• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۵۰۱۷
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۷
علمی و فرهنگی » معارف
مدیربخش کودک و نوجوان نمایشگاه قرآن کریم

توجه ویژه به کودک و نوجوان در نمایشگاه قرآن کریم

کمیته کودک و نوجوان، نخستین بار به صورت مجزا تشکیل شده است تا بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب در راستای تربیت قرآنی و همچنین ترویج فرهنگ قرآن گام‌های موثری برداشته شود.

توجه ویژه به کودک و نوجوان در نمایشگاه قرآن کریمبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ مریم قاسم احمد به بیان اهداف معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت و افزود: این معاونت برای توسعه، تعمیق و ترویج فرهنگ قرآن، وظیفه خود می‌داند که در حوزه کودک و نوجوان ورود کند. اگرچه قبل از آن هم معاونت قرآن و عترت در عرصه کودک، تلاش‌هایی کرده است،، اما در این دوره با جدیت و کاملا هدفمند، در دو حوزه کودک و نوجوان با در نظر گرفتن تفاوت‌های هردو گروه سنی کودک و نوجوان این امردنبال می‌شود.
وی گفت: اصل مهمی که ما در معاونت قرآن بسیار به آن توجه داریم، ارتباط با فضای علمی و پژوهشی کشور و استفاده از ظرفیت‌های آن با هدف غنای فعالیت‌های قرآنی این حوزه است. فضای قرآنی اگر از آخرین دستاورد‌ها و پژوهش‌های این حوزه منفک باشد دچار روزمرگی خواهد شد.
مدیر بخش کودک و نوجوان بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در این باره که فعالیت‌های حوزه کودک در چه قالبی به ظهور و بروز خواهد رسید، افزود: نگاه ما در فضای نمایشگاه قرآن این نیست که کاری تولید و نمایش داده شود و در نهایت با اتمام نمایشگاه به پایان برسد.
وی اضافه کرد: از سال گذشته در دفتر آموزش و برنامه ریزی، اقداماتی در حوزه کودک انجام داده‌ایم که بخشی از آن حتی در قالب طرحی در خصوص تحلیل مفهوم‌سازی‌های قرآنی کودکان در نمایشگاه گذشته به انجام رسید و اجرای این طرح، ضرورت راه اندازی شورای راهبری فعالیت‌های قرانی با نگاه میان رشته‌ای را دوچندان کرد.
قاسم احمد گفت: این شورا زیرنظر مستقیم معاون قرآن و عترت و متشکل از صاحبنظران حوزه‌های مختلف از جمله روانشناسی، رسانه، نشر، ادبیات و... راه اندازی شده است که به صورت کاملا علمی، فعالیت‌ها و برنامه‌های حوزه کودک و نوجوان را بررسی می‌کند و به شور می‌گذارد و با رویکردی میان رشته‌ای در معاونت قرآن از فعالیت‌های این بخش حمایت خواهد کرد.
وی تصریح کرد: با همین نگاه برای نمایشگاه امسال کمیته ویژه کودک و نوجوان طراحی شد که پشتوانه علمی آن همین شورا خواهد بود. یکی از مهمترین نیاز‌های این حوزه، کاربردی سازی مفاهیم اخلاقی قرآن به صورت کاملاً غیرمستقیم است.
قاسم احمد یکی از مشکلات جدی در این عرصه را ارائه آموزه‌های قرآنی به صورت کاملا مستقیم برای کودکان بیان کرد و گفت: ما برای علاقه‌مند کردن افراد و انس دادن آن‌ها با قرآن، ناگزیر از فرهنگ سازی قرآنی و کاربردی سازی مفاهیم اخلاقی قرآن در جامعه به خصوص برای کودکان و نوجوانان به عنوان آینده سازان کشور هستیم.
معاون آموزش و برنامه ریزی دفتر آموزش معاونت قرآنی وزارت ارشاد اظهار داشت: می‌کوشیم تا به صورت کاملاً غیرمستقیم در بحث فرهنگ سازی از ابزار‌های چند رسانه‌ای بهره‌مند شویم و با این نگاه به پیش برویم.
وی افزود: مسئله دیگر این است که در عرصه کودک و نوجوان، ذینفعان دیگری به عنوان اثرپذیر و اثرگذار شامل والدین، مربیان، رسانه‌ها، تولید کنندگان اسباب‌بازی و پویانمایی‌ها و ... حضور دارند که در برنامه ریزی برای این حوزه باید مورد توجه جدی قرار گیرند.
قاسم احمد اظهار داشت: باید کمک کنیم تا ذینفعان حوزه کودک و نوجوان نیز در راستای شناسایی نقاط ضعف و قوت‌ها در ارتباط با مخاطب کودک و نوجوان نقش موثرتری ایفا کنند، زیرا چنین تحلیل‌هایی از محیط مرتبط با مخاطب کودک و نوجوان، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری ما را در خصوص توسعه، تعمیق و ترویج فرهنگ قرآنی، به سرانجام مطلوب خواهد رسانید.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه نیاز‌های کودکان و نوجوانان عمدتا در حوزه نیاز‌های فطری و آموزه‌های اخلاقی قابل طرح است، می‌توان همه دغدغه‌مندان این حوزه را به ارائه طرح و ایده دعوت کرد. بسیاری از افرادی که در حوزه کودک فعال هستند شاید حتی نگاهشان این نباشد که قرآنی کار کنند، اما به بخش اخلاقی و مفاهیم اخلاقی می‌پردازند که این مفاهیم در قرآن جایگاه ویژه‌ای دارد و این طیف نیز در شمار ذی نفعان عرصه فعالیت‌های قرانی کودک و نوجوان باید مورد توجه جدی قرار گیرند.
قاسم احمد درباره توجه به حفظ قرآن در مباحثی که مد نظر دارند نیز اظهار داشت: ما بحث حفظ و مباحث آموزشی را در جای خود مورد توجه قرار می‌دهیم، اما معتقدیم درخصوص کودک و نوجوان ناچاریم تاچند گام عقب‌تر برویم و به صورت مبنایی‌تر فعالیت کنیم تا خروجی آن به بحث حفظ و یادگیری قرآن برسد.
وی افزود: اگر بتوانیم فضای تعمیق مفاهیم اخلاقی قرآن و کاربردی کردن آن را در میان نسل کودک و نوجوان عملیاتی کنیم، انس با کلام خدا و حتی حفظ آن محقق می‌شود.
بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اردیبهشت ۹۹ در مصلی تهران برگزارمی شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیگیری مسابقات فوتبال لیگ برتر زیر ۱۸ سال آذربایجان غربی درمهاباد
ارائه خدمات درمانی، معیشتی و آموزشی جمعیت هلال احمر در چابکسر
فعالیت مدارس کیش از فردا ۲۲ آذر به روال عادی
صعود ۴ تیم دیگر به لیگ برتر شمشیربازی بانوان
دستگیری قاتل روستای آقا سید شریف
هفته ۱۵ لیگ یک فوتبال؛ توقف خارج از خانه صدرنشین مقابل هوادار
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت قوه قضائیه در آذربایجان شرقی
رقابت تیم‌های دانش آموزی در مرحله دوم مسابقات قرآنی آلا ۲ در صومعه سرا
قهرمانی البرز در مسابقات بوکس جوانان کشور
ایمن سازی ۹۵ درصد جمعیت دامی مهاباد در مقابله با تب برفکی
همایش استانی کوهپیمایی و صعود به قله گوشیر مراغه 
برتری بانوان ملوان بندرانزلی مقابل یاسام کردستان در گام دهم
رفتار غیرقانونی عده‌ای در مراسم ختمی در مشهد
صرفه‌جویی سالانه ۶ تا ۷ میلیارد دلار با اصلاح قیمت بنزین
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
شناورسازی قشم در لیگ دسته اول فوتبال باخت
درخشش ورزشکار کم توان شاهرودی در کشور
آماده‌باش کامل ستاد برف‌روبی رودهن
نایب‌قهرمانی استقلال جویبار در لیگ برتر کشتی
امداد هوایی اورژانس برای انتقال دو مصدوم از میمه به اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)