به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل ازشبکه تلویزیونی الجزیره، عبدالمجید تبون در سخنانی با تاکید بر ضرورت گفتگو و مشورت در کشور، به عنوان تضمینی برای تقویت امنیت و ثبات جامعه، بدون نام بردن از گروه و شخصی خاص، افرادی را که به تعبیر او در داخل زندانها به شبکه و باندی تبدیل شده اند متهم کرد که برخی افراد خارج از زندان را تحریک و میلیونها دلار را از کشور خارج میکنند.
وی در سخنان از این تعبیر استفاده کرد که برخی به عنوان وابستگان به گروههای شناخته شده، در پی آنند تا به ثبات کشور آسیب برسانند و در این راه از پولهای فاسد و کثیفشان بهره ببرند.
رئیس جمهور الجزایر که در نشستی با اعضای دولت و استانداران سخن میگفت، تصریح کرد: «باید آنچه را که شبیه تنش اجتماعی است از کشور دور کنیم، این تنش فراخوان برخی از افرادی است که بی ثباتی کشور را میخواهند، این افراد وارد بازی گروههایی شده اند که شناخته شده اند، شما هم آنها را میشناسید، همه شما میدانید چه کسانی برای کشور برنامه ریزی کرده و هنوز برنامه ریزی میکنند تا بتوانند به ثبات جامعه آسیب برسانند.
گاهی این افراد سعی میکنند مردم را طعمهای آسان برای خود قرار دهند و از اموال فاسدی که اندوخته اند بهره برداری کنند.»
علی ربیج، استاد علوم سیاسی دانشگاه الجزایر، درباره سخنان رئیس جمهور گفت: مقصود رئیس جمهور از کسانی که در پی آسیب رساندن به ثبات جامعه هستند و سعی میکنند مجری سیاستهای بیگانه باشند، بقایای شبکههایی هستند که ریشه در دوران حاکمیت عبدالعزیز بوتفلیقه دارند.
وی افزود: این افراد در مراکز تصمیم گیری استانی و کشوری نفوذ کردند و میخواهند با مانع تراشی در برابر اصلاحات و روندی که میتواند الجزایر را در مرحله جدیدی از تاریخ قرار دهد، کشور را به گذشته بازگردانند. این افراد با اختصاص پولهایی به شرکتهای فعال در بخش روابط عمومی و تبلیغات در واشنگتن و نیویورک، در پی بهبود وجهه خویشند تا در ادامه نظام سیاسی آمریکا را به فشار بر حاکمیت الجزایر وادارند به این امید که بتوانند نظام حاکم بر کشور را از تصمیمش برای محاکمه و پیگرد برخی چهرههای سابق منصرف سازند.»
بوزید بومدین نویسنده و روزنامه نگار الجزایری نیز در گفتگو با الجزیره گفت: اظهارات عبدالمجید تبون، رئیس جمهور الجزایر، درباره گروههایی که در پی آسیب رساندن به امنیت و ثبات کشورند، بیان بخشی از نگرانی مقامات جدید کشور از افرادی است که در مناصب عالی ادارات و مراکز راهبردی کشور دیده میشوند، به نظر میرسد این افراد با ارکان نظام سابق در ارتباطند و به آنها علاقه دارند.
بومدین تصریح کرد: به باور من روزهای آینده شاهد ضرباتی بر برخی مقامات دولتی باشیم، حتی ممکن است شاهد تغییراتی در میان استانداران و مقامات مناطقی باشیم که در آن مناطق موانعی در برابر برنامهها به وجود آمده است.
وی افزود: این نگرانی وجود دارد که برخی از موسسات اداری و مالی از جانب افرادی مدیریت میشود که وابستگی خاصی دارند، این وابستگی بخشی از موانع و چالشهایی است که اگر نتوان آن را حل کرد باید شاهد بحران واقعی در کشور بود.