج شد، کشور‌های خودشیفته در حقوق بشر از این مکانیسم ناراحت هستند، اما ما در آنجا حضور فعال داریم.

باید برای فرانسه و آمریکا نیز گزارشگر ویژه حقوق بشر تعیین شود

وی افزود: متاسفانه حقوق بشر محمل تبلیغاتی شده است، اکنون برای ایران گزارشگر ویژه تعیین کرده اند، ما با گزارشگری مشکلی نداریم، معتقدیم برای آمریکا و آنچه در این کشور رخ می‌دهد نیز باید گزارشگر تعیین شود، فکر می‌کنم باید برای فرانسه نیز گزارشگر ویژه گذاشته شود، تظاهرات مردمی در این کشور به خاک و خون کشیده شده است.

لاریجانی گفت: تعیین گزارشگر ویژه برای ایران اصلا موجه نیست، آن هم گزارشگری که در چارچوب کار نکند، الان گزارشگر کنونی با بی بی سی و صدای آمریکا مصاحبه می کند، محتوای حرف هایش نیز کاملا غلط است و ما دقیق به آن جواب دادیم،  ما هیچ سخنی از گزارشگران را بدون پاسخ فنی و کتبی در ده سال گذشته بدون پاسخ نگذاشتیم، ولی اعتراض ما این است که گزارشگر باید در چارچوب وظایفش عمل کند و گزارش خود را به کمیسارای عالی ارائه دهد نه اینکه به عنوان سلبریتی به رسانه‌ها برود.

هیچ گزارش دقیق و فنی از گزارشگر ویژه ایران ندیدیم

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران درباره تفاوت گزارشگر ویژه کنونی با گزارشگران قبلی افزود: ما گزارش دقیق و فنی از ایشان ندیدیم، ولی با او تعامل داریم، او چهارمین یا پنجمین گزارشگری است که از ابتدای انقلاب انتخاب شده است، با این حال سیاست ما واحد است.

لاریجانی گفت: تعیین گزارشگر باید موجه باشد، بازیگر نباشد و رفتارش براساس چارچوب مصوب سازمان ملل باشد، اینکه از حقوق بشر برای مقاصد تروریستی استفاده شود فاجعه است، یعنی افرادی را که در عملیات‌های تروریستی علیه ایران دستگیر شده اند، مدافع حقوق بشر بنامند، بدترین توهین به حقوق بشر است.

پاریس سیاه چاله حقوق بشر است

وی افزود: برای نمونه فردی را که عضو پژاک بوده و در درگیری مسلحانه دستگیر شده و آدم نیز کشته و زخمی کرده است، عنوان کرده اند معلم و مدافع حقوق بشر است، مگر دفاع از حقوق بشر با کوکتل مولوتف و ژ ۳ انجام می‌شود؟ اینکه گزارشگران حقوق بشر مرتب با تروریست‌های خیلی معروف فالوده می‌خورند برای سازمان ملل بد است، برای دولت‌های غربی هم این ارتباطات مبتذل است.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: برخلاف ادعای مکرون که فرانسه را مهد حقوق بشر می‌داند، پاریس سیاه چاله حقوق بشر است؛ جایی که از آدم کشان داعشی استقبال می‌شود و اجازه ورود به پارلمان را می‌یابند، براین اساس فرانسه باید مورد پیگیر قانونی قرار گیرد، چون مصوبه شورای امنیت است که هر گونه همکاری با ترویست‌ها باید پیگری شود.

لاریجانی با اشاره به رویکرد مکرون در موضوع حقوق بشر تاکید کرد: مکرون فکر می‌کند حقوق بشر ژنتیکی است و با ژن تزریق می‌شود؛ بنابراین در کل گزارشگر حقوق بشر باید متدولوژی روشنی داشته باشد، اتهامات را غربال و ارزیابی کند.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: گزارشگر برای هر امری انتخاب می‌شود باید اتهامات علیه آن کشور را منعکس کند و همچنین پاسخ آن کشور به اتهامات را در گزارش خود بیاورد، تا پیش از این این پاسخ‌ها در گزارش‌ها لحاظ نمی‌شد، اما اخیرا به صورت تک مضراب‌هایی پاسخ‌های ما در گزارش‌ها قرار می‌گیرد، البته مکانیسم گزارشگری فقط گزارشگری ویژه نیست، موضوعی نیز هست؛ از زمان آیت الله یزدی بحث حقوق بشر در قوه قضائیه پیگیری می‌شد.

وی افزود: مکانسیم تعاملی خوبی با دفتر کمیساریای عالی داریم، گزارش‌های ما در زمینه یو پی آر، گزارش‌های کم نظیری است، ایران کشور بسته‌ای نیست و از کشور‌های فعال این حوزه به شمار می‌رود، از خدمات رسانه‌ها نیز این است که تصویر واقع بینانه‌ای از ایران در امر حقوق بشر ارائه دهند.

لاریجانی درباره درخواست کمیسر حقوق بشر برای بررسی رفتار دولت فرانسه در امر حقوق بشر گفت: این درخواست از لحاظ پرستیز مهم است، چون به خصوص خودشان این‌ها را علم کردند، اگر کلمه‌ای علیه کشوری مانند ایران بیان شود، غربی‌ها در بوق و کرنا می‌کنند حالا این گزارش درباره خودشان است.

وی افزود: تظاهرات سنگینی در فرانسه است که ادامه نیز دارد، وقتی دولت ایتالیا در این مورد ورود کند آن‌ها این اقدام را دخالت در امور داخلی خود می‌دانند، حال سوال اینجا است که دخالت در فتنه ۸۸ چه بود؟ ما در حال حاضر یک فرد محکوم قضایی در زندان داریم که دوران محکومیت خود را طی می‌کند و مکرون اسم او را در شورای حقوق بشری گذاشت و از او دعوت نیز کرد؛ این استاندارد دوگانه را نشان می‌دهد، اما مکرون نمی‌داند این کار‌ها دیگر خریدار ندارد.

شورای حقوق بشر باید علیه رویکرد دولت فرانسه در قبال مردم این کشور قطعنامه صادر می‌کرد

دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به درخواست کمیسر حقوق بشر سازمان ملل گفت: درخواست، اقدام کمی بود که صورت گرفت، باید قطعنامه صادر می‌شد و برای فرانسه نیز گزارشگر ویژه می‌گذاشتند تا ببینند حرف مردم چیست؛ کشور‌های اروپایی به طور ویژه فرانسه یا بدتر از آن انگلیس، کانادا و استرالیا و از همه بدتر آمریکا حق ندارند درباره حقوق بشر صحبت کنند، اما جمهوری اسلامی حقوق بشر را مهم می‌داند و پارامتر تمدنی است.

وی افزود: آن‌ها اگر از ما تعریف هم کنند برای ما مهم نیست، چون سیاست ما این است که باید مردم به حقوقشان آگاه باشند و مطالبه گر باشند، منتها اینکه گروهی در غرب برای مردم نسخه بنویسند که چطور زندگی، ازدواج و تولید مثل کنند دورانش گذشته است.

دولت‌های انگلیس، فرانسه و آمریکا مدافعان داعش هستند

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران درباره اظهارات اخیر وزیر کشور بریتانیا درباره قرار دادن حزب الله در میان گروه‌های تروریستی گفت: این یک رسوایی عظیم برای دولت انگلیس است، البته دولت انگیس کارنامه مثبتی ندارد، در مکانسیم سازمان ملل حقوق بشر با مساله ترویسم اختلاط پیدا کرده است.

وی افزود: دولت‌های انگلیس، فرانسه و امریکا از بزرگترین حامیان تولید، تقویت، تسلیح و هدایت تروریسم هستند. داعش مگر از کره مریخ آمد؟ الان مدافعان داعش همین کشور‌ها هستند، در حالی که ترامپ می‌گوید ما داعش را شکست دادیم، برای حفظ ته مانده آن تلاش می‌کنند.

اعطای حمایت دیپلماتیک انگلیس به جاسوسی زندانی در ایران هیچ اثر حقوقی ندارد

لاریجانی گفت: حزب الله از محبوب‌ترین نیرو‌های سیاسی داخل لبنان است، در کابینه و مجلس این کشور حضور دارد، اگر امروز رژیم صهیونیستی از قدرت سلاح‌های حزب الله هراس نداشته باشند، بیروت را با خاک یکسان می‌کند.

وی افزود: نیروی نظامی حزب الله، نیروی نظامی لبنان است؛ بنابراین دولت انگلیس بهتر است به خودش در آیینه نگاه کند، اکنون نیز به فرد متهم به جاسوسی در ایران حمایت دیپلماتیک دادند، اعطای مصونیت دیپلماتیک طبق مقرراتی است که در گذشته در قالب کنوانسیون‌های بین المللی تصویب شده و این طور نیست که بتوان یکباره به هرکسی مصونیت دیپلماتیک داد؛ بنابراین همان طور که سفیر ما در انگلیس گفت آثار حقوقی بر این اقدام مترتب نیست.

لاریجانی گفت: یکی از مسائلی که در بررسی اف‌ ای تی اف نیز مطرح می‌شود، این است، کشور‌های غربی هر کسی را که دوست ندارند می‌گویند تروریست است؛ حسن نصرالله در این باره درست گفت که این کار تهیه آتش جنگ اقتصادی علیه لبنان است.

مهمترین مدل حکومت سکولار لیبرال در حال فروپاشی است

وی درباره واکنش جامعه جهانی به گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر در زمینه نقض شدید حقوق بشر در دوره حکومت ترامپ در آمریکا افزود: به نظرم در دولت ترامپ نقش حقوق بشر بیشتر از گذشته رخ نداده است، چون از گذشته این نقض زیاد بوده است، اکنون پرده‌ها کنار رفته اند.

لاریجانی گفت: در حال حاضر اروپایی‌ها به خاطر دلخوری که از آمریکا دارند کثافت کاری‌های این کشور را بیشتر پوشش می‌دهند، نکته جالب این است که تمدن سکولار لیبرال که قرار بود در آمریکا بهترین نمونه آن عرضه شود، در حال فروپاشی است و نشانه‌های دقیق برای این فروپاشی وجود دارد.

وی افزود: میدان حقوق کودکان از میادینی است که ما در آن فعال هستیم، مثلا اتهام زده می‌شود که ما برای دختران ازدواج اجباری داریم در حالی که این خلاف شرع و قانون ماست؛ موضوع ازدواج زیر ۱۱ و ۱۳ سال نیز شوخی است، چون ما اکنون با مسئله افزایش سن ازدواج در کشور روبرو هستیم.

انتخاب حجت الاسلام والمسلمین رئیسی به ریاست قوه قضائیه، آغاز رویکرد جدیدی در گام دوم انقلاب

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی درباره دستاورد‌های رئیس پیشین قوه قضائیه گفت: گزینش آقای رئیسی توسط رهبری، گزینش مبارکی است و این فقط گزینش یک فرد نبود، ایشان در واقع یک رویکرد جدید را همگام با گام دوم انقلاب آغاز کردند.

وی افزود: این که فردی از بدنه دستگاه قضا برای ریاست انتخاب شده پیامی برای قضات نیز دارد که اگر اهل دانش باشند و خوب کار کنند می‌توانند بالاترین سطح مسئولیت را نیز به عهده بگیرند؛ بنابراین رهبری رویکرد جدید و مبارکی را آغاز کردند، البته دشمنان ما از امنیت اقتصادی و فکری در کشور ناراحت هستند، آیت الله آملی نیز  در دوره خود نوآوری‌هایی در حوزه‌های امنیت اقتصادی، فرهنگی، امنیتی داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های آبادان و خرمشهر
اختتامیه جشنواره ورزشی نیروی دریایی ارتش
تامین بیش از نیمی از لیمو ترش کشور در فارس
گذشت اولیای دم و نجات محکوم از قصاص
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
اختلاف در اروپا بر سر مسدودی ۲۱۰ میلیارد یورو از دارایی روسیه
محبت اهل بیت (ع) محور مشترک وحدت شیعه و سنی است
بانوان آذربایجان شرقی کارآفرین و خلّاق برای اقتصاد
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
هوا در ۸ منطقه اصفهان و دو شهردیگر پاک است
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
اجرای طرح سه نرخی شدن بنزین از بامداد امروز در زنجان
تجليل فعالان قرآني بسيج در چلچراغ آيه ها
برخورد پراید با گاردریل در جاده مایان_ تبریز با ۶ مصدوم
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران
دستاورد نوین دانشمندان برای بازسازی و توقف تخریب دیسک بین‌مهره‌ای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۲ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (بیست ودوم آذرماه ۱۴۰۴)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس در استان فارس
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)