• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۱۰۱۷
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

قوانینی که باید به فرزندمان بیاموزیم

والدین بسیاری بدون اینکه قوانین خاصی در منزل برای بچه‌ها وضع کنند، انتظار رفتار مودبانه و درست از بچه‌هایشان دارند، در حالیکه بچه‌ها برای رعایت قوانین جامعه در بزرگسالی نیاز به رعایت قوانین ساده در محیط خانه دارند.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، برخی از والدین تصور می‌کنند که اگر در محیط خانه برای بچه‌ها قانون گذاشته شود به معنای محدودیت و از بین رفتن خلاقیت بچه‌ها است، درحالیکه این تصور اشتباه است و محدودیت‌های اندک در خانه باعث می‌شود که بچه‌ها در بزرگسالی بهتر بتوانند قوانین جامعه را درک کنند و با آن کنار بیایند همینطور در محیط خانه نیز رفتار‌های معقول داشته باشند.
اگر این قوانین در خانه وضع نشود، هر بچه‌ای موقع غذا قطعا بشقابش را پرت می‌کند، شب‌ها دیر به بستر می‌رود، نوجوانان قابل کنترل نیستند و دائما خانواده را دچار چالش می‌کنند. بعضی از قوانین روال زندگی را به بچه‌ها آموزش می‌دهد و برخی دیگر درباره رفتار‌های پایه اجتماعی است. مثل گفتن «لطفا» یا «ببخشید» که در جامعه نیز بعدا برای بچه‌ها کاربرد خواهد داشت.
برای تعیین قانون همه اعضای خانواده می‌توانند دخیل باشند. به ویژه اگر بچه نوجوان در خانه دارید حتما او را دخیل کنید. کودکان از سه، چهار سالگی قابلیت درک قوانین ساده را دارند. اما ممکن است آن را فراموش کنند بنابراین به آن‌ها می‌توانید یادآوری کنید.
برخی پدر و مادر‌ها همیشه گله دارند که بچه‌های دیگران چطور با ادب و با شخصیت می‌شوند، اما بچه‌های خودشان در میهمانی آبروبر هستند یا در خانه رفتار‌های نادرست می‌کنند. در این نوشتار به ۱۰ قانون که خانواده شما را تبدیل به یک خانواده با ارزش در اجتماع می‌کند، اشاره می‌شود:

 

قوانینی که باید به فرزندمان بیاموزیم

 

۱- با همه اعضای خانواده با احترام صحبت کنیم
اگر شما به عنوان پدر و مادر با همه اعضای خانواده با احترام صحبت کنید، بچه‌ها هم یاد می‌گیرند؛ بنابراین اولین قدم این است که اگر بچه‌ها شما را صدا می‌کنند، بگویید: «بله مامان، بله بابا»، «جانم عزیزم».

۲-اول در بزنیم
وقتی می‌خواهید وارد اتاق بچه‌ها شوید، اول در بزنید و به بچه‌ها نیز یاد دهید که وقتی می‌خواهند وارد اتاق مامان و بابا بشنوند اول در بزنند و بعد بگویند که «اجازه دارن وارد اتاق بشوند؟»
شما با این کار رعایت ادب برای ورود به مکان‌هایی که حریم خصوصی افراد است را به بچه‌ها آموزش می‌دهید.

۳- لگد، کتک و هل دادن ممنوع!
یکی از قوانین شما در خانه این باشد که در خانه تان اصلا رفتار‌هایی مثل لگد زدن، هل دادن و کتک زدن ممنوع باشد. بدون داد و بیداد خودتان این رفتار‌ها را به بچه‌ها آموزش دهید و اگر کسی رعایت نکرد، به او تذکر دهید و در صورتی که زیاد تکرار کردند آن‌ها را از برخی علایقشان محروم کنید، مثلا:، چون مو‌های خواهر تو کشیدی و ما در خانه مان قانون کتک زدن ممنوع داریم، امشب نمی‌تونی فوتبال تماشا کنی.

۴-با صدای بلند صحبت نکنیم
در خانه تان با تن صدای بلند صحبت نکنید و این را هم به عنوان قانون قرار دهید که صدای بلند ممنوع است؛ بنابراین باید با هم آرام و با احترام صحبت کنید تا توافق کنید. اگردیدید بچه‌ها رعایت نمی‌کنند، خود را به نشنیدن بزنید و بگویید که من فقط صدا‌های آرام را می‌شنوم در این صورت کم کم یاد می‌گیرند که باید آرام و با احترام با هم صحبت کنند.

۵- سه کلمه در خانه ضروری است
استفاده از سه کلمه را در خانه تان ضروری کنید: لطفا، ممنون، معذرت می‌خوام.
البته موقعیت‌هایی که کودک باید این سه کلمه را استفاده کند به او یاد دهید و برایش تعیین کنید. مثلا اگر کار اشتباهی انجام داد و شخصی را ناراحت کرد، باید عذرخواهی کند یا اگر  درخواست چیزی از خواهر و برادر یا مادر و پدر و دیگران داشت، بهتر است با «لطفا» بگویید.

۶-نق زدن نداریم
برای بچه‌هایی که سن و سال عقلی رسیدند، اما غرولند می‌کنند، این قانون را مشخص کنید که نق زدن ممنوع است و اگر چیزی را می‌خواهند با صدای معمولی بگویند: «من این را دوست ندارم» یا «من فلان غذا را دوست دارم».

۷-راستگو باشیم
راستگو بودن را اول از خودتان شروع کنید، همیشه باید در خانه راستش را بگویید تا بچه‌ها هم یاد بگیرند حتی اگر کار بدی انجام دادند، چون دروغ گفتن بیشتر ما را گرفتار می‌کند، بهتر است راستش را بگویند.
خود مبحث راستگو بودن یک گزارش خاص می‌طلبد، اما در همین حد که اول به عنوان پدر و مادر، خودتان راستگو باشید بعد از بچه‌ها بخواهید حتی اگر اشتباهی هم مرتکب شدند، راستش را بگویند، اما در آن صورت آن‌ها را دعوا نکنید و فقط به آن‌ها آموزش دهید که چطور کار درست را انجام دهند و بابت راستگو بودن هم آن‌ها را تشویق کنید.

۸-همیشه سپاسگزار باشیم
همیشه باید سپاسگزار باشیم حتی اگر برایمان هدیه‌ای خریدند که دوستش نداشتیم، باید بگوییم: «ممنون» بچه‌ها خیلی پیش می‌آید که این قانون را بلد نیستند و این مورد را رعایت نمی‌کنند و باعث ناراحتی می‌شوند. بهتر است سپاسگذاری و تشکر را با یک قانون به آن‌ها آموزش دهید، اول خودتان جلوی روی بچه‌ها از هم تشکر کنید و بعد از آن‌ها بخواهید.

۹-پاسخ دیگران را سریع بدهیم
وقتی کسی صدایمان می‌کند، فورا باید جواب بدهیم، زیرا جواب ندادن بی احترامی به اعضای خانواده محسوب می‌شود. همچنین در ادامه به بچه‌ها بگویید که تا دیگران حرفشان تمام نشده، صبر کنند و بعد صحبت کنند.

۱۰- با دیگران مهربان باشیم
این مهربانی می‌تواند با انسان‌ها و حیوانات باشد. بهتر است دوست داشتن دیگران را به بچه‌ها یاد دهید چنین چیزی منوط به این است که شما خودتان هم در زندگی رعایت کنید، پشت دیگران غیبت نکنید و تنفر و توهین و بدرفتاری نداشته باشید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
«فواد ۱۲۸» سامانه ای برای شنیده شدن صدای مردم
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)