پخش زنده
امروز: -
نخستین بار در کشور در مراسمی از کیت تشخیص همزمان سه نوع ویروس (آنفولانزای A ، B و کرونا) در اراک رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ با تولید انبوه این کیت ها در آینده نزدیک، علاوه بر کاهش دفعات انجام آزمایش های تشخیصی ، هزینه انجام آزمایش های متعدد هم به حداقل می رسد .
استاندار مرکزی در آیین رونمایی از کیت تشخیص ویروس کرونا و آنفلوآنزا در کلینیک تخصصی امام رضا اراک گفت: در صورتی که شرایط استان بحرانی شود ستاد مبارزه با کووید ۱۹ از همه اهرم ها برای ایجاد محدودیت بهصورت انقباظی استفاده خواهد کرد.
سیدعلی آقازاده افزود: اگر پروتکلهای بهداشتی در همه بخشها مطابق دستورالعمل ابلاغی اجرایی نشود اعمال محدودیتهای شدید تنها راه خواهد بود و نباید استان با بحران شیوع شدید کرونا مواجه شود.
وی گفت: اعضای ستاد مقابله با کرونا در استان هرکز اجازه نخواهند داد که به علت برخی سهلانگاریها وضعیت این استان در شرایط قرمز قرار گرفته و دوباره تختهای بیمارستانی به شکل حداکثری با بیمار پرشود.
استاندار مرکزی افزود: اعمال محدودیتها موجب میشود که کسب و کارهای مختلف در فشار قرار بگیرند بنابراین نیاز است که مردم، کسبه و ادارات نسبت به رعایت شیوه نامههای بهداشتی جدی باشند.
آقازاده گفت: در ۱۰ روز اخیر رکورد مبتلایان به کووید ۱۹ در استان زده شده و شمار بیماران از ۵۰ به ۶۸ نفر در روز رسیده است که این رشد آماری خطرناک و نگران کننده است.
وی افزود: در ۱۲۰ روز اخیر با همه توان تلاش شد خدمات رسانی درمانی بهموقع در استان انجام شود که یکی از نتایج آن موفقیت اختراع کیت تشخیص همزمان سه بیماری کرونا و آنفلوآنزای نوع AوB است.
استانداری مرکزی گفت: برای اولین بار این کیت در استان ساخته شده است و موفقیت آن به نام محققان استان مرکزی به ثبت خواهد رسید و امید میرود که به زودی شاهد تولید انبوه این محصول توسط کارخانجات داخلی برای درمان بیماران باشیم.
دکتر جمالیان افزود: میزان مرگ و میر و بستری ویروس کرونا در استان پایین است ولی برخی عادی انگاریها سبب شده است با وجود همه تلاشها ، استان در آستانه پیک دوم بیماری قرار بگیرد.
وی گفت: ۵۴ طرح پژوهشی در دانشگاههای استان برای ویروس کرونا در حوزه های مختلف درحال انجام است که مهمترین آن اختراع کیت تشخیص است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی افزود: با این تکنولوژی یک سوم هم در زمان و هم هزینه کاهش را تجربه خواهد کرد.
وی افزود: امکانات و تجهیزات موجود در نظام درمان کنونی کشور نمیتواند بهطور همزمان تشخیص سه بیماری را در یک آزمایش داشته باشد اما این کیتها با ویژگی منحصر بهفرد امکان سنجش همزمان را مهیا میکنند.
متخصص ویروس شناس گفت: تولید کیت هزینه کمتری نسبت به انجام سه آزمایش برای شبکه درمان دارد و استفاده از این کیتهای تشخیصی ضمن کارآیی مناسب، صرفه اقتصادی بالا دارد.
دکتر خوانسارینژاد افزود: مراحل اجرایی این طرح در مدت سه ماه از طریق گروه پنج نفره متخصصان در اراک انجام شده است و محصول تشخیصی مذکور مشابه خارجی ندارد.
وی گفت: اجرای این طرح ۲۰۰ میلیون ریال هزینه داشته و فناوری حاصل شده در زمینه تولید کیت بسیار با ارزش است و اکنون ۲ شرکت برای تولید انبوه این محصول اعلام آمادگی کردهاند.
تاکنون یک میلیون و ۳۱۹ هزار و ۹۲۰ آزمایش تشخیص کرونا در کشور انجام شده و ۱۹۶ هزار و ۵۱ مبتلای قطعی و ۱۵۴ هزار و ۸۱۲ بهبود یافته گزارش شده است.