• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۰۵۱۰
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۵
فارس » علمی و فرهنگی

دسترسی بیشتر کاربران کتابخانه های عمومی به منابع پژوهشی

تفاهم نامه همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی و مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری فارس امضا شد.

دسترسی بیشتر کاربران کتابخانه های عمومی به منابع پژوهشیبه گزارش خبر گزاری صدا وسیما، مرکز فارس، در مراسمی محمدجواد دهقانی و روح‌الله منوچهری تفاهمنامه همکاری با هدف ارتقاء سطح همکاری‌ها و ایجاد امکان دسترسی اعضای کتابخانه‌های عمومی فارس به منابع پژوهشی مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری، امضاء و مبادله کردند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس، در نشست امضای تفاهم نامه گفت: در فارس ۲۴۰ کتابخانه عمومی در شهر‌ها و روستا‌ها با ۱۶۰ هزار عضو فعال است.
روح الله منوچهری با اشاره به عضویت شماری از دانشجویان و پژوهشگران در کتابخانه‌های عمومی فارس، افزود: بروز رسانی خدمات کتابخانه‌ای و دسترسی به منابع پژوهشی از جمله برنامه‌های ما برای جامعه مخاطب است که در این راستا از چند سال پیش، امکان دسترسی به پایگاه‌های اطلاع رسانی در کتابخانه‌های عمومی فعال شد تا بخشی از مخاطبان و کتابداران که در این حوزه فعال هستند، بتوانند خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه در مرحله نخست ده کتابخانه عمومی شهر شیراز به برخی از پایگاه‌های اطلاعاتی دسترسی متصل شد، افزود: تصمیم داریم که این کار را به صورت متمرکز و تخصصی با همکاری مرکز منطقه‌ای انجام دهیم. این تفاهم نامه به صورت پایلوت در فارس اجرا می‌شود و در صورت موفقیت در سطح ملی تفاهم نامه منعقد خواهد شد.
منوچهری ادامه داد: در ابتدا کتابخانه‌هایی که پتانسیل پژوهشی دارند شناسایی و معرفی می‌شوند تا در این کتابخانه‌ها استفاده از تجارب مرکز را در دسترس مردم قرار دهیم.
رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری فارس نیز در این نشست با بیان اینکه مرکز منطقه‌ای متعلق به مردم هست، گفت: کاربران و اعضا کتابخانه‌های عمومی هرچه بیشتر از منابع مرکز استفاده کنند، خوشایندتر است.
محمدجواد دهقانی با تأکید بر اینکه بحث ما درآمدزایی نیست؛ بلکه استفاده بهینه از منابع است، افزود: هدف این است که داشته‌های ما از طریق کتابخانه‌های عمومی هرچه بیشتر به عموم معرفی شود؛ تا هم زمینه برای شناخت مردم از این امکانات فراهم شود و خدمات بیشتر به کاربران ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه کتابخانه‌های عمومی پایگاه مهمی از اطلاعات و اسناد است که می‌تواند به این مجموعه اضافه شود، گفت: درسال‌های اخیر سعی کردیم منابع فارسی را به کشور‌های دیگه ارائه تا علاوه بر ترویج زبان و ادبیات هویت‌های فرهنگی نیز حفظ و ثبت شود؛ هرچقدر داشته‌های علمی بیشتر به اشتراک گذاشته و دیده شود در ارائه تصویر از وضعیت علمی و فرهنگی ایران در جامعه جهانی موفق‌تر خواهیم بود.
تفاهمنامه مبادله شده بین مرکز اطلاع‌رسانی علوم و فناوری و اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس، با هدف ایجاد چارچوب همکاری مشترک میان دو مجموعه در خصوص منابع اطلاعاتی، ظرفیت‌ها و فرصت‌های پؤوهشی، مطالعاتی و تخصصی و همچنین بهره مندی متقابل از توانایی‌ها و امکانات، منعقد شده است.
همکاری و اجرای فعالیت‌های پژوهشی در قالب طرح‌های تحقیقاتی مشترک مطابق ضوابط و مقررات مربوطه؛ فراهم سازی و استفاده از سامانه ثبت مقاله‌ها و کنفرانس‌ها و حمایت در برگزاری همایش ها، کارگاه ها، دوره‌های دانش افزایی و سمینار‌های ملی و بین المللی کتابخانه‌های عمومی؛ همکاری در چاپ کتاب‌های علمی اداره کل کتابخانه‌های عمومی و کتاب‌های همسو با اهداف سازمانی مرکز منطقه ای؛ امکان استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی، منابع و مدارک علمی الکترونیکی و چاپی؛ دیجیتالی کردن کتاب‌ها و نشریات قدیمی کتابخانه‌های عمومی، ارائه دسترسی به منابع، آثار، مستندات و اطلاعات علمی کتابخانه‌های عمومی فارس به مرکز منطقه ای، مشارکت اعضای هیئت علمی مرکز منطقه‌ای در طرح‌های پژوهشی کتابخانه‌های عمومی و... بخشی از تعهدات هر دو سازمان قید شده در تفاهمنامه است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رانندگان و تلاشگران حوزه حمل‌ونقل آموزش و پرورش شهرستان منوجان تجلیل شدند
وقوع ۱۱۷ تصادف خسارتی در محور‌های غربی استان اصفهان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
پنجمین اردوی بنیاد قرآنیان اسوه بهمن ماه برگزار می‌شود
شناسایی انبار بزرگ احتکار و قاچاق کالاهای اساسی در ساری
انتقال هفت تن پسماند ویژه صنعتی از تهران به مراکز مجاز امحاء
برگزاری المپیاد ورزشی دانش‌آموزی کمال‌شهر
تجلیل از بانوان و خانواده‌های شهدا در گرامیداشت هفته زن
مهار آبگرفتگی سالن فرودگاه بین المللی کیش
توسعه کلینیک‌های جامع و معرفی رشت به عنوان «شهر دوستدار سالمند»
صداقت و گفت‌و‌گو، کلید مشارکت جوانان در انتخابات
تشیع و تدفین شهیدمدافع امنیت در نرماشیر
همرزمان انتظامی به نیت جانفشانی و شهادت اجرای ماموریت می‌کنند
مشهد، میزبان پنجمین کنگره بین المللی فعالان فرهنگی اربعین
افتتاح ۶ نیروگاه خورشیدی مراکز شبانه روزی استان یزد
نشست محیط زیست استان تهران با تشکل‌های مردمی
توقیف ماینرهای قاچاق در شهرک صنعتی ساری
مسابقات والیبال ساحلی کشور در بندر ترکمن و قهرمانی فولاد هرمزگان
«برمودا» و «یلدا با ترانه»، از شبکه نسیم
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)