سازمان جهاد کشاورزی استان:
فعالیت ۷۸ واحد فرآوری و بستهبندی خرما در استان بوشهر
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: ۷۸ واحد فرآوری و بستهبندی خرما در استان بوشهر فعالیت دارند که در اشتغال پایدار مؤثر هستند.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ مصطفی قلیپور در گفتوگو با خبرنگار ما افزود: بیش از ۱۶۴ هزار تن انواع محصولات درخت نخل شامل خارک، رطب و خرما در استان بوشهر تولید میشود که ۱۵ هزار تن آن در شهرستان تنگستان است.
او اضافه کرد: در ۷۸ واحد فرآوری و بستهبندی خرما در استان بوشهر بیش از ۱۰۰ هزار تن فرآوری انجام میشود.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه سردخانهها شاخص مهمی در رونق کار این واحدهای فرآوری دارند، گفت: سردخانهها در کاهش ضایعات محصول، بازاررسانی بههنگام و اشتغال پایدار نقش مهمی دارند تا خرما در طول سال به بازار عرضه شود.
قلیپور ادامه داد: در سال ۱۳۹۳ ظرفیت سردخانههای استان بوشهر ۱۵ هزار تن بود که این میزان در سال ۱۳۹۹ به ۶۳ هزار تن رسید و این رشد چهار برابری امتیاز بالایی برای خرماداران و نگهداشت خرما برای صنایع تبدیلی و بستهبندی دارد.
او درباره میزان صادرات خرمای استان بوشهر هم گفت: ۲۰ تا ۲۵ هزار تن میانگین صادرات خرمای استان است که بیشتر به کشورهای روسیه، ترکیه، هندوستان، پاکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس فرستاده میشود و بیشتر از نوع کبکاب و زاهدی است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر همچنین با اشاره به اینکه نشان جغرافیایی خرمای «دشتستان» و «تنگستان» و خرمای زاهدی دشتستان ثبت جغرافیایی شدهاند، افزود: این ثبت میتواند برای شناخت بیشتر خرمای تولیدشده در استان بوشهر بسیار باارزش باشد تا در خارج از کشور آن را با نام استان بشناسند.
قلیپور توسعه صنایع تبدیلی با ارزش افزوده بیشتر را برای پایداری اشتغال و قیمت بالاتر بااهمیت دانست که فرآوردههایی مانند خمیر خرما، شیره خرما، سرکه خرما، شکلات خرما و قند مایع را دربرمیگیرد.