• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۳۹۸۳۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۱
اقتصادی » آب و انرژی
گفتگوی ویژه؛

پس از انقلاب ظرفیت تولید برق ۱۲ برابر شد

وزیر نیرو گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ظرفیت تولید برق ۱۲ برابر شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رضا اردکانیان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه تعداد سدها در این مدت 10 برابر، تصفیه خانه های آب 6 برابر و تصفیه خانه های فاضلاب 58 برابر شده است  گفت: درابتدای نیمه دوم سال 92 جمعیت روستاهای برخوردار از شبکه پایدار آب  آشامیدنی یک میلیون نفر بود که اکنون به 8 میلیون 200 هزار نفر رسیده است و تا پایان دولت 10 میلیون روستایی از شبکه پایدار آب آشامیدنی بهره مند می شوند.
وی گفت: در سال  57  هفت هزار و 24 مگاوات ظرفیت نیروگاهی کشور بود که در سال  92 به 69 هزار و 134 مگاوات و اکنون به 82 هزار و 908 مگاوات افزایش یافته است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
اقاي اردکانيان با بیان اینکه 21 درصد رشد سالانه ظرفیت نیروگاهی کشور در 6 سال گذشته بوده است افزود: در سال 1400 ظرفیت نیروگاهی کشور به بیش از 88 هزار مگاوات می رسد.
وزیر نیرو گفت: براساس گزارش های بین المللی سال 2019 میانگین دسترسی به برق در مناطق شهری 96 در صد و در مناطق روستایی 79 درصد بوده است.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه در جامعه شهری قاره آفریقا دسترسی به برق 79 درصد و در مناطق روستایی آن 35 درصد است.
وی افزود: در منطقه خاورمیانه میزان دسترسی به برق در مناطق شهری 98 درصد و در مناطق روستایی 78 درصد است.
اردکانیان گفت: در هند نیز میزان دسترسی به برق در مناطق شهری 98 درصد و در مناطق روستایی 82 درصد است.
وزیر نیرو اضافه کرد: در ایران میزان دسترسی به برق در شهرها 100 درصد و در روستاها بیش از 99  درصد است.
وی گفت: در سال 57 تعداد سدهای مخزنی ملی 19 عدد و در سال 92، 144 و اکنون 182 سد ملی در کشور وجود دارد و تا پایان دولت تعداد سدها به 214 سد می رسد.
وزیر نیرو گفت: از سال 57 تا سال 92 سالانه 4 سد و از سال 92 تا پایان این دولت سالانه 9 سد در کشور ساخته شده است.
وی افزود: تعداد تصفیه خانه های اب شهری در سال 57 ، 27 عدد در سال 92، 119 و اکنون 152 تصفیه خانه است و تعداد این تصفیه خانه ها تا سال 1400به 177 عدد می رسد.
اردکانیان گفت: سال 57 چهار تصفیه خانه فاضلاب شهری در کشور وجود داشت که در سال 92 به 168 و اکنون به 232 تصفیه خانه رسیده است.
وی افزود: تا پایان این دولت 294 تصفیه خانه فاضلاب شهری در کشور وجود خواهد داشت.
وزیر نیرو ادامه داد: در این دولت هر 45 روز یک تصفیه خانه فاضلاب شهری به بهره برداری رسیده است.
وی با بیان اینکه بیش از 60 درصد نیروگاه های برق کشور غیر دولتی است گفت: در ابتدای  واگذاری ها براساس اصل 44 قانون اساسی مشکلاتی وجود داشت  که تغییر نرخ ارز  برای صاحبان نیروگاه ها از آن جمله است.
وی افزود: وزارت نیرو درباره قیمت برق قیمت های تکلیفی را اجرا می کند و به این دلیل بین قیمت تمام شده و با قیمت تکلیفی فاصله وجود دارد و وزارت نیرو بیش از 20 هزار میلیارد تومان براین اساس از دولت طلبکار است که بخشی از آن مطالبات بخش خصوصی است .
وی گفت:البته در دوسال اخیر با توجه به تهاتر بخشی از بدهی ها براساس قانون بودجه قسمتی از مشکلات بخش خصوصی حل شده است.
اقاي اردکانیان ادامه داد: از هزار و 755  مگاوات تولید برق به  دو هزار و 200 مگاوات رسیده ایم و در شش ساله گذشته تولید برق 21 درصد افزایش یافته است.
وزیر نیرو گفت: تا پایان دولت تولید برق 38 درصد افزایش می یابد که نشان دهنده سرمایه گذاری این دولت در بخش برق است.
وی اضافه کرد: در شش سال گذشته به طور میانگین سالانه 40 هزار میلیارد تومان در صنعت برق سرمایه گذاری شده است.
او با بیان اینکه در سال های متوالی به طور میانگین در زمان اوج مصرف برق در تابستان ، مصرف پنج و دو دهم درصد افزایش می یافت گفت: با برنامه ریزی و همکاری مردم این رقم در تابستان 97 به دو و 98 صدم درصد و در سال 98 به یک درصد کاهش یافت.
وی افزود: توجیه پذیر نیست محصولاتی که تابع قیمت گذاری نیستند و صادر می شوند از انرژی یارانه ای استفاده کنند این مسئله باید اصلاح شود.
وزیر نیرو گفت: حدود پنج ماه است در پی راهکاری برای مسئله رد دیون ارزی بخش خصوصی در صنعت برق هستیم و امیدواریم پیش از پایان سال این مشکل بخش خصوصی حل شود .
اردکانیان افزود: تغییر نرخ ارز موجب شده است بخش خصوصی که برای ساخت نیروگاه های تولید برق تسهیلات ارزی گرفته بود در بازپرداخت آنها دچار مشکل شود.
وی ادامه داد: برای صادرات انرژی های تجدید پذیر تاسیسات انتقال خود را در اختیار بخش خصوصی قرار می دهیم.
وی گفت: همه روستاهای بالای 40 خانوار به شبکه برق وصل هستند و اکنون در حال برق رسانی به روستاهای 10 تا 20 خانوار و عشایر هستیم.
وی افزود: منابع مالی مطمئنی به مبلغ دو هزار و 150 میلیارد تومان برای توسعه انرژی های تجدید پذیر و پرداخت بدهی ها به بخش خصوصی در این حوزه دیده شده است.
وزیر نیرو گفت: حجم مخازن سدهاي کشور 50 و نیم میلیارد متر مکعب است که اکنون 53 درصد آنها پر شده است.
وی با بیان اینکه مبنای کار ما برای آبگیری سدها پیش بینی سه ماه هواشناسی است افزود: از ابتدای مهر امسال تا 15 بهمن میزان بارش ها بیشتر از پیش بینی ها  و معادل پنج درصد افزایش بوده است.
او  ادامه داد: بارش ها در مقایسه با بلند مدت نیز 31 درصد افزایش داشته است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی گفت: البته درشمال، شمال غرب و بخشی از غرب کشور در مقایسه با سال گذشته و میانگین بلند مدت کاهش بارش داشته ایم.
وزير نيرو با اشاره به اینکه با کاهش یک درجه دمای محیط کار و محل سکونت 6 درصد مصرف انرژی کاهش می یابد افزود: پیش بینی مصرف گاز درزمستان امسال 520 میلیون متر مکعب بود اما در برخی  روزها به بیش از 600 میلیون متر مکعب افزایش یافت.
وی ادامه داد: مشکل صنعت برق سوخت گاز است زیرا در ماه های آذر و دی سال گذشته  به نیروگاه ها روزانه 108 میلیون متر مکعب گاز داده شد اما امسال 73 میلیون متر مکعب گاز دریافت کرده ایم که در مقایسه با سال گذشته 30 درصد کاهش یافته است.
وزیر نیرو گفت: برای تامین برق مجبوریم از سوخت مایه استفاده کنیم که آن نیز محدودیت دارد.
اردکانیان افزود: اگر روند افزایش مصرف گاز صنعتی و خانگی ادامه یابد ممکن است با خاموشی های مقطعی روبرو شویم.
وی گفت: سال گذشته در اوج مصرف برق سه هزار و 800 مگاوات صرفه جویی کردیم که معادل پنج میلیارد دلار و ظرفیت نیروگاهی پنج هزار مگاواتی است.
وی با بیان اینکه درباره گاز نیز باید این صرفه جویی ها انجام شود افزود: اگر 10 درصد مصرف گاز کاهش یابد 60 میلیون متر مکعب گاز ذخیر خواهد شد.
او  ادامه داد: کل گاز مصرفی نیروگاه های کشور برای تامین همه صادرات برق 6 میلیون متر مکعب است.
وزیر نیرو گفت: تعرفه های آب و برق براساس قانون سالانه باید 7 درصد افزایش یابد که همین روند برای سال آینده ادامه خواهد یافت.
اردکانیان افزود: بارندگی های اخیر  در مقایسه با سال گذشته در سیستان و بلوچستان 272 درصد در هرمزگان 532 درصد و در کرمان 248 درصد افزایش یافته  و پنج سد استان سیستان و بلوچستان پر آب شده است.
وی ادامه داد: سیل اخیر در این استان ها به زیرساخت ها آسیب رساند و 877 روستا با قطعی برق روبرو  و آب شرب 66 روستا درکرمان 11 شهر و 369  روستا در سیستان و بلوچستان و یک شهر و تعدادی روستا در هرمزگان مشکل دار شد.
او گفت: در همین زمان بزرگترین طرح آبرسانی روستایی به 216 روستا در استان سیستان و بلوچستان به بهره برداری رسید.
وزير نيرو افزود: منابع و ساز و کارهای خوبی در لایحه بودجه سال 99 برای لایه روبی رودخانه ها در نظر گرفته شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
خوب شد شاه ملعون سرنگون شد وگرنه الان کشور در خاموشی کامل بود
نظر شما
آخرین اخبار
نقش بانوان مبلغ در حفظ حیات جنین
یلدا به رنگ همدلی؛ دیدار صمیمانه استاندار کرمان با خانواده‌های مددجوی کمیته امداد
لزوم فعال سازی رمز اول پویا برای جلوگیری از کلاهبرداری
توضیحات دادستان کردستان در خصوص پروژه تقاطع کمال الملک
وزیر کشور سوئیس: با ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای کودکان موافقم!
فرار درآمد‌های ارزی با کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف
فاکتور‌های کاغذی از فردا اول دی اعتبار ندارد
توافق استانداران کرمان و یزد برای توسعه اقتصاد منطقه‌ای
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
ادامه پیروزی‌های بارسلونا در لیگا
هدف نهایی جهاد تبیین، تربیت سرباز تراز نظام مقدس اسلامی
آیین دانش آموختگی پاسداران جوان
انتصاب رئیس جدید هیئت دوچرخه سواری خوزستان
تلاش برای وصل برق ۶٠ روستای ساردوئیه
ساماندهی غرفه‌های فروش گلزار شهدای کرمان آغاز شد
ذخیره‌سازی بیش از ۱۰۰ هزار تن کیوی در سردخانه‌های گیلان
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی استان از اول دیماه
خبر‌هایی از مصوبات شورای امر به معروف در شاهرود
حزب‌الله لبنان: تسلیم‌پذیری در قاموس ما جایی ندارد
بازدید رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از آمادگاه ملخ صحرایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)