پخش زنده
امروز: ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ١٤:٤٢:٦
به گفته مدیر امور اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، کمبود نیروی متخصص مورد نیاز مشکل اساسی بخشی از واحدهای تولیدی و صنعتی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ ابراهیم شادمهر گفت: این چالش برای نیروهای متخصص در شرایطی خودنمایی می کند که انبوه فارغ التحصیلان دانشگاهی با مشکل بیکاری مواجه هستند و برای پیدا کردن کاری که با رشته های تحصیلی آنان همخوانی داشته باشد، درمانده شده اند.
او ریشه مشکل بیکاری فارع التحصیلان دانشگاهی را ناشی از عدم همراهی و هماهنگی میان بخش صنعت و دانشگاه برای تربیت دانشجو در رشته های مورد نیاز صنایع عنوان کرد و ضرورت رفع این مشکل را مورد تاکید قرار داد.
شادمهر گفت: با توجه به اهمیت ویژه بخش صنعت در بهبود فضای کسب و کار و رشد اقتصاد، ضروری است مراکز آموزش عالی به نحوی برنامه ریزی کنند تا چالش کمبود نیروی متخصص در رشته های مرتبط با فعالیت های تولیدی و صنعتی استان و کشور برطرف شود.
وی با اشاره به تاثیر شیوع ویروس کرونا در وضعیت اشتغال استان اظهار داشت: شیوع این ویروس در حوزه اشتغال البرز تاثیری هرچندکمرنگ را در پی داشته است.
مدیر امور اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: از ابتدای سال ۹۹ چنین تصور می شد شیوع کرونا مشکلات عدیده ای را در بخش صنعت استان ایجاد کند.
شادمهر ادامه داد: لاکن با تدابیر به موقع دولت دراین زمینه در سال گذشته نه تنها با افزایش نرخ بیکاری مواجه نشدیم، بلکه نسبت به سال ۹۸ با کاهش نرخ بیکاری رو به رو شدیم.
وی در توجیه این مطلب گفت: در پایان زمستان ۹۹ نرخ بیکاری ۱۰.۱ درصد را در استان تجربه کردیم که این رقم نسبت به سال ۹۸ با یک درصد کاهش مواجه بوده است.
پرداخت بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان به کسب وکارهای آسیب دیده از کرونا
مدیر امور اشتغال و کارآفرینی اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی البرز گفت : ۲۱۹ میلیارد تومان تسهیلات طی سال گذشته به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در البرز پرداخت شد و بخش اعظم این تسهیلات به صاحبان واحد های خدماتی و صنوفی تعلق گرفت که ازسوی دولت دستور تعطیل و نیمه تعطیلی آنان صادر شده بود.
برخی شهرک های صنعتی از جدب کارگر استقبال می کنند
شادمهرافزود: در شرایطی البرز با چالش بیکاری جوانان به ویژه کارگر ساده مواجه است که واحدهای تولیدی در چند شهرک صنعتی استان از جمله در شهرک های صنعتی ساوجبلاغ، نظر آباد و اشتهارد همواره تقاضای استخدام نیروی کار را مطرح می کنند.
مدیر امور اشتغال و کارآفرینی اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی البرز گفت: با این حال بعد مسافت این شهرک ها با مناطق شهری و روند عدم همخوانی دستمزدها با تورم باعث شده نیروهای بیکار تمایلی به جذب در واحد های تولیدی این شهرک ها نشان ندهند.
افزود: امید است با افزایش دستمزدها در سال جاری تا مرز ۴۰ درصد مشکل کمبود نیروی کار در شهرک های اشاره شده برطرف شود.
استان البرز دارای سه هزارو۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با اشتغالزایی حدود ۱۲۰ هزار نفر است.