• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۴۵۵۹
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۶
بین الملل » تحلیلی

روسیه: ضرورتی برای تصویب قطعنامه شورای حکام نمی‌بینیم

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین المللی در ژنو گفت:‌ ضرورتی برای تصویب قطعنامه شورای حکام درخصوص ایران نمی‌بینیم، زیرا این مسئله می‌تواند پیامد‌های منفی به همراه داشته باشد.
میخائیل اولیانوف درباره قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی، افزود: جدای از مقاصد دبیرخانه، مسایل گذشته بسیار دور، به طور عینی فاکتور جدید بی ثباتی می‌شوند و می‌توانند به طور قابل ملاحظه‌ای وضعیت پیرامون برجام که همینطوری نیز ساده نیست را پیچیده کند.
متن کامل سخنان میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی درباره قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی به شرح زیر است: روسیه اهمیت بسیاری به حسن اجرای موافقتنامه پادمان‌ها با آژانس بین المللی انرژی اتمی و پروتکل الحاقی توسط کشور‌های عضو آژانس و دبیرخانه می‌دهد. نظام پادمان‌ها یکی از مهمترین عرصه‌های فعالیت آژانس است. ضروری است عملکرد کارآمد و بلاوقفه آن را تامین کرد. این مسئله که تهران و دبیرخانه تاکنون نتوانسته اند دسترسی به دو محل مورد علاقه آژانس در ایران را حل کنند، موجب یاس عمیق و نگرانی ماست.
در عین حال، مبنایی برای دراماتیزه شدن بیش از حد این مسیله وجود ندارد. در بررسی این مسئله پیشرفت مسلم و کاملاً مشهودی در مقایسه با آن چیزی که ما قبلاًً و در جریان اجلاس ماه مارس شورای حکام مشاهده می‌کردیم، وجود دارد. از گزارش مدیرکل کاملاً مشهود است که ایران امکان دسترسی به تاسیسات را در اختیار دبیرخانه قرار نمی‌دهد، اما امتناعی نیز از این امر ندارد. تهران برای اتخاذ تصمیم مثبت نیاز به رایزنی بیشتر دارد. این امر عادی و کاملاً جایز است. از دبیرخانه آژانس و ایران می‌خواهیم فوراً بحث و بررسی این مسیله را ادامه دهند و هر چه سریعتر به نتیجه مثبت دست یابند.
در همین راستا، یک نکته مهم دیگر را اضافه کنم. در سال‌های گذشته هزاران برنامه راستی آزمایی و صد‌ها دسترسی تکمیلی در ایران انجام گرفت. هر بار تهران همکاری‌های لازم را انجام می‌داد. اختلال و سوء تفاهم فقط یک بار اتفاق افتاد. تکرار می‌کنم، این مسیله در سایه هزاران برنامه رسیدگی موفق اتفاق افتاد. ضروری است در این چارچوب گسترده به مسیله نگاه کرد.
در حین ارزیابی وضعیت موجود، مهم است این نکته را درک کرد که این سوژه هیچ ارتباطی با مخاطرات و تهدید‌های اشاعه ندارد. صحبت در مورد گمان است، حدوداً ۲۰ سال پیش در این دو سایت می‌توانستند آزمایشات اعلام نشده با مقدار کمی مواد هسته‌ای را انجام دهند. ضمناً این فعالیت، اگر هم انجام شده باشد، در سال ۲۰۰۴ به ابتکار خود طرف ایرانی کاملاً متوقف شده است. این وضعیت هیچ تسری با امروز ندارد.
مسیله چیز دیگری است، چیزی که مربوط به تشریفات اجرای پروتکل الحاقی و نحوه استفاده از اطلاعات دریافتی از کشور‌های ثالث می‌شود. ایران طبق پروتکل الحاقی که در خاک آن کشور بصورت داوطلبانه اجراء می‌شود، ضروری است بدون تاخیر بعدی درخواست آژانس را تامین کند.
در عین حال، دبیرخانه نیز باید در آینده خط مشی خود را معقولانه‌تر مشخص کند. موجب تعجب ماست که الان یکسال و نیم است شورای حکام درگیر بررسی مسایلی است که از مخاطرات اشاعه هسته‌ای بسیار دور هستند. عملاً صحبت در مورد مطالعات تاریخی است که مدتهاست از نظر پایش وضعیت امروز برنامه هسته‌ای ایران از اهمیت درجه سوم برخوردار است.
گزارش در مورد مقدار ناچیز مواد هسته‌ای که فرضاً ۲۰ سال پیش در اهداف اعلام نشده مورد استفاده قرار گرفته است، بله جزئی از اختیارات دبیرخانه است، ولی بعید است شایسته توجه بسیار دقیق شورای حکام از نظر سیاست واقعی باشد. کند و کاو بین تجربه تاریخی، همانطوری که همه تجربه استفاده از پادمان‌ها نشان می‌دهد، به ویژه در سال‌های ۱۹۹۰ در عراق، کارایی چندانی ندارد، بلکه برخی اوقات غیرسازنده است. اتفاقی نیست که در دسامبر سال ۲۰۱۵ شورای حکام تصمیم گرفت موضوع "مطالعات ادعایی" که ماهیت نظامی و هسته‌ای در برنامه هسته‌ای ایران داشت را مختومه کند.
اکنون به وضوح روشن است این تصمیم عاقلانه‌ای بود و امکان داد بر روی مسایل کم اهمیت گذشته متمرکز نشویم. این تصمیم همچنین امکان داد همه تلاش خود را بر روی شرایط شکل گیری اطمینان به ماهیت منحصراً مسالمت آمیز برنامه هسته‌ای ایران در دوران حاضر و آینده متمرکز کنیم. دوری از تصمیمی که در سال ۲۰۱۵ با اجماع نظر اتخاذ شد، جایز نیست؛ و ضروری است همه، بویژه اعضاء شورای حکام و دبیرخانه آژانس این نکته را به یاد داشته باشند.
بیان این مساله به این علت است که بله درخواست‌های بازدید رسماً به خاطر تلاش برای مشخص کردن برخی نکات فنی گزارش مواد هسته‌ای ارایه شده است، اما اکنون مشخص می‌شود این درخواست‌ها در حد بازگشت به موضوع "ابعاد احتمالی نظامی" برنامه هسته‌ای ایران قرار دارند. جدای از مقاصد دبیرخانه، مسایل گذشته بسیار دور، به طور عینی فاکتور جدید بی ثباتی می‌شوند و می‌توانند به طور قابل ملاحظه‌ای وضعیت پیرامون برجام که همینطوری نیز ساده نیست را پیچیده کند.
تمایل داریم خاطرنشان کنیم افزایش تنش پیرامون برنامه هسته‌ای ایران غیرسازنده است. ما بر عکس باید فضای سازنده و شرایط مناسب برای همکاری ایران و آژانس را ایجاد کنیم. همه مسایل کاری در تعامل تهران و آژانس را باید بر اساس تشریفات استاندارد مقرر در موافقتنامه پادمان‌های جامع و پروتکل الحاقی آن حل کرد، همان گونه که با سایر کشور‌های غیرهسته‌ای که دارای حجم قابل مقایسه تعهدات هستند، رفتار می‌شود.
مهم است این نکته را درک کرد که مشکلات فعلی اتفاقی نیست. این مشکلات به علت فقدان مقررات مشخص و نحوه برخورد با اطلاعات دریافتی از کشور‌های ثالث بوجود می‌آیند. دبیرخانه و شورای حکام باید در وهله اول این مسیله را بررسی کنند. روسیه الان چندین سال است که بطور منظم توجه همکاران را به این موضوع جلب می‌کند، اما فعلاً هیچ پیشرفتی در این مسیله حاصل نشده است. در نتیجه، سختی‌هایی که دبیرخانه و همه ما امروز با آن مواجه شدیم، می‌تواند مجدداً بوجود آید که فقط در راستای برنامه هسته‌ای ایران نخواهد بود.
از دبیرخانه درخواست می‌کنیم ملاحظات خود در این خصوص را تا اجلاس ماه سپتامبر در اختیار شورای حکام قرار دهد. ما نیز در نظر داریم دستاورد‌ها و تجارب خود در این خصوص را در اختیار شرکاء قرار دهیم. این امر برای تامین عملکرد عادی نظام پادمان‌ها کاملاً ضروری است. در پایان تمایل دارم یکبار دیگر ضرورت این امر را خاطرنشان کنم که ایران و دبیرخانه بدون تاخیر مشکلات موجود را حل و فصل کنند.
دو ملاحظه آخر؛ ما ضرورتی برای تصویب قطعنامه شورای حکام نمی‌بینیم. این مسئله می‌تواند پیامد‌های منفی به همراه داشته باشد. در اینجا امکان انتشار گزارش بکارگیری پادمان‌ها در ایران مطرح شد. مفهوم این اقدام چیست؟ این است که تائید کنیم سندی که یک نفر آن را در اختیار مطبوعات قرار داده است، اصل است؟ فکر می‌کنم این امر فقط باعث تشویق فردی که مقررات محرمانه بودن را نقض کرده است، خواهد شد و او به یک چنین اقدامات بیشرمانه‌ای ادامه خواهد داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روحیه استکبارستیزی امام (ره) جذابیت در عرصه بین الملل دارد
استقبال از نایب قهرمان بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۵ دبی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۶ آذر ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۶ آذر ۱۴۰۴
مهار آتش در منزل سرایداری یکی از مدارس شوش
تشدید نظارت ها بر مراکز عرضه فرآورده‌های دامی در زنجان
اولویت مخابرات زنجان: جایگزینی کابل مسی با فیبر نوری
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برگزاری همایش با محوریت اتصال پژوهش به صنعت در ماهشهر
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی منطقه آزاد ارس
برگزاری نشست تخصصی ارتقای کیفیت آموزشی با حضور رئیس جمهور
تداوم بارش برف و باران در سمنان
نقره ارمغان ورزشکار چهارمحال و بختیاری در رقابت‌های جودو
زیباسازی و تجهیز مدارس شهرستان صومعه سرا
لبخند مردم به بارش نعمت خداوند در کیش
برخورد قاطع با متخلفان منابع طبیعی در دستور کار دستگاه قضائی
تکلیف سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ‌دهی آنی به استعلامات دفاتر اسناد رسمی
جشنواره نور پایتخت در بوستان ملت
آبگرفتگی معابر در برخی شهر‌های استان هرمزگان و قشم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
معرفی نامزد‌های نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»
جایگاه کمدی در پرده نقره ای کجاست؟
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با مشاور رهبر انقلاب
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۳۸ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)