پخش زنده
امروز: -
دستپاچگی دولت بایدن نمادی از شکست هایش در طول ماه گذشته میلادی بود که در نهایت به خروجی شتاب زده منجر شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز؛ ارتش آمریکا یک هفته بعد از تخلیه نظامیان خود از کابل مجبور شد اقدام سنگینی را اتخاذ و همه پروازها را از فرودگاه کابل به مدت ۷ ساعت متوقف کند، زیرا جایی برای افراد تخلیه شده در خارج از افغانستان وجود نداشت.
مقامات نظامی از ماهها قبل از وزارت امور خارجه آمریکا خواسته بودند کشورهای دیگر را متقاعد کند که افغانهایی را که در مخاطره گزند طالبان هستند بیرون ببرد.
اما وزارت امور خارجه آمریکا تا حد زیادی در جلب موافقت دیگر کشورها ناتوان مانده بود و همین موجب شد مقامات سراسر دولت آمریکا برای یافتن محلی برای افراد تخلیه شده شتاب کنند.
دستپاچگی دولت بایدن نمادی از شکست هایش در طول ماه گذشته میلادی بود که در نهایت به خروجی شتابزده منجر شد که در اثر آن هزاران نفر از افغانهای متحد با آمریکا جا ماندند و با انفجاری انتحاری در بیرون از فرودگاه همراه شد که ۱۳ نظامی آمریکایی و دهها شهروند افغان در آن کشته شدند.
پایان آشفته طولانیترین جنگ آمریکا به شکل گیری بزرگترین بحران حضور هفت ماهه جو بایدن در کاخ سفید انجامید در حالیکه مقامات و نهادهای داخل دولت در حال مقصر دانستن یکدیگر هستند و از یکدیگر میپرسند از چه کسی باید بازخواست شود.
مقامات حال و پیشین دولت آمریکا معتقدند بایدن اشتهای اندکی برای اخراج یا تنزل مشاوران عالی رتبه خود بر سر نحوه اداره خروج آمریکا از افغانستان دارد.
مقامات پنتاگون به طور خصوصی فقدان فوریت در پروازهای تخلیه را به وزارتخانه های امور خارجه و امنیت داخلی نسبت داده اند و آنها نیز به نوبه خود کاخ سفید را مسول کندی در تصمیم گیری دانسته اند.
با این حال دولت آمریکا انتظار دارد کنگره درباره خروج آشفته از افغانستان در جلسات خود تحقیق کند.
یک مقام آمریکایی که خواست ناشناس بماند، گفت هرگونه برکناری نوعی اذعان در لفافه به ارتکاب خطای رئیس جمهور در بردن بدون قید و شرط نظامیان از افغانستان خواهد بود.