پخش زنده
امروز: -
گروههای فلسطینی تصمیم تل آویو را به عدم همکاری با دیوان بین المللی کیفری برای تحقیقات در زمینه جنایت جنگی گردنکشی و ناچیز شمردن عدالت بین المللی برشمردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی خبرگزاری آناتولی، گروههای فلسطینی تصمیم تل آویو را به عدم همکاری با دیوان بین المللی کیفری برای تحقیقات در زمینه جنایت جنگی گردنکشی و ناچیز شمردن عدالت بین المللی برشمردند.
دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد: با دیوان بین المللی کیفری همکاری نخواهیم کرد، با این بهانه که این دادگاه هیچ گونه صلاحیتی برای انجام این تحقیقات ضد تل آویو ندارد.
حازم قاسم سخنگوی حماس در توئیتی نوشت: خودداری حکومت اشغالگران از همکاری با تحقیقات دیوان بین المللی کیفری تاکید بر منطق گردنکشی این رژیم در برابر نهادها و تصمیمات بین المللی است.
قاسم افزود: رژیم صهیونیستی مانند یک رژیم فراقانونی و خارج از چارچوب پیگرد رفتار میکند و این آزمونی است برای نهادهای بین المللی در اجرای تصمیمات خود و برقراری عدالت و مجازات مجرمان.
داوود شهاب سخنگوی جنبش جهاد اسلامی نیز گفت: حکومت اشغالگر طبق عادت، از هرگونه بازخواست حقوقی و قضایی مربوط به جنایاتی که در حق ملت فلسطین مرتکب شده است، میگریزد.
شهاب در گفتگو با آناتولی خاطرنشان کرد موضع اسرائیل، اعلامیه این رژیم در خوار شمردن عدالت بین المللی است که هیچ معنایی برای اشغالگران ندارد.
وی در ادامه گفت: این سرکشی مفتضحانه اشغالگران به پشت گرمی آمریکا و از طریق ادامه حمایت از تروریسم ساماندهی شده دولتی صورت میگیرد,، اما ملت فلسطین از حق مشروع خود برای مقاومت، دفاع از خود و مقابله با تروریسم اسرائیل را با استناد به همه موازین و منشورهای سازمان ملل، استفاده میکند.
در همین زمینه جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین نیز در بیانیهای اعلام کرد: خودداری اشغالگران از تعامل با دیوان بین المللی کیفری، تحقیر جامعه جهانی و عدالت بین المللی است. بالا بردن صدای عدالت بین المللی برای حمایت از ملتها در برابر نیروهای فاشیستی و جنایتهای وحشیانه آنها که تا سرحد جنایتهای جنگی و جنایت علیه بشریت میرسد، ضروری است.
جبهه دموکراتیک از جامعه جهانی خواست به مسئولیت خود در محکوم کردن مواضع اسرائیل عمل کند.
اسرائیل یک ماه قبل نامهای از دیوان بین المللی کیفری دریافت کرد که چارچوب تحقیقات آن در این نامه مفصل توضیح داده و مهلتی ۳۰ روزه برای پاسخ به این نامه در نظر گرفته شده بود.
تشکیلات خودگردان فلسطین از این تصمیم استقبال، اما اسرائیل آن را به شدت محکوم کرد و خواستار لغو آن شد.
انتظار میرود این دیوان درباره احتمال ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت توسط مسئولان اسرائیلی در اراضی اشغالی فلسطین تحقیق کند.
نامه دیوان بین المللی کیفری به اختصار سه زمینه اصلی را که قصد پوشش دادن آنها را دارد، ارائه داد که عبارتند از جنگ سال ۲۰۱۴ بین اسرائیل و جنبش حماس، سیاست شهرک سازی و راهپیماییهای بزرگ بازگشت در سال ۲۰۱۸ در غزه.