• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۰۱۸۳
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۵
آذربایجان غربی » سیاسی
استاندار آذربایجان غربی:

جمهوری اسلامی ایران دیپلماسی منطقه ای را تقویت می‌کند

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال تقویت ارتباط با کشورهای همسایه است، گفت: دولت به دنبال تقویت دیپلماسی منطقه ای با کمک استانداران مناطق مرزی کشور است.

جمهوری اسلامی ایران  دیپلماسی منطقه  ای را تقویت می‌کندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز آذربایجان غربی،  محمد صادق معتمدیان روز چهارشنبه در دیدار با علی تتر توفیق استاندار دهوک، اظهارداشت: رئیس جمهوری اسلامی ایران به استانداران دستور داده است که دیپلماسی منطقه ای را فعال کنند.

 

وی با اشاره به اینکه دولت در این زمینه اختیاراتی به استانداران داده است، گفت: اگر پیش از این استانداران با حکم وزیر کشور منصوب می شدند در این دوره با رای اعتماد دولت به روی کار می آیند تا مجری سیاست های دولت باشند.

 

استاندار آذربایجان غربی افزود: سال آینده برخی از اختیارات از جمله صندوق توسعه، استانی خواهد شد که به دنبال آن می توانیم سیاست های اقتصادی را به صورت منطقه ای و استانی با کشورهای همسایه دنبال کنیم.

 

معتمدیان با تاکید بر اینکه خواهان توسعه ارتباطات ترانزیتی با کردستان عراق هستیم، گفت:جمهوری اسلامی ایران‌ خواهان استفاده از کردستان عراق و مرزهای منطقه "زاخو" برای ترانزیت کالا به کشورهای ترکیه و سوریه است.

 

استاندار آذربایجان غربی از عزم جدی برای توسعه روابط اقتصادی با کردستان عراق سخن به میان آورد و توضیح داد: زیر ساخت های خوبی در مرزهای تمرچین ‌ و سردشت در جنوب استان برای توسعه روابط تجاری وجود دارد که باید از آنها بهره بگیریم.

 

معتمدیان با اشاره به ظرفیت های علمی و دانشگاهی آذربایجان غربی و کردستان عراق، گفت: امروز توافق کردیم که دانشگاه های ۲ استان نشست هایی را به منظور بررسی زمینه های همکاری برگزار کنند.

 

وی‌ گردشگری‌ را از دیگر موارد مطرح شده در این نشست عنوان کرد و اظهارداشت: زمینه استفاده مردم کردستان عراق از ظرفیت های توریسم درمانی آذربایجان غربی فراهم‌ خواهد شد.

 

استاندار آذربایجان تصریح کرد که برای برگزاری نمایشگاه های اقتصادی، صنایع دستی و محصولات فرهنگی ایران در استان های اربیل و دهوک در شمال عراق آمادگی‌ کامل داریم.

 

ضرورت تقویت روابط فرهنگی

 

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل نیز در این نشست بر ظرفیت متقابل برای گسترش روابط با اقلیم کردستان عراق تاکید و گفت: باید ظرفیت ارتباطات فرهنگی بین ۲ طرف را بیش از پیش تقویت کنیم.

 

نصر الله رشنودی تصریح کرد: مردم ایران و اقلیم کردستان عراق راویان اصلی تاریخ منطقه هستند از این رو باید با همکاری هم محصولات فرهنگی مشترکی را در رابطه با منطقه تولید کنند.

 

وی تصریح کرد: بدون شک تولیدات فرهنگی مشترک بین ایران و اقلیم کردستان عراق بسیار تاثیر گذار تر از محصولاتی هستند که به صورت مستقل تولید می شوند.

 

کردستان‌ عراق خواهان تقویت ارتباط با ایران است

 

استاندار دهوک نیز در این دیدار بر تقویت ارتباطات با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و گفت: ایران  همسایه تاثیر گذار و ارزشمند برای  کردستان عراق است.

 

تتر توفیق با اشاره به اینکه ارتباطات تجاری استان دهوک با جمهوری اسلامی ایران مطلوب است، اظهارداشت: امروز کالاهای ایرانی در استان دهوک به وفور دیده می شوند و مشتریان بسیاری دارد.

 

وی افزود: مردم کردستان عراق به ویژه استان دهوک برای درمان به جمهوری اسلامی ایران مراجعه می کنند.

 

استاندار دهوک بر تاثیر وضعیت همسایه های منطقه بر یکدیگر تاکید کرد و گفت: ما ساکنان اصلی منطقه هستیم و باید با یکدیگر همکاری داشته باشیم.

 

تتر توفیق در پایان صحبت های‌ خود خطاب به مقامات ایرانی حاضر در نشست، گفت: درهای دهوک برای جمهوری اسلامی ایران باز است و ما همه همکاری های لازم را در این زمینه انجام می دهیم.

 

هشتم دی ماه سال جاری تفاهم نامه همکاری توسط محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی و امیدعبدالرحمان حسن استاندار اربیل در ۱۴ بند، بین دو طرف در راستای گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری امضا شد.

 

معتمدیان به همراه تجار و بازرگانان آذربایجان غربی به دعوت همتای خود برای اجرایی شدن این تفاهم نامه صبح روز گذشته(سه شنبه) به اربیل عراق سفر کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست شورای معادن چهارمحال و بختیاری
تجلیل از پژوهشگران در سمنان
در حوزه قانونگذاری هیچ خلائی برای خیزش اقتصادی دولت نداریم
آغاز ساخت نخستین هنرستان گردشگری در مرودشت
هفته هجدهم لیگ ملی چوگان
فراخوان یازدهمین جشنواره روستا‌ها و عشایر دوست‌دار کتاب
واگذاری اراضی شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
ممنوعیت خرید مرغ زنده از فروشندگان دوره گرد
عناب، محصولی منحصر‌به‌فرد، اما بی نصیب از فرآوری
از نمایش مستند تا اهدای خون در جشنواره حقیقت
رفع تصرف اراضی ملی در رحیم آباد
برنامه‌های هفدهمین جشنواره ملی پژوهش کانون اعلام شد
کاهش واردات کود آلی به کشور
امضای بیش از ۳۰۰ قرارداد در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری کیش
تجلیل از استعداد‌های برتر ملی دانشگاه فرهنگیان فارس
هشدار پلیس‌راه استان کرمان به رانندگان
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون
پایش میدانی وضعیت بهداشتی پرندگان در تالاب نوروزلو و سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه
افتتاح زمین چمن مصنوعی در روستای گنبد همدان 
با احتیاط در روز‌های بارانی و برفی آذر حرکت کنید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
لغو تمامی فعالیت‌های ورزشی استان فارس به دلیل هشدار قرمز هواشناسی
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)