• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۰۶۲۳۱
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

نانوکامپوزیتی برای خنک‌کردن لباس کادر درمان

گروهی از محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) یک ابرجاذب آب ایجاد کرده‌اند که تبخیر عرق را در لباس محافظ شخصی افزایش می‌دهد تا اثر خنک‌کننده برای کاربر داشته و دمای مناسبی را ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: این فناوری برای کاربرانی مانند کارکنان مراقبت‌های بهداشتی بسیار مناسب است. عملکرد این اختراع از طریق آزمایش‌های انجام شده با همکاری محققان HTX (Home Team Science & Technology Agency) در سنگاپور تأیید شده است.

این نانوکامپوزیت که زیست‌سازگار و غیرسمی است، دارای سرعت جذب سریع، ظرفیت جذب بالا و خواص مکانیکی عالی است. این بدان معناست که این ماده برای کاربرد‌های عملی مانند لباس‌های محافظی که کادر درمان می‌پوشند، بسیار مقاوم و بادوام است. همچنین مقرون‌به‌صرفه، سبک‌وزن، ساخت آسان و قابل‌استفاده مجدد است.

تان سو چینگ از محققان این پروژه می‌گوید: «در دمای حدود ۳۵ درجه سانتیگراد، کادر درمان که لباس محافظ به مدت یک ساعت می‌پوشد، معمولاً شاخص حرارتی حدود ۶۴ درجه سانتیگراد را تجربه می‌کند. این موضوع باعث ناراحتی و فشار حرارتی طولانی‌مدت می‌شود که می‌تواند منجر به گرمازدگی و حتی مرگ شود. این فیلم با به دام انداختن عرق بدن، اثر خنک‌کنندگی در لباس محافظ ایجاد می‌کند.»

استفاده از یک قطعه از این فیلم نانوکامپوزیتی جدید در یک لباس محافظ، به‌عنوان‌مثال در پشت لباس، می‌تواند شاخص گرما را تا حدود ۴۰٪ کاهش دهد و به طور قابل‌توجهی احتمال گرمازدگی را کاهش می‌دهد. نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در Small منتشر شده است.

لباس‌های محافظ پزشکی دارای خواص ضدباکتریایی و ضدآب عالی هستند. بااین‌حال، این سطح بالای محافظت، خروج بخار آب تولید شده توسط عرق تبخیر شده را متوقف می‌کند و مانع ازدست‌دادن گرما از بدن می‌شود. به همین دلیل است که کادر درمان که نیاز به پوشیدن لباس‌های محافظ برای ساعات طولانی دارند، به‌ویژه در محیط‌های گرمسیری، اغلب فشار گرمایی شغلی بالایی را تحمل می‌کنند.

راه‌حل‌های مدیریت حرارتی مانند لباس‌های خنک‌کننده هوا با فن‌های الکتریکی یا استفاده از یخ به دلیل محدودیت‌هایی مانند حجیم بودن، وزن زیاد و کارایی محدود غیرعملی هستند. درحالی‌که منسوجات و پوشش‌های پیشرفته راه‌حل‌های امیدوارکننده‌ای هستند، ساخت آن‌ها دشوار و هزینه‌های تولید بالاست.

گروه NUS یک راهبرد عملی برای غلبه بر چالش‌های فعلی با استفاده از اصل خنک‌کنندگی تبخیری ارائه کرد. راه‌حل آن‌ها شامل استفاده از یک فیلم کامپوزیت فوق جاذب برای بررسی سطح رطوبت در لباس محافظ است. هنگامی که فیلم کامپوزیتی جذب‌کننده رطوبت بخار آب را در لباس محافظ جذب می‌کند، سطح رطوبت کاهش می‌یابد. این به نوبه خود باعث افزایش سرعت تبخیر عرق از پوست می‌شود. در نتیجه، گرمای بیشتری از طریق تعریق از بدن انسان دفع می‌شود و راحتی حرارتی را برای کاربرانی مانند کارکنان مراقبت‌های بهداشتی فراهم می‌کند.

پروفسور تان توضیح داد: «این آزمایش‌ها نشان می‌دهد که فیلم جذب‌کننده رطوبت ما به طور مؤثر RH داخل لباس محافظ را کاهش می‌دهد، بنابراین شاخص گرما را به میزان قابل‌توجهی پایین می‌آورد و راحتی حرارتی را برای کاربران بهبود می‌بخشد.»

در آزمایش دیگری، این گروه تحقیقاتی نشان داد که دمای بدن (دمای پوست) می‌تواند به میزان قابل‌توجهی ۱٫۵ درجه سانتیگراد از طریق خنک‌سازی تبخیری کاهش یابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فاصله بخش کشاورزی با احکام برنامه هفتم
۲۲ آذر ، ماندگار برای مردم قاینات
بزرگداشت مقام مادر و روز زن در سلسله لرستان
بهره برداری از بخش نخست باغ موزه دفاع مقدس و مقاومت خوزستان تا پایان امسال
طراوت طبیعت پاییزی در خراسان جنوبی
همایش ورزش تکواندو در بیجار
افتتاح سه اتاق بهداشت در مدارس قم
بازدید دادستان تهران از زندان‌های استان و آزادی ۱۱۳ محکوم واجد شرایط
دستگیری ۲۵ محکوم فراری در لنجان
انهدام باند بزرگ توزیع گوشت‌های آلوده در اصفهان
در پی ۳ نرخی شدن بنزین؛ جایگاه‌های عرضه سوخت در گیلان عادی است
کرایه تاکسی در مشهد گران نمی‌شود 
هیچ مانعی نباید در مقابل برگزاری رویداد‌های حوزه هویتی و اصالتی قرار گیرد
تخریبگر محیط زیست در بند قانون
پایان برداشت زعفران در شاهرود
راه‌اندازی سه دانشکده جدید در دانشگاه رازی کرمانشاه
گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه لرستان
اسنوکر شوت آوت در انگلیس؛ حذف وفایی از دور دوم، سرخوش صعود کرد
از تمدید المپیاد‌های علمی تا درخشش مستند «گاهی عشق کافیست» در جشنواره
رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، مهم‌ترین عامل قطع زنجیره گسترش بیماری حاد تنفسی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
دایر بودن مدارس آذربایجان غربی
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
برپایی نمایشگاه یلدای ایرانی در کرمانشاه
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراوزنه برداری دختران؛ حسینی طلایی شد، ایمانی نقره‌ای  (۱ نظر)