پخش زنده
امروز: -
با مصوبه نشست امروز قرار گاه پدافند زیستی استان مرکزی،همه آزمون ها و امتحانات مراکز آموزش عالی باید غیر حضوری برگزارشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ استاندار مرکزی در نشست قرارگاه پدافند زیستی استان مرکزی گفت: برگزاری تمامی آزمونهای پایان ترم دانشگاههای آزاد و دولتی استان برای پیشگیری از ابتلا دانشجویان به ویروس کرونا غیرحضوری است.
سیدعلی آقازاده افزود: نیاز است امنیت شبکه اینترنت برای برگزاری امتحانات دانشجویان استان فراهم شود تا دانشجویان نیازمند تردد به مراکز دانشگاهی نباشند.
او گفت: تاسیس دانشکده الکترونیک استان در راستای برگزاری امتحانات و کمک به ارایه خدمات آموزش عالی در بستر فضای مجازی مورد توجه است.
استاندار مرکزی در ادامه افزود: تالارهای پذیرایی نیز با رعایت شیوهنامههای بهداشتی تا ۵۰ درصد ظرفیت پذیرایی مجاز به بازگشایی و فعالیت هستند.
آقازاده گفت: با وجود اینکه مردم استان مرکزی از ابتدای شیوع کرونا در رعایت دستورالعملهای بهداشتی جدی بودند اما به تازگی این مهم کمرنگ شده که باید بازنگری اساسی شود.
او افزود: طبق آمار رسمی کشور در فروردین و اردیبهشت ماه جاری در بیشتر شهرهای استان مرکزی تابیش از ۷۰ درصد و در ساوه، دلیجان و اراک تا ۹۰ درصد دستورالعمل های بهداشتی رعایت می شد اما در خردادماه این مهم به ۲۷ تا ۳۰ درصد رسیده است.
استاندار مرکزی گفت: بیاعتنایی به رعایت شیوهنامه بهداشتی موجب خواهد شد استان درگیر پیک دوم شیوع ویروس کرونا شود بنابراین ضمن تشکر از همراهی مردم از آنان درخواست میشود مردم همراهی خود را ادامه دهند تا به ناچار محدودیتهای قهری اعمال نشود.
آقازاده همچنین افزود: شهرداری های استان موظف هستند که هفتهای ۲ شب تاسیسات شهری را ضدعفونی و بر این مهم فرمانداری ها نظارت داشته باشند.
او گفت: بر اساس مصوبه ستاد کرونا استان مرکزی همه صنوف، پاساژها، کسبه و بازاریان که در فضای مسقف قرار دارند باید فاصله اجتماعی را مانند گذشته رعایت کنند.
استاندار مرکزی گفت: بر اساس تصمیمات ستاد کرونای استان مرکزی باید آموزش پروتکلهای بهداشتی به دستفروشان برای جلوگیری از انتقال بیماری در دستور کار مسئولان اجرایی قرار گیرد و مطبها، ادارات و صنوف باید دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند و سیاست بر تعطیلی این مراکز نیست و باید ابتدا تذکر و سپس برای تعطیلی اقدام شود.
آقازاده افزود: برگزاری نمایشگاه کتاب در استان با توجه به وضعیت کووید ۱۹ ضروری به نظر نمیرسد و این کار فرهنگی باید به فرصت دیگری موکوول شود و یا با استفاده از ظرفیت فضای مجازی انجام پذیرد.
دکتر جمالیان افزود: دانشگاه علوم پزشکی استان با توجه به برخی رفتارهای مردم و ردههای اجرایی در مقوله بیماری کرونا احساس تنهایی می کند و توصیه چراکه تصمیمات این مجموعه از سوی مردم جدی گرفته نمیشود و بازرسان دانشگاه علوم پزشکی استان بی انگیزه شدهاند.
او گفت: میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در بین مردم از ۷۲ درصد به ۲۲ درصد کاهش یافته است و با بازگشایی مدارس و صنوف متعدد بازرسی همکاران افزایش یافته درحالی که شمار نیروها در این مجموعه محدود است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در ادامه افزود: ۴۰ نفر تنها در یک جشن عروسی از شهرهای تابعه استان به کووید ۱۹ مبتلا شدند که نشانه کمتوجهی به رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.
دکتر جمالیان گفت: برگزاری جشنها، مهمانیهای شبانه و مراسم فوت افزایش یافته و به همین نسبت، شمار مبتلایان در استان رو به افزایش است و کادر درمانی خسته و فرسوده هستند.
او در پایان افزود: ۱۰مطب پزشکی در مجموعه اراک و شهرستان های تابعه به علت رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی به مراجع قضایی معرفی شدند.
استفاده اجباری از ماسک در ادارات و مغازه ها و رعایت دستور العمل های بهداشتی در مراسم و مناسبتها از دیگر مصوبات این نشست بود.