پخش زنده
امروز: -
مقاومتهای آنتی بیوتیکی در جهان و کشور ما به شدت رو به افزایش است که این مقاومت خطر جانی نیز برای هموطنان دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمد مهدی گویا در نشست خبری هفته اطلاع رسانی مصرف صحیح آنتی بیوتیک در وزارت بهداشت افزود: تجویز خودسرانه آنتی بیوتیکها موجب بروز پدیده ناخوشایند مقاومت دارویی شده و به همین علت در این هفته که از ۲۷ آبان تا دوم آذر به نام هفته اطلاع رسانی مصرف صحیح آنتی بیوتیک در جهان نامگذاری شده است سعی داریم با کمک اصحاب رسانه در خصوص شیوه درست مصرف داروها به ویژه آنتی بیوتیکها اطلاع رسانی کنیم.
وی گفت: مصرف آنتی بیوتیک از جانب مردم و حتی برخی همکاران پزشک ما به درستی رعایت نمیشود به همین علت جلسات متعددی برای گروههای پزشکی، پرستاری و حتی داروسازان در نظر گرفته ایم.
گویا در پاسخ به سوالی درباره مصرف آنتی بیوتیک در دامها نیز اظهار داشت: اطلاعات منسجم در خصوص میزان مصرف آنتی بیوتیک در دام هم در اختیار نداریم، اما آن چه به یقین میتوان گفت: سازمان دامپزشکی کشور در تعامل خوبی با وزارت بهداشت است و همان گونه که مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها برای انسانها مضر است برای دامها نیز آسیب رسان است.
شدت آنفلوآنزا از سال قبل بیشتر است
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از دو هفته گذشته، شاهد بروز بیماری آنفلوآنزا در کشور هستیم که نسبت به سالهای گذشته شدت بیماری نیز بیشتر است.
دکتر محمد مهدی گویا افزود: درست مصرف نکردن آنتی بیوتیکها موجب شده است به مرور تعدادی از میکروبها نسبت به دارو مقاوم شوند.
وی گفت: وقتی میکروب به دارو مقاوم میشود یعنی درمان برای آن وجود ندارد، به زبان ساده تر، بیماری که با یک درمان ساده دارویی درمان میشد بر اثر مقاومت دارویی منجر میشود به بستری و حتی به فوت بیمار میانجامد بنابراین داشتن نحوه صیح استفاده از دارو امری ضروری است.
گویا افزود: حتی در بسیاری از موارد، بیماران طول مصرف دارو را نیز رعایت نمیکنند و دارویی را که باید دو هفته مصرف کنند پس از دو روز قطع میکنند و این رفتار، موجب بروز مقاومت دارویی میشود.
وی با اشاره به اینکه پدیده مقاومت دارویی پدیده مشکل آفرینی برای نظام سلامت کشور است ادامه داد: البته پزشکان هم باید در این زمینه آموزش ببینند تا به درستی آنتی بیوتیک تجویز کنند و بیمار در معرض مصرف خود سرانه دارویی قرار نگیرد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: درحال حاضر مقاومت دارویی در کشور به مرحله هشدار در آمده است، طول درمان بیماران که مقاومت دارویی دارند بیشتر است در نتیجه در معرض عفونت و خطر جانی بیشتر نیز قرار دارند.
گویا افزود: مواردی وجود دارد که بیمار به علت عفونت و مقاومت دارویی که دارد، دچار مرگ شود.
وی با اشاره به اینکه در فصل بروز آنفلوانزا هستیم و از دو هفته گذشته بروز آن شدت گرفته است ادامه داد: امسال با ۲ ویروس H۱N۱ و H۳N۲ به شکل همزمان مواجه هستیم که درمان را سختتر کرده است ضمن اینکه امسال موج آنفلوانزا زودتر شروع شد و میزان شدت این بیماری نیز نسبت به سالهای گذشته شدیدتر بوده است بنابراین رعایت نکات ایمنی امری ضروری است، زیرا ممکن است تعداد افرادی که مبتلا میشوند نسبت به سالهای گذشته بیشتر شود.
گویا افزود: رعایت بهداشت و شستشوی مکرر دستها از جمله اقدامات ضروری در پیشگیری از آنفلوانزاست.