• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۵۶۹۴۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
بهرام عین اللهی:

میدان سالاری باید جای دیوان سالاری را بگیرد

وزیر بهداشت ، خارج شدن دانشگاه‌ها و سازمان‌های موجود در نظام سلامت را از گرفتاری‌های اداری و بروکراتیک خواستار شد.

میدان سالاری باید جای دیوان سالاری را بگیردبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، «بهرام عین اللهی» در بازدید از پژوهشگاه علوم و فناوری مجتع بیمارستانی امام خمینی (ره) گفت: نیازمند تحول در ساختار‌ها هستیم با این وضعیت بروکراتیک کار‌ها به کندی انجام می‌شود و نباید انتظار پیشرفت داشت.

وی موسسه رویان را نمونه بارز دوری از مشکلات بروکراتیک دانست و افزود: باید استادان را از دانشگاه نشینی به میان مردم بیاوریم، باید میدان سالاری جای دیوان سالاری را بگیرد و ساختار‌ها چابک شوند.

وزیر بهداشت همچنین با اشاره به هویت تاریخی ایران گفت: برخلاف برخی کشور‌ها که برای خود تاریخ سازی می‌کنند، ایران دارای تاریخ شکوهمندی است که دانشمندان بزرگی همچون ابن سینا و رازی را به جامعه بشری معرفی کرده است و این نشان می‌دهد که می‌توانیم مانند گذشته مرجعیت علمی را در جهان کسب کنیم.

عین‌اللهی افزود: ما در تاریخ پرفراز و نشیبی که داشته ایم همواره هویت ایرانی خود را حفط کرده ایم و کسی که هویت داشته باشد به راحتی از ایران نمی‌رود.

وی، دانشگاه علوم پزشکی تهران را نماد آموزش عالی، علم و دانش کشور و همچنین هویت علوم پزشکی دانست و گفت: پیشرفت‌های علمی پس از انقلاب قابل مقایسه با قبل و اوایل انقلاب نیست و هم اکنون بسیاری از کمبودها، مشکلات و وابستگی‌ها جای خود را به استقلال، توانمندی‌ها و دستاورد‌ها داده اند؛ پیش از انقلاب برای کوچکترین اعمال جراحی و پزشکی مردم مجبور به سفر‌های خارجی و مراکز عملی مجبور به اعزام بیمار به خارج بودند، اما امروز مردم همه‌ی خدمات پزشکی را در کشور خود دریافت می‌کنند.

وزیر بهداشت، پیشرفت‌های به وجود آمده در عرصه علوم پزشکی را صفحه درخشان انقلاب دانست وتاکید کرد: روزگاری کشور فقط ۷۰۰ متخصص داشت و از پزشکان خارجی برای درمان مردم کمک می‌گرفت، اما اکنون پزشک و متخصص داریم و علاوه برمردم داخل، مردم منطقه و کشور‌های دیگر نیز تمایل دارند در ایران خدمات درمانی دریافت کنند.

عین‌اللهی با اشاره به رشادت‌های زمان انقلاب و دفاع مقدس، گفت: نباید فراموش کنیم هر پیشرفتی در ایران حاصل می‌شود ناشی از تفکرات بلند امام خمینی (ره) و فداکاری‌های رزمندگان دفاع مقدس است.

وی با تاکید بر ضرورت همدلی و همکاری گفت: دشمن در فضای مجازی به دنبال ایجاد تفرقه و اختلاف است باید بدون توجه به این حواشی مانند آن رزمنده‌ای که در میدان مین فقط حرکت رو به جلو داشت رو به جلو حرکت کنیم.

وزیر بهداشت گفت: ادغام آموزش پزشکی در بهداشت و درمان در راستای برجسته شدن علوم پزشکی و تامین نیاز‌های بهداشتی و درمانی مردم، حرکت اصیل و انقلابی بود که باید قدر این اقدام را بدانیم، زیرا باعث جهش علمی در کشور و تامین نیاز‌های مردم در نظام سلامت شد.

عین‌اللهی، اعلام دستاورد‌های ادغام آموزش پزشکی با بهداشت و درمان را به مردم خواستار شد و از دانشگاه‌های علوم پزشکی خواست در این زمینه تلاش کنند.

وی با اشاره به این که ایران به دانش‌های یشرفته پزشکی همچون ربات‌های جراح، سلول‌های بنیادی و دارو‌های هایتک دست یافته است، گفت: وزارت بهداشت حدود ۷۵۰ مرکز تحقیقاتی دارد، اما بیشتر این مراکز پژوهشی مقاله محور شده اند در حالی که این مراکز باید محصول محور شوند، زیرا مقاله هدف نیست، وسیله است.

وزیر بهداشت از تدوین طرح عدالت و تعالی نظام سلامت خبر داد و افزود: هنوز در نظام سلامت بی عدالتی است و مراکز تحقیقاتی نباید فقط در اختیار یک یا چند پژوهشگر برای تولید مقاله باشد؛ باید همه دانشمندان و استادان بتوانند از امکانات این مراکز در جهت جهش علمی استفاده کنند.

عین اللهی ادامه داد: یکی از موفقیت‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران این است که در زمینه جذب دانشجوی خارجی و گردشگر سلامت موفق عمل کرده است.

وی با اشاره به اهمیت پرونده الکترونیک سلامت و هوشمندسازی خدمات، پیشنهاد کرد در زمینه هوشمندسازی خدمات نیز از بیمارستان ولایت که به تازگی در مشهد افتتاح شد الگوبرداری شود؛ در این بیمارستان همه‌ی کار‌ها به صورت الکترونیک انجام می‌شود.

وزیر بهداشت، میانگین پایین بهره وری را نقص سیستم سلامت دانست و گفت: حدود هزار بیمارستان، ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی و ۵۰۰ هزار نفر کارمند داریم، اما بهره وری یک چهارم است.

عین‌اللهی افزود: برخی ابلاغ‌ها و بخشنامه‌ها در ستاد وزارت بهداشت نیازمند اصلاح هستند؛ به عنوان مثال تعیین سقف درآمد موجب کاهش بهره روی می‌شود.

وی با اشاره به آغاز به کار دولت سیزدهم در شرایط تحریم شدید، ادامه داد: ما نظام سلامت را در حالی تحویل گرفتیم که حدود ۲۰ درصد مردم واکسینه شده بودند و اکنون ۹۰ درصد مردم دز اول، ۸۲ درصد دز دوم و ۳۰ درصد دز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند. ۱۳۶ میلیون دز واکسن تزریق شده و از بسیاری از مرگ و میر‌ها جلوگیری شده است.

وزیر بهداشت گفت: تحریم‌ها پای ما را سفت‌تر کرد و بسیاری از تولیدات داخلی ما در تحریم‌ها وسعت یافت به نحوی که در آینده شاید دیگر از تحریم‌ها نترسیم.

عین‌اللهی با تاکید بر اینکه برای اصلاح نظام دارویی کشور نیازمند یک حرکت جدی هستیم، افزود: با وجود این همه دانشجو، دانشمند و دانشکده‌های داروسازی چرا باید به دلال‌ها میدان بدهیم؟ باید به هر شکل ممکن صنایع دارویی را حمایت و تقویت کنیم.

وی با تاکید بر توانایی تولید صادراتی دارو ادامه داد: بسیاری از دارو‌های نوترکیب در داخل ساخته می‌شوند، باید با تقویت پوشش بیمه‌ای دارو‌ها از این صنعت و تولید داخلی به طور جدی حمایت کنیم.

وزیر بهداشت زمزمه افزایش قیمت دارو را کذب دانست و گفت: قیمت دارو در ایران از بسیاری از کشور‌های جهان کمتر است؛ اگر طرح ژنریک که از ابتدای انقلاب در کشور آغاز شد، دنبال شده بود بسیاری از مشکلات فعلی به وجود نمی‌آمد.

عین‌اللهی در پایان سخنانش بیمارستان مهدی کلینیک و سایر پروژه‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران را پروژه‌های افتخارآمیز برای خدمت به قشر محروم جامعه دانست و افزود: بدخواهان بدانند با وجود دانشمندان جوان در این کشور، آینده درخشان و روشن است، فضای جدیدی که ایجاد شده نویدبخش آینده است، هرکس کار کند تشویق می‌شود و هرکس فقط به عناوین خود ببالد درجا می‌زند، ما قدرت و توان داریم و مرد عمل هستیم و فقط حرف نمی‌زنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سلام یادی کنیم از امپول زنی دکتر احمدی رضا خان امروز بهش میگویند واکسن دکتر احمدی رضا خان تاریخ پر تکرار برای مصرف کنندکان
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت تدوین الگوی ویژه سلامت در مناطق آزاد
سوخت گیری خودرو‌های پلاک منطقه آزاد کیش با نرخ سوم بنزین
درخشش تیم لواشک پارنای شبستر در مسابقات سرکل کبدی
دیدار تراکتور - پیکان صرفاً با حضور زنان برگزار می‌شود
مقاومت شهرداری حریف قهرمان نشد
پزشکان زنجانی موظف به مناسب‌سازی مطب‌ها برای معلولان شدند
ورود گردشگران به کوهرنگ با بارش برف
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آذر در یک نگاه
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
پلیس فتا زنجان: هیچ قرعه‌کشی واقعی اطلاعات کارت بانکی نمی‌خواهد
گلابر، مقصد جدید گردشگری و فرصت اشتغال پایدار در زنجان
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI سرمایه ملی و جهانی است
تمدید مهلت شرکت در مسابقه «تدبر در قرآن» تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۴
برگزاری جشن ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت روز مادر
کولاک شدید برف در جاده طالقان به هشتگرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
حفاظت از منابع طبیعی باید اولویت همه بخش‌ها باشد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)