پخش زنده
امروز: -
وزیر آموزش و پرورش در هفتمین نمایشگاه و فروشگاه ملی اسباب بازی گفت: باید زمینه را برای ایجاد شرکتهای دانش بنیان تولیدکننده اسباب بازی، فراهم کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ مخاطبان هفتمین نمایشگاه و فروشگاه اسباب بازی کانون از هر سنی هستند؛ رویدادی که متعلق است به برترین تولیدکنندگان و برگزیدگان جشنوارههای ملی اسباب بازی؛ با تنوعی از تولیدات ایرانی. محصولات عرضه شده در این نمایشگاه اغلب با ایدههای بومی و رویکرد آموزشی و فرهنگ سازی طراحی شده اند. اسباب بازیهایی که اینجا بواسطه عرضه مستقیمشان مورد توجه و پُرفروشند، در بازار داخلی سرنوشت دیگری دارند و مغلوب اسباب بازیهای وارداتی و قاچاقند؛ تولیدکنندگان این صنف همچنان با مشکلات متعددی روبرو هستند که حل آنها نیازمند نگاه ویژه دولت است.
آیدین مهدی زاده دبیر هفتمین نمایشگاه و فروشگاه ملی اسباب بازی میگوید: مطالبات تولیدکنندگان این صنف معمولا دو بخش است؛ یک بخش مربوط به مسائل تولید است که وزارت صمت میتواند به رفع موانع آن کمک کند؛ زیرا هفتاد درصد اسباب بازیهای ایرانی در کارگاههای کوچک تولید و این باعث میشود ما آن رشد را نبینیم؛ بنابراین لازم است باحمایت دولت به سمت صنعتی شدن برویم. بخش دوم مربوط به تبلیغات است. رسانه و دست اندرکاران حوزههای مختلف تولید و توزیع بسیار میتوانند به ما کمک کنند. یک تبلیغ ساده، یک اقتصادی را برای تولیدکنندگان این صنف تکان میدهد. محصولات هر کدام که وارد فضاهای رسانهای شده اند یا مردم از طریق چنین نمایشگاههایی با آنها آشنا شده اند اقتصادشان تکان خورده است.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش برای حل مشکلات این صنف پیشنهاداتی دارد: ما از چند راه میتوانیم از این عزیزان حمایت کنیم. حمایت اولمان این است که عرصه را برایشان فراهم کنیم که بیایند این نمایشگاهها و فروشگاهها را بگذارند؛ این، اما حمایت حداقلی است. از نظر من، ما باید بیاییم زمینه را برای ایجاد شرکتهای دانش بنیان فراهم کنیم و حمایت کنیم تا خلاء موجود را پرکنیم. این مهمترین اقدام ماست.
سهم تولیدکنندگان ایرانی از بازار تولید اسباب بازی داخلی ۳۰ تا ۳۵ درصد است این در حالی است که در ده سال گذشته این محصولات مطابق استانداردهای جهانی با بهترین کیفیت طراحی و تولید میشوند.
بیش از ۱۰۰ تولیدکننده اسباب بازی و بازیهای فکری در مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گرد هم آمده اند. این رویداد فرهنگی که متشکل از نمایشگاه و بازار فروش اسباب بازیهای ایرانی است تا ۲۸ فرودین از ساعت ۱۷ تا ۱ بامداد میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.