• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۹۷۲۲۰
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۲
کهگیلویه و بویراحمد » اجتماعی

چهارم شعبان سالروز ولادت حضرت ابوالفضل(ع)

حضرت ابوالفضل العباس نخستین فرزند حضرت على (ع)و ام البنین در روز چهارم شعبان سال ۲۶ هجرى در مدینه چشم به جهان گشودند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، پس از شهادت حضرت زهرا(ع) امام على(ع) زنى ازچهارم شعبان سالروز ولادت حضرت ابوالفضل(ع) طايفه بنى كلاب را که نامش فاطمه دختر حزام بن خالد بود و نياكانش همه از دليرمردان بودندبه همسری برگزید.
این بانوی مکرمه پس از ازدواج با امام علی(ع) وظيفه مادرى و سرپرستى براى فرزندان حضرت زهرا(س) را به عهده گرفت و آنان را چون فرزندان خود بلكه بيشتر از فرزندانش دوست مى داشت.
گويند وقتى وى را فاطمه صدا مى زدند وى گفت مرا فاطمه صدا نكنيد زيرا فرزندان با شنيدن نام فاطمه به ياد غم هاى مادرشان مى افتند و ناراحت مى شوند بلكه مرا خادم خود بناميد و حضرت على(ع) وى را ام البنين يعنى مادر پسران ناميد و به اين نام شهرت يافت.
حضرت ابوالفضل نخستين فرزند از چنين بانوى با معرفت و حق شناس بود.
تولد وى، خانه على(عليه السلام) و دل مولا را غرق نور و سرور ساخت وقتى كه به دنيا آمد حضرت در گوش او اذان و اقامه گفت نام خدا و رسول خدا را بر گوش وى خواند و نام او را عباس قرار داد.
با آن كه اين نوزاد بسيار خوش منظر و زيبا بود به طورى كه وى را قمر بنى هاشم ناميده اند و به ماه شب چهارده تشبيه نموده اند و حضرت وى را به نام عباس نام نهاد و آن به اين علت بود كه عباس هم به معناى شير شرزه و خشمگين است و هم به معناى عبوس و چهره گرفته زيرا كه ايشان نسبت به ظالمان چهره اى خشمگين داشتند.
با آن كه هنگام تولد پدر خوشحالى مى كند، حضرت گاهى قنداقه عباس خردسال را در آغوش مى گرفت و آستين دست هاى كوچك او را بالا مى زد و بر بازوان او بوسه مى زد و اشك مى ريخت حضرت در پاسخ ام البنين نسبت به اين كار فرمود اين دست ها براى كمك و يارى به برادرش حسين قطع خواهد شد.
حضرت عباس در خانه على(ع) و در دامان مادر با ايمان وفادارش و در كنار امام حسين(ع) رشد كرد و درس هاى بزرگ انسانيت، صداقت و اخلاق را فرا گرفت.
تربيت خاص امام على(عليه السلام) بى شك در شكل دادن به شخصيت فكرى و روحى اين نوجوان سهم عمده اى داشت.
دلاورى هاى اين نوجوان از زمان پدر بزرگوارش در جنگ هاى آن حضرت با مخالفين نمودار بود كه برخى جلوه هايى از شجاعت اين نوجوان را در جنگ صفين در تاريخ ثبت كرده اند.
حضرت امام سجاد درباره حضرت عباس مى فرمايد: خداوند عمويم عباس را رحمت كند كه در راه برادرش ايثار و فداكارى كرد و از جان خود گذشت چنان فداكارى كرد كه دو دستش قلم شد خداوند نيز به او همانند جعفر بن ابى طالب در مقابل آن دو دست قطع شده دو بال عطا كرد كه با آنها در بهشت با فرشتگان پرواز مى كند عباس نزد خداوند مقام و منزلتى بسيار بزرگ دارد كه همه شهيدان در قيامت به او غبطه مى خورد.
وى تنها به عنوان يك قهرمان نامدار و دلاور مطرح نبود بلكه فضائل علمى، تقوايى او و دانش رفيع را از خردسالى از سرچمشه علوم الهى به دست آورده بود چنانچه برخى روايات اشاره به اين نكته دارند كه وى از زمان كودكى شروع به تغذيه علمى نموده است.
حضرت عباس همان جايگاه را نسبت به امام حسين(ع) داشت كه حضرت على نسبت به پيامبر(ص)داشت ايشان پشتوانه و تكيه گاهى براى امام حسين بودند چنانچه امير المؤمنين چنين جايگاهى را نسبت به پيامبر داشت.
براى ايشان 16 لقب شمرده اند از جمله عباس،ابوالفضل،ابوالقربه (پدر مشك) ،سقا، قمر بنى هاشم و باب الحوائج كه هر كدام جلوه اى از فضائل، كرامات و عظمت وى را نشان مى دهد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رونمایی از یک اثر فاخر در بابل
اختلال در ۷ پرواز ورودی و خروجی فرودگاه اهواز به دلیل مه
­آغاز جام جهانی اسکیت رولبال با حضور ملی پوشان ایران
دستگیری ۴ سارق حرفه‌ای در اشنویه
هشدار درباره نوشیدنی‌ها و آب‌نبات‌های دودزا
بررسی مستقل درباره روند گزینش پلیس در انگلیس
سفر وزیر دادگستری کشورمان به قطر
از قرار گرفتن در حاشیه رودخانه ها اجتناب کنید
دمای هوا در چلگرد منفی ۱۴ درجه
کیفیت هوای سمنان قابل قبول است
هفته ۱۵ فوتبال سری آ ایتالیا؛ صدر میان میلانی‌ها دست به دست شد
اصرار مجلس بر ارائه زمین رایگان و اجرای ماده ۵۰ برنامه هفتم
افزایش ۱۲ درصدی مصرف گاز در پایتخت با کاهش دمای هوا
جبران ۲۶ میلیارد ریالی خسارت تگرگ و سرمازدگی کشاورزان مهاباد
جوابیه امیرحسین ثابتی به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه درباره پرونده نگین غرب
حضور سه کشور خارجی در جشنواره بین المللی فرهنگی اقوام گلستان
مسافران قبل از عزیمت با اطلاعات پرواز فرودگاه تماس بگیرند
تارتار: بازی با مس رفسنجان می‌تواند نقطه تغییر گل‌گهر باشد
آغاز نظارت دقیق بر عیار طلا در خراسان جنوبی
حوادث ۲۳ آذر ۱۳۵۷ ریشه در هویت دینی و ملی مشهد داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)