• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۴۱۲۴
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

نوشیدنی‌های فصل گرم

در فصل‌های گرم سال، تعریق بدن بالا می‌رود و آب بیشتری دفع می‌شود و لازم است با مصرف مایعات و میوه‌ها، آب از دست رفته را جبران کنیم.

نوشیدنی‌های فصل گرم​به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما،  تجربه نیز نشان داده است که مصرف برخی شربت‌ها یا عرقیات می‌تواند آب کافی به بدن برساند تا مشکل کم آبی به حداقل رسیده و فرد دچار گرمازدگی و عطش نشود.
در میان آن‌ها ۵ نوشیدنی وجود دارد که بیشترین تأثیر را دارند پس برای آشنایی بیشتر با آن‌ها، ادامه همین مطلب را مطالعه کنید.

۱٫ شربت آب‌لیمو
 
یکی از شربت‌هایی که از قدیم در فصل گرم مورد مصرف قرار می‌گرفته، شربت آب‌لیمو است.
 
نوشیدنی‌های فصل گرم

پایه اصلی این شربت، عصاره لیموترش است که با آب رقیق می‌شود و همراه مقدار کمی قند یا شکر مورد مصرف قرار می‌گیرد.

آب‌لیمو را به تنهایی نباید مصرف کرد، زیرا آب‌لیموی رقیق نشده روی مینای دندان تأثیر می‌گذارد و باعث تخریب آن می‌شود؛ بنابراین بهتر است چه در غذا و چه در سالاد حتماً قبل از استفاده، آب‌لیمو را رقیق کنید.

جالب است بدانید که شربت آب‌لیمو جلوی گرمازدگی و عطش را می‌گیرد و مصرف آن در ماه‌های گرم و در مسافرت‌ها، به خصوص مسافرت‌های دریایی، بسیار مناسب است.

شربت آب‌لیمو زیانی ندارد و مصرف آن در هر سنی توصیه می‌شود.

آب‌لیمو خواص متعدد دیگری هم دارد که عبارتند از ضد تصلب شرایین، کاهش‌دهنده کلسترول، ضد برخی سموم از جمله تریاک، ضدتب و ضد کمبود ویتامین C.

۲٫ خاکشیر
نوشیدنی‌های فصل گرم

شربت دیگری که خاصیت ضد عطش و گرمازدگی دارد، خاکشیر است. از قدیم به تجربه از شربت آن با آب سرد و کمی شکر در نواحی گرم به خصوص در فصل تابستان برای رفع عطش استفاده می‌کرده‌اند.

درباره خاکشیر باید اضافه کنیم که روی دانه آن موادی به نام لعاب وجود دارد. لعاب می‌تواند چند برابر وزن خود آب جذب کند و متورم شود و به شکل ژله درآید.

به این ترتیب، وقتی خاکشیر با آب مخلوط و کمی شکر هم به آن اضافه می‌شود، هم خوشمزه خواهد بود و هم لعاب آن منبعی برای آب بدن است.

نباید فراموش کرد که هر دانه خوراکی که مانند خاکشیر لعاب داشته باشد، می‌تواند به همین شکل عمل و کمبود آب بدن را جبران کند.

۳٫ تخم شربتی
نوشیدنی‌های فصل گرم

جالب است بدانید که تخم شربتی دانه گیاه ریحان خوراکی است. این دانه‌ها درشت‌تر از خاکشیر و سیاه رنگ هستند.

وقتی تخم شربتی داخل آب ریخته می‌شود، روی آن لایه‌ای ژله‌ای تشکیل خواهد شد. شربت آن ضد گرمازدگی و ضد عطش است و می‌توان گفت تخم شربتی و خاکشیر تقریباً خواص یکسانی دارند.

در ضمن، خاکشیر و تخم شربتی خاصیت مسهل و ملین داشته و مصرف آن‌ها برای جلوگیری از یبوست که در تابستان شایع می‌شود، مناسب‌تر است.

۴٫ عرق بیدمشک
نوشیدنی‌های فصل گرم

بیدمشک نوعی بید است، ولی این درخت در اول بهار و قبل از آنکه برگ بدهد، گل‌های زیبا و خوشبویی دارد. عرق بیدمشک از گل‌های این نوع بید که در ارومیه بسیار زیاد است، تهیه می‌شود.
گلاب که همان اسانس گل محمدی است، خواص دارویی زیادی دارد، از آن جمله می‌توان به ضد اسهال، ضد التهاب، افزایش‌دهنده میل جنسی، ضد نفخ، مقوی قلب، خلط‌آور، مقوی معده و اشتهاآور بودن آن اشاره کرد

گاهی از عرق بیدمشک بدون رقیق کردن استفاده می‌شود که خواصی نظیر تقویت‌کننده، آرام‌بخش، ضد گرمازدگی و مقوی قلب دارد. گاهی نیز به صورت شربت آن را رقیق و مقداری شکر به آن اضافه می‌شود.

عرق بیدمشک علاوه بر ضد عطش بودن، خاصیت آرام‌بخشی و تقویت قلب نیز دارد و مطالعه‌های اخیر خواصی را که از قدیم به تجربه به آن نسبت می‌دادند، از نظر علمی به اثبات رسانده‌اند.

۵٫ گلاب
   
نوشیدنی‌های فصل گرم

گلاب در حقیقت نوعی عرق گیاهی است که از گلبرگ‌های چند نوع گل محمدی تهیه می‌شود. گلاب ایرانی که به ویژه در ناحیه قمصر کاشان تهیه می‌شود، بسیار معروف است. گلاب که همان اسانس گل محمدی است، خواص دارویی زیادی دارد، از آن جمله می‌توان به ضد اسهال، ضد التهاب، افزایش‌دهنده میل جنسی، ضد نفخ، مقوی قلب، خلط‌آور، مقوی معده و اشتهاآور بودن آن اشاره کرد.

در ضمن، گلاب به برخی محصولات مثل فالوده، بستنی یا برخی شربت‌ها افزوده می‌شود. گاهی نیز خود گلاب به شکل رقیق به حالت شربت به مصرف می‌رسد. این مایع در عین حال که خواص نامبرده را دارد در پیشگیری از عطش و گرمازدگی هم موثر است.

غیر از این ۵ نوشیدنی، در فصل تابستان از بقیه میوه‌ها هم برای تأمین آب بدن می‌توان کمک گرفت. طالبی، خربزه و هندوانه جلوی گرمازدگی و عطش را می‌گیرند و آلبالو، هلو و آناناس نیز از میوه‌هایی هستند که هم به شکل طبیعی و هم به شکل عصاره و رقیق‌شده می‌توانند در روز‌های گرم تابستان مفید باشند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تکذیب ادعای حمله به نیروگاه اتمی بوشهر
تغییر ساعت حرکت قطار مسیر اندیمشک–دورود شماره ۹۱۴
۲۱ تیر، سالروز قیام گوهرشاد و پاسداشت فرهنگ حجاب و عفاف
پیش بینی خسارت های ناشی از وزش باد در سمنان
تداوم حماسه مردمی در صد و سی و چهارمین شب تجمعات جنوب‌غرب خوزستان
اهتزار پرچم جمهوری اسلامی ایران در میدان ساحل کیش
جدول قطعی برق ۲۲ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری
گسترش خدمات مشاوره، توانبخشی و محله‌محور بهزیستی در کیش
بازگشت ۵ میلیارد وجه کلاهبرداری شده با سرعت عمل پلیس فتا
رفع موانع سرمایه‌گذاری در گردشگری، اولویت مدیریت استان کرمان است
کاهش هزینه‌های درمان با اجرای طرح پزشک خانواده
غرق‌شدن جوان ۱۸ ساله در رودخانه روستای گوراب
عهد و قرار لرستانی‌ها در ایستگاه ۱۳۳ سنگر خیابان
اختلال در خدمات بانکی
فراخوان سپاه کربلا برای مشارکت مردمی در خونخواهی امام شهید؛ ثبت‌نام در دو محور
برگزاری مراسم بزرگداشت رهبر شهید از طرف رهبر معظم انقلاب اسلامی
مرگ گراهام و آرزوهایش
کاشت بیش از ۷ هزار اصله درخت در پارک‌ها و بوستان‌ها شهرکرد
ایستادگی مردم برای پرچم مقدس ایران
شهادت یکی از مدیران مخابرات هرمزگان در حمله دیشب آمریکا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
کاروان بزرگ زائران اربعین «عشاق‌الحسین(ع)» از رامشیر به سوی کربلا
علی نعمتی به لوسیل قطر پیوست
حمله سپاه به پایگاه آمریکایی دُقم در عمان
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد
کاخ سفید دیگر برای ترامپ امن نخواهد بود!
قدردانی سازمان بین‌المللی دریانوردی از کشتی ناجی ایرانی
جام جهانی ۲۰۲۶؛ برنامه مرحله نیمه نهایی با چهار مدعی قهرمانی
سازمان تروریستی سنتکام از حمله به ایران خبر داد
جنگ با ایران ارتباطی با تنگه هرمز یا برنامه هسته‌ای ندارد
آبادان، هندیجان و ماهشهر هدف پرتابه‌های دشمن
امروز؛ آغاز امتحانات نهایی دانش آموزان یازدهم و دوازدهم
اطلاعیه خاموشی‌های موقت برق در استان کهگیلویه و بویراحمد
مرگ لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب آمریکا
سرنگونی یک موشک کروز با آتش پدافند نوین هوافضای سپاه
وقوع چند انفجار در هرمزگان؛ ۲۱ تیر ۱۴۰۵
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید  (۸ نظر)
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع  (۴ نظر)
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد  (۳ نظر)
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد  (۳ نظر)
مرگ لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب آمریکا  (۳ نظر)
جمع آوری بیش از ۱۲ هزار انشعاب غیر مجاز در کلانشهر اهواز  (۲ نظر)
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی  (۱ نظر)
آغاز فعالیت مواکب اربعین حسینی در مرز‌های خوزستان از ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تایید خبر شهادت ۲ بسیجی تامین امنیت در مشهد  (۱ نظر)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی  (۱ نظر)
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)  (۱ نظر)
واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی در تیر ماه  (۱ نظر)
برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش عرضه و مصرف گوشت قرمز  (۱ نظر)
فیلمی از مزار مطهر رهبر شهید انقلاب در رواق دارالذکر  (۱ نظر)
ذوالقدر: در حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد  (۱ نظر)