پخش زنده
امروز: -
پیشرفت خراسان جنوبی از مسیر توسعه و تقویت زیر ساخت ها به ویژه زیرساختهای ارتباطی می گذرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، آقای قناعت امروز در دیدار مدیر کل و معاونان اداره کل راه و شهرسازی استان گفت: هر گونه پیشرفت و تعالی استان در گرو تقویت زیرساخت هاست که راه ها و جاده های موصلاتی یکی از این موارد است.
وی افزود: با وجود تلاش های فراوان صورت گرفته ، وضع استان خراسان جنوبی در بخش راه ها مطلوب نیست و نیازمند کار و تلاش بیشتر و پیگیری های متعدد تخصیص اعتبارات برای رسیدن به نقطه قابل قبول است.
استاندار گفت: بیشتر اعتبارات مصوب شده در سفر رئیس جمهور به استان مربوط به حوزه راهها و جادههای مهم مواصلاتی استان است.
وی افزود: جذب منابع و بودجههای مصوبات سفر رئیس جمهور، بهره مندی از تهاترهای سه جانبه و بهره گیری از پولهای نهفته و در نهایت جذب منابع از مرکز با پیگیری اهمیت زیادی دارد و نباید زمان را از دست داد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان هم با بیان اینکه خراسان جنوبی ششمین استان کشور از لحاظ طول راهها است و اعتبارات کمی در دست دارد، گفت: تقویت جادههای مرزی و ایجاد جذابیت در مرزها از جمله راهبردهای ماست که با وجود کسری اعتبارات استانی از سال ۹۷ تا کنون در پی افزایش جذب اعتبارت ملی برای تسریع در اجرای پروژهها هستیم.
داعی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیازمند ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم که نیمی از آن مربوط به راه آهن است افزود: با پیگیریهای صورت گرفته مقرر شد بر اساس بند ط تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، بیشترین سهم مربوط به استان باشد که از محل فروش اموال مازاد که به مرور صورت خواهد گرفت با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته تامین خواهد شد.
وی گفت: ۸۰ درصد ترانزیت به افغانستان از راههای خراسان جنوبی است و استان ما با توجه به قرار گرفتن ۲ کریدور جنوب به شمال و یک کریدور مرکز به شرق کشور نیازمند توجه بیشتر است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان همچنین گفت: از ۲ هزار و ۴۲۱ کیلومتر طول محورهای استان ۷۵۱ کیلومتر دوبانده شده که از این مقدار تنها ۱۳۷ کیلومتر در یک سال گذشته اجرا شده است.
داعی افزود: هم اکنون ۵۴۵ کیلومتر دیگر با اعتبار ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در دست اجراست که تاکنون ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در صورت تزریق اعتبارات سفر رئیس جمهور به استان شتاب بیشتری خواهد گرفت.
وی گفت: هدف گذاری امسال ۱۱۳ کیلومتر است که تاکنون ۴۰ کیلومتر آسفالت و ۳۲ کیلومتر هم آماده آسفالت است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان در ادامه به مزیتهای پروژه برون مرزی در افغانستان برای استان اشاره کرد و افزود: پروژه برون مرزی در دست اجرای استان در بازارچه میل ۷۳ – فراه افغانستان سبب میشود مسیر ترانزیت کالا به افغانستان ۴۰۰ کیلومتر کاهش یابد که تا کنون ۶۴ کیلومتر از ۱۲۰ کیلومتر این پروژه تکمیل شده است.
داعی در خصوص اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان نیز گفت: ۴۰ هزار و ۴۴۹ واحد به استان ابلاغ شده که از این میزان ۱۸ هزار واحد مسکن روستایی است.
وی افزود: در این طرح تا کنون ۲۷ هزار و ۳۱۰ نفر نام نویسی کرده اند که سامانه در حال پالایش و بررسی شرایط آنان است.