• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۷۰۲۵۴
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۷
خوزستان » اجتماعی
گزارش مکتوب...

بازی با مرگ

برخی اتفاقات ساخته و پرداخته سوء مدیریت‌ها هستند و ربطی به طبیعت ندارد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خوزستان؛ در کنار ساحل کارون آرام قدم میزنی و نوری چشمت را خیره به خود می کند جلوتر که می روی چیزی را می بینی که باورش سخت است .

کودکانی را می بینم که در کنار ساحل کارون خم و راست می شوند.جلوتر می روم تا بهتر ببینم. انگار چیزی از روی زمین بلند می کنند و درون کیسه ای که بر دوش نحیف خود دارند می گذارند. بوی خاصی را احساس می کنم. بویی شبیهه بتادین یا مایع ضد عفونی .

جلوتر که می روم نوری چشمم را به خود خیره می کند .باورم نمی شود .نیدلهای سرنگهایی را می بینم که همچون خارهایی نا منظم در کنار ساحل خود نمایی می کنند .آن طرف تر پارچه و باندهای بهداشتی . کمی جلوتر کیسه های بیمارستانی و سرُم.

به کودکی که در جلویم خم و راست می شود تا این اشیاء را جدا کند می گویم چه خبراست اینجا .چه می کنی.

می گوید : دارم پلاستیک ها را جمع می کنم تا بفروشم .او با دستان کوچکش سرنگ ها و لوازم پلاستیکی بیمارستانی را جدا می کرد تا پس از تفکیک بفروشد. باورش سخت بود اما کار او بازی با مرگ بود.

پس از مشاهده ، چرایی ریختن این زباله های عفونی را باید جویا می شدم. جان انسانهایی که در آن حوالی پرسه می زدند در خطر بود. پسماندهاي بيمارستاني يکي از معضلات بهداشتي و زيست محيطي اند که به دليل دارا بودن عوامل خطرناک، سمي و بيماريزا از حساسيت ويژه اي برخوردارند.

بازی با مرگ

ماجرا را از مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان جویا شدم . او با تایید تخلیه زباله‌های عفونی یکی از بیمارستان‌های اهواز در ساحل رودخانه کارون می گوید: طبق شواهدی که شهروندان در فضای مجازی منتشر کرده اند و گزارشات دریافتی از شهروندان، کارشناسان محیط زیست از ساحل شرقی رودخانه کارون در اهواز،  کنار پل سوم بازدید و تخلیه زباله‌های عفونی در این محل را مشاهده و تایید کردند. حجم این زباله‌ها در حدود یک خودروی باری ۶ تنی، شامل انواع زباله‌های عفونی و گان‌های بیمارستانی است که طبق مستندات به دست آمده مربوط به بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز می باشد .

آنطور که آقای اشرفی می گفت: علاوه بر تذکر به شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی، در این زمینه پرونده قضایی تشکیل و از عاملان تخلیه پسماندهای عفونی به دادگاه شکایت می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان می گوید: با توجه به شیوع بیماری کرونا و نگرانی‌ شهروندان از انتقال ویروس، تخلیه پسماندهای بیمارستانی کاری بسیار خطرناک و آلوده کننده محیط انسانی بوده.

پیگیر ماجرا از روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اهواز شدم.

به گفته مسئولان بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز این مرکز جهت انتقال و دفن بهداشتی پسماندهای عفونی و غیرعفونی تولید شده با سازمان پسماند کلان شهر اهواز قرارداد دارد و روزانه انتقال پسماند از این مرکز به محل دفن توسط وسایل نقلیه مخصوص سازمان پسماند صورت می‌گیرد.

آنطور که مسئولان این بیمارستان می گویند: با توجه به اینکه حجم عمده پسماندهای رها شده در حاشیه جاده ساحلی را نخاله‌های ساختمانی تشکیل می‌دهند به نظر می‌رسد که این اتفاق توسط وسایل نقلیه  حمل نخاله‌های ساختمانی رخ داده که در این بین تعدادی از کیسه‌های زباله که حاوی زباله‌های غیرعفونی موجود در فضای باز بیمارستان بوده و با توجه به حضور چندین پیمانکار ساختمانی در این مرکز، اکنون کارشناسان مشغول بازبینی دوربین‌های مداربسته و شناسایی خاطی یا خاطیان هستند تا در اسرع وقت برخورد قانونی با آنان به عمل آید.

اما تصویر دیگر نشان از آتش زدن پسماندهای بیمارستانی این بار در حوالی منطقه کوت عبدا... دارد.

بازی با مرگ

موضوع را از زبان مدیر بیمارستان شهید بقایی ۲ اهواز در خصوص تخلیه زباله‌های بیمارستانی در محدوده شهری جویا شدم . دکتر سلیمان کمایی گفت: با هماهنگی نیروی انتظامی صورت‌جلسه‌ای تنظیم شده که مسئول تخلیه این زباله‌ها شهرداری است و صورت‌جلسه‌ نیز به دادگاه‌ ارسال شده و این موارد تخلف را در دادگاه پیگیری خواهیم کرد.

تصاویری که در فضای مجازی منتشر شده ، نشان می‌دهد پسماند‌های بیمارستان بقایی اهواز در اطراف شهر کوت‌عبدالله تخلیه می‌شود و سپس اقدام به سوزانده آن می‌شود.

او معتقد بود مسئولیت زباله‌ها پس از خروج از بیمارستان با شهرداری اهواز است و در این خصوص قراردادی با سازمان پسماند شهرداری اهواز منعقد کردیم و ماهیانه ۲۲ میلیون تومان از بیمارستان به شهرداری برای دفع زباله‌های بیمارستان پرداخت می‌شود.

به گفته مدیر بیمارستان شهید بقایی ۲ اهواز در روزهای گذشته نیز گزارشی در خصوص تخلیه زباله‌های بیمارستان در نزدیکی سه‌راه تپه اهواز به ما رسید و نماینده بیمارستان در کلانتری ۲۰ نیروی انتظامی هم حضور پیدا کرد و با مستندات ثابت شد که مسئولیت پسماند بیمارستانی در خارج از بیمارستان بر عهده شهرداری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان می گوید: با هماهنگی سازمان پسماند شهرداری اهواز هم اکنون زباله‌ها جمع آوری شده، اما هنوز مشخص نیست پیمانکار شهرداری اهواز و یا دانشگاه علوم پزشکی اهواز این زباله‌ها را در ساحل رودخانه تخلیه کرده و باید این مساله مورد بررسی قرار گیرد.

بازی با مرگ

مدیرعامل سازمان پسماند در واکنش به تخلیه زباله های عفونی در ساحل کارون گفت: براساس توافق سازمان نظام پزشکی و دستگاه قضایی ، سازمان پسماند شهرداری اهواز وظیفه جمع آوری، حمل و دفن بهداشتی پسماندهای عفونی، بیمارستانی و پزشکی را پس از بی خطرسازی توسط تولیدکننده بر عهده دارد.

آقای قنواتی گفت در تاریخ 16 اسفند پس از دریافت گزارشی نسبت به تخلیه غیرقانونی زباله های عفونی در کنار  ساحل کارون، نسبت به جمع آوری و پاکسازی محل اقدام شد.

آنطور که آقای قنواتی می گوید : قرار است با پیمانکار متخلف در این زمینه برخورد قاطع و قانونی شود.

همان طور که می دانیم زباله های بیمارستانی یا پزشکی از خطرناک ترین زباله های صنعتی می باشند که اگر در دفع اصولی و بهداشتی آنها دقت لازم را به عمل نیاوریم، صدمات جبران ناپذیری بر سلامت افراد جامعه و محیط زیست و تمام جانداران اطرافمان خواهیم گذاشت. پس بهتر است به محیط زیستمان بیشتر اهمیت دهیم .

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت تدوین الگوی ویژه سلامت در مناطق آزاد
سوخت گیری خودرو‌های پلاک منطقه آزاد کیش با نرخ سوم بنزین
درخشش تیم لواشک پارنای شبستر در مسابقات سرکل کبدی
دیدار تراکتور - پیکان صرفاً با حضور زنان برگزار می‌شود
مقاومت شهرداری حریف قهرمان نشد
پزشکان زنجانی موظف به مناسب‌سازی مطب‌ها برای معلولان شدند
ورود گردشگران به کوهرنگ با بارش برف
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آذر در یک نگاه
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
پلیس فتا زنجان: هیچ قرعه‌کشی واقعی اطلاعات کارت بانکی نمی‌خواهد
گلابر، مقصد جدید گردشگری و فرصت اشتغال پایدار در زنجان
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI سرمایه ملی و جهانی است
تمدید مهلت شرکت در مسابقه «تدبر در قرآن» تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۴
برگزاری جشن ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت روز مادر
کولاک شدید برف در جاده طالقان به هشتگرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
حفاظت از منابع طبیعی باید اولویت همه بخش‌ها باشد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)