• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۷۳۷۸
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۸
بین الملل » آمریکا

۷۵ سال پس از بمباران هیروشیما و ناکازاکی، ادامه تهدید هسته‌ای

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما لاپرس در گزارشی به قلم ژان توماس اوییه نوشت سه ربع قرن ازآن ماجرا گذشته است، اما خطر تکرار فاجعه هیروشیما یا ناکازاکی، منتفی نیست. بزرگداشت بمباران‌های هسته‌ای که منجر به کشته شدن ده‌ها هزار نفر در ۷۵ سال پیش در ژاپن شد، همچنین یادآور این موضوع است که تهدید هسته‌ای هنوز وجود دارد.
ساعت ۸:۱۵ صبح روز ۶ اوت سال ۱۹۴۵ بود که بمب اتمی، با قدرت ۱۵ کیلوتن، منفجر شد و تقریبا کل شهر هیروشیما را نابود کرد و بیش از ۷۰ هزار نفر کشته شده اند.
سپس، در نهم اوت، ساعت ۱۱:۰۲ صبح، بمب هسته‌ای دیگری با قدرت ۲۱ تا ۲۳ کیلوتن روی ناکازاکی فرود امد و باعث کشته شدن حدود ۴۰، ۰۰۰ نفر شد. مجروحان متعاقبا جان خود را از دست دادند و تعداد کشته‌ها دو برابر شد البته به این تعداد باید کسانی را که در سال‌ها و دهه‌های بعد از آن به دلیل سرطان ناشی از بمباران کشته شدند، اضافه کرد.
این بمباران‌های اتمی توسط آمریکا به پایان جنگ جهانی دوم کمک کرد، اما آغاز عصر هسته‌ای را نیز نشان داد. میشل فورتمن، استاد سیاست خارجی و امنیت ملی در دانشگاه مونترال، تأکید می‌کند دورانی که ما هنوز در آن زندگی می‌کنیم عصر هسته‌ای است.
وی گفت: "آنچه هیروشیما به ما یادآوری می‌کند این است که تهدید هسته‌ای هنوز وجود دارد. به رغم همه پیشرفت‌ها، سلاح‌های هسته‌ای تنها چیزی است که می‌توانند تمدن ما را نابود کنند. “
فورتمن افزود: اکثر ناظران حتی موافق هستند که خطر درگیری هسته‌ای امروز نسبت به جنگ سرد بیشتر است.
وی تصریح کرد پاکستان، هند، کره شمالی و اسرائیل به حلقه قدرت‌های هسته‌ای پیوسته اند. پیشتر نیز آمریکا، روسیه، فرانسه، انگلیس و چین هسته‌ای بودند. اسرائیل رسما به داشتن سلاح هسته‌ای اذعان نکرده است. فورتمن معتقد است در برخی مناقشات مانند هند و پاکستان و کره شمالی و کره جنوبی که به طور رسمی پایان نیافته است، خطر وخیم شدن اوضاع بیشتر است.
فورتمن خاطر نشان کرد: "به جای داشتن معادله هسته‌ای با خطر کم، موقعیت‌های مختلفی داریم که می‌توانند تشدید شوند؛ بنابراین، از نظر ریاضی، خطر را افزایش می‌دهند. ".
اما آیا یک دولت جرات می‌کند اهداف غیرنظامی را مانند آمریکا در سال ۱۹۴۵ در ژاپن بمباران کند؟ کشوری مانند کره شمالی ممکن است شهر‌ها را هدف قرار دهد، زیرا موشک‌های با دقت کافی ندارند.
استاد سیاست خارجی و امنیت ملی در دانشگاه مونترال به شهر‌های توکیو یا سئول به عنوان اهداف احتمالی اشاره می‌کند. این استاد توضیح می‌دهد: "کشور‌های تازه هسته ای" دارای زرادخانه‌های "نسبتا مبهم" هستند که از سلاح‌های قدرتمندتری استفاده می‌کنند. "
در مقابل، قدرت‌های هسته‌ای قدیمی، فناوری را به سلاح‌های دقیق‌تر و کمتر ویرانگر تبدیل کرده اند. میشل فورتمن ادامه داد: "هدف این است که با جلوگیری از آسیب وسیع، طرف مقابل را خلع سلاح کنید. این آخرین نسل است. "
میشل فورتمن می‌گوید اگر ۷۵ سال پس از هیروشیما و ناکازاکی، جامعه جهانی هنوز نتوانسته تهدید هسته‌ای را از بین ببرد، این به دلیل هژمونی آمریکا است.
وی تصریح کرد: "برتری نظامی ایالات متحده از دهه ۹۰ به حدی است که برای کشور‌هایی که نمی‌خواهند بازی با نظم جهانی جدید را انجام دهند، دستیابی به سلاح هسته‌ای تنها راه منصرف کردن [واشنگتن]از حمله به آن‌ها است. "
نخست وزیر ژاپن شینزو آبه پنجشنبه در یک مراسم یادبود قربانیان فاجعه هیروشیما شرکت کرد. فورتمن گفت: با این حال همه چیز اینقدر تاریک و سیاه نیست، بسیاری از تلاش‌های دیپلماتیک موفق شده اند تعداد قدرت‌های هسته‌ای را در پایان جنگ سرد آنچه در گذشته بود، محدود کنند.
وی گفت: "این یک موفقیت بزرگ است که تکثیر از آن فراتر نرفته است. اما به معنای پایان کار نیست. هر چند این موفقیت‌ها بیش از هر زمان دیگری در معرض تهدید است. "
تا سال ۲۰۱۶، " رژیم منع گسترش سلاح‌های هسته ای" - مجموعه‌ای از معاهدات تسلیحات هسته‌ای و ادعای مکرر صد‌ها کشور برای هسته‌ای نشدن- بسیار مستحکم بود. اما به اعتقاد میشل فورتمن، انتخاب دونالد ترامپ، که آمریکا را از تعدادی از معاهدات خارج کرده و قصد دارد دیگر معاهدات را نیز بر هم بزند، دائما پایه‌های این رژیم را شکننده‌تر می‌کند.
ریاست جمهوری ترامپ فاجعه‌ای برای کنترل تسلیحات بوده است.
میشل فورتمن معتقد است که کاهش تهدیدات هسته‌ای باید با رویکردی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، کنترل تسلیحات و کاهش تدریجی ذخایر باشد و نه از طریق سلاح‌های تهاجمی.
وی گفت: "بازدارندگی همیشه در معرض خطر شکست است. " ما ۷۵ سال خوش شانس بوده ایم، اما آیا همچنان شانس ما ادامه خواهد داشت؟ "
بمبی که بر روی هیروشیما و ناگازاکی ریخته شد، تا حدودی کانادایی بود، کانادا در پروژه منهتن، برنامه تحقیقاتی آمریکا که منجر به تولید آن‌ها شد، مشارکت داشت. آزمایشگاه مونترال در سال ۱۹۴۲ برای مشارکت در تحقیقات با متخصصان انگلیسی و فرانسوی تاسیس شد. با این وجود، از دیدگاه علمی، "سهم کانادا نزدیک به صفر بود".
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ظرفیت آب شرب خدابنده به ۱۲ هزار مترمکعب با احداث مخزن جدید
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
دستگیری ۹ حفار غیرمجاز در منطقه سورت ساری
رزمایش نظارتی سه‌روزه آرد و نان در سراسر مازندران
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
تاکید بر تسریع طرح‌های نیمه تمام در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی
ادامه توزیع تجهیزات وزنه برداری در استان زنجان
تجلیل از پژوهشگر زنجانی در جشنواره پژوهشگران، فناوران و نوآوران کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آذر ۱۴۰۴
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
کم سابقه ترین بارش ها در استان کرمان
ششمین جشنواره فیلم بسیج برگزیدگان خود را شناخت
۱۵ مسجد شهرستان صومعه‌سرا میزبان معتکفان
البرز میزبان نخستین دوسالانه ملی نقاشی جوان
استمرار بارش برف و باران در سمنان
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم
بهره برداری از فرهنگسرای امام علی (ع) در نظرآباد
اجرای طرح پویش یلدای مهربانی بهزیستی در کیش
آغاز فصل اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۶ آذر
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)