• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۵۰۴۲
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۶
صفحه نخست » کل اخبار

آمونیوم نیترات چیست؟

آمونیوم نیترات یک کود شیمیایی است که برای نیتراته کردن خاک برای کشاورزی به کار می‌رود و یک ماده منفجره هم محسوب می‌شود.

آمونیوم نیترات چیست؟به گزارش خبرگزاري صدا و سيما به نقل از گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آمونیوم نیترات (AN) با فرمول شیمیایی NH ۴ NO ۳ یک کود شیمیایی است که برای نیتراته کردن خاک برای کشاورزی به کار می‌رود و یک ماده منفجره هم محسوب می‌شود. حل‌شدن آن در آب بسیار گرماگیر است.

آمونیوم نیترات یکی از قوی‌ترین بمب‌های دست‌ساز است. ساخت آن به آسانی امکان‌پذیر بوده و استفادهٔ آن نیز راحت است.

آمونیوم نیترات از نظر امنیت نگهداری، ایمن‌ترین ماده منفجره شناخته شده‌است. بعد از انفجار مهیبی که در آمریکا به وسیلهٔ این ماده شیمیایی رخ داد به آن نام بمب اوکلاهاما داده شد.

آمونیوم نیترات چیست؟
 
نکتهٔ جالب این است که حتی اگر آمونیوم نیترات در زیر بالشتان هنگام خواب نگهداری کنید، احتمال انفجار آن بسیار کم است. مواد اولیه برای ساخت این ماده شیمیایی، آمونیاک و اسید نیتریک غلیظ است که به راحتی قابل دسترسی است.

آمونیوم نیترات چیست؟
شاید برای شما سوال پیش بیاید که چرا افراد در صدد ساخت و استفاده از آمونیاک نیترات برای مقاصد انفجاری نیستند. درجواب باید گفت که مواد منفجره به دو دسته کم‌انفجار و پرانفجار تقسیم می‌شوند. سرعت انفجار و قدرت انفجار رابطه عکس دارند. از این رو پایه‌های اصلی یک ماده منفجره را یک ماده کم انفجار با قدرت زیاد و یک ماده پرانفجار با قدرت کم تشکیل می‌دهند. پرانفجار‌ها همان چاشنی‌ها هستند. نیترات آمونیوم نیز که یک‌ماده کم انفجار با قدرت بالاست فقط در کنار یک چاشنی قوی منفجر خواهد شد.

خطرات نیترات آمونیوم
نیترات آمونیوم برای سلامتی خطرناک نیست و معمولا از نیترات آمونیوم در کود‌ها استفاده می‌شود. نیترات آمونیوم دارای دوز متوسط کشندگی به میزانی معادل ۲۲۱۷ میلی گرم است که حدود دو سوم نمک خوراکی است. نیترات آمونیوم هنگام گرم شدن به گاز اکسید نیتروژن و بخار آب تجزیه می‌شود که این واکنش انفجاری نیست. مقادیر زیاد نیترات آمونیوم به دلیل حمایت از اکسیداسیون خطر آتش سوزی مهیب را افزایش می‌دهد و همچنین ممکن است باعث انفجار شود.

مصارف کشاورزی آمونیوم نیترات
آمونیوم نیترات یک کود کشاورزی بسیار مهم با NPK برابر با ۰-۰-۳۴ است (۳۴٪ ازت) که البته خلوص پایین‌تری نسبت به کود اوره دارد. مزیت کود آمونیوم نیترات نسبت به اوره، پایدارتر بودن و عدم از دست رفتن ازت در اتمسفر است.

نیترات آمونیوم، مانند سولفات ازت، حاوی نیتروژن در دو فرم است.

یک فرم نیترات با سرعت بالا و یک فرم آرام آمونیوم. بنابراین، کود نیترات آمونیوم را می‌توان در زمان کاشت (بر روی خاک سرد) پخش کرد.

نحوه نگهداری آمونیوم نیترات
از آنجا که اصلی جزء آمونیوم نیترات عنصر نیتروژن است، ذخیره سازی اشتباه آن می‌توانید موجب تبخیر و کاهش آثر آن در تقویت گیاهان شود.

هنگامی که دمای آمونیوم نیترات  تغییر می‌کند، کود کریستال می‌شود و گرانول‌ها به سختی محلول می‌شوند. بنابراین، در حین ذخیره سازی لازم است که از تغییرات ناگهانی دما اطمینان حاصل شود.

نمک آمونیوم اسید نیتریک خطرناک است. در زمان ذخیره سازی توصیه شده، دستورالعمل‌های لازم برای مواد شیمیایی رعایت شود. واقعیت این است که این کود جزء مواد منفجره است و اگر دمای بالاتر از ۳۲.۳ درجه سانتیگراد باشد، ممکن است منفجر شود. بنابراین، در تابستان، آن را باید زیر سایبان و یا در اتاق‌های سرد دارای تهویه مناسب نگهداری کرد.

نیترات آمونیوم، نمک آمونیوم اسید نیتریک جزءکود‌ها آتشزا و مواد منفجره هستند و در دمای بالاتر از ۳۲.۵ درجه سانتیگراد منفجر می‌شود.

آمونیوم نیترات دلیل احتمالی انفجار بیروت
روز گذشته انفجاری در بندر بیروت رخ داد و ساختمان‌های زیادی در منطقه اشرفیه تخریب شد. موج ناشی از این انفجار باعث ایجاد خسارت گسترده به ساختمان‌های محل انفجار شد.
 
آمونیوم نیترات چیست؟
پس از وقوع انفجار در شهر بندری بیروت، مدیرکل کمرگ بیروت، اعلام کرده است که انفجار بندر این شهر به دلیل انفجار در یک محموله «آمونیوم نیترات» بوده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سقوط یک اصله درخت رو به روی هتلی در رشت
تجلیل از فرمانده سپاه انصارالرضا خراسان جنوبی در جشنواره سراسری مالک اشتر بسیج
سفر رئیس جمهور به شهرکرد
رونق گردشگری در لالی با اجرای طرح مطالعه و امکان‌سنجی
پایان اعتراض مسالمت‌آمیز برخی اصناف دهلران
بازدید کارشناسان جهاد کشاورزی از مزارع کلزا و علوفه شهرستان رودبار جنوب
ورود کاروان ۵۲ نفره زائران عراقی به غربی‌ترین شهرستان خراسان رضوی
هجدهمین جشنواره ملی حضرت علی اکبر(ع) جوان سرباز در رشت
پیوند دانشگاه با صنعت
حضور استاندار کردستان در میان بازاریان سنندج
پاسخ به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
هشدار دادستان بهارستان به سودجویان بازار
کشف انواع سیگار قاچاق در صومعه سرا
گشایش نمایشگاه آثار مقاومت در بیرجند
لزوم توجه همزمان به توسعه زیرساخت‌های ورزشی و حمایت مستمر از ورزشکاران
رونمایی از تمبر اختصاصی مشهد در سومین آیین اهدای نشان مشهدالرضا (ع)
استقرار و خدمات مضاعف پليس کرمان در هفته مقاومت
توقف تیم منصوریان در دومین گام
بزرگداشت سالگرد شهید سلیمانی در شهرستان رومشکان
ديدار فرمانده انتظامي "فاریاب" با خانواده شهيد "سجاد شمس الدینی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
کاهش ۱۳ درجه ای دما در استان همدان
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود چهار تیم به مرحله یک هشتم نهایی
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)