• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۵۳۹۱
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۳
بین الملل » سیاسی

خطیب زاده: افکار عمومی جهان اسلام، فلسطین را مسئله اول خودش می‌داند

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفت: افکار عمومی جهان اسلام به رغم دسیسه‌های رژیم آپارتاید صهیونیستی همچنان موضوع فلسطین را موضوع اول خودش می‌داند.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران پس از قرائت بیانیه‌ای به زبان عربی درباره روز جهانی قدس و مظلومیت مردم فلسطین درباره شدت گرفتن جنایت رژیم صهیونیست در فلسطین اشغالی و اقدامات انجام شده برای مقابله جامعه جهانی با این جنایت‌ها ضمن اشاره به تلاش‌ها برای به محاق رفتن مسئله فلسطین در جهان اسلام و سعی رژیم صهیونیستی برای آنکه موضوع فلسطین را به موضوع ثانوی تبدیل کند، گفت: افکار عمومی جهان اسلام به رغم دسیسه‌های رژیم آپارتاید صهیونیستی همچنان موضوع فلسطین را موضوع اول خودش می‌داند.
وی با اشاره به اینکه عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی رژیم‌های منطقه، این رژیم را جری‌تر می‌کند، افزود: ایران بنابر نقشی که در سازمان همکاری‌های اسلامی دارد سعی در نزدیک کردن دیدگاه‌های جهان اسلام نسبت به موضوع فلسطین دارد. همه ابعاد قضیه فلسطین نشان می‌دهد، فلسطین موضوع اول جهان اسلام است و امیدواریم وعده الهی هر چه زودتر محقق شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

واکنش خطیب زاده به تنش ها در مرز دوغارون
دیپلمات ارشد کشورمان درباره تنش بین ایران و افغانستان در مرز دوغارون گفت: مرزداران ما در مرزهای افغانستان به جهت اوضاع داخلی این کشور و ناآشنایی احتمالی برخی از ماموران مرزی هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان، با خویشتنداری برخورد کرده اند؛ مرزداران ما مسئولیت دارند از هرگونه تردد غیرقانونی جلوگیری کنند و آمادگی داریم تعلیمات را به مرزبانان افغانستان آموزش دهیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه تکرار این قضیه جای نگرانی جدی دارد، اظهار داشت: امیدواریم خویشتنداری باعث سوءبرداشت طرف مقابل نشده باشد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

گفتگوهای ایران و عربستان مثبت است 

خطیب‌زاده درباره دور پنجم مذاکرات ایران و عربستان در بغداد، اعلام کرد: گفتگوهای ایران و عربستان، روز پنجشنبه هفته گذشته برگزار شد و این گفتگوها رو به جلو و مثبت بوده است؛ اگر سطح سیاسی گفتگوها ارتقا پیدا کند شاهد پیشرفت‌ها در چارچوب مذاکرات خواهیم بود. هنوز در نقطه دیدار وزرای خارجه قرار نداریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره مذاکرات ایران و عربستان اعلام کرد: درباره موضوعات دوجانبه و منطقه‌ای با هیئت اعزامی عربستان گفتگوهایی انجام دادیم؛ ان‌شاءالله حج برگزار می‌شود و گفتگوها حاکی از این است که شاید حدود ۴۰ هزار نفر اعزام خواهند شد؛ موضوعات دیگری در دستورکار بوده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

تنفس طولانی مدت در مذاکرات وین خوب نیست 
وی درباره گفتگوی تلفنی امیرعبداللهیان و جوزف بورل پیرامون مذاکرات وین اظهار داشت: مذاکرات آنچه که مربوط به ایران، چین، روسیه و ۱+۴ بوده است، تمام شده و آنچه بین ایران و آمریکا باقیمانده از طریق خودش در حال پیش بردن است. آقایان بورل و امیرعبداللهیان بر این باور بودند که تنفس خوب نیست و هنوز تصمیمی درباره این که این دیدار در کجا و در چه سطحی انجام شود گرفته نشده است. پیگیری موضوع از طریق هماهنگ کننده گفتگوهای وین در حال انجام است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رفت و آمد دیپلمات های افغانستانی به تهران ، روندی عادی است 
 خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره اعزام دیپلمات از سوی هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان به محل سفارت افغانستان در تهران گفت: رفت و آمد دیپلمات ها بین مرکز و سفارتخانه‌ها امری عادی است که سه چهار و پنج ساله براساس تصمیم کشورها صورت می‌گیرد؛ این در کنوانسیون‌های بین‌المللی مطرح شده و امر جدیدی نیست و همچنین ربطی به شناسایی و موضوعات دیگری ندارد.
وی ادامه داد: سفارتخانه افغانستان با آمار چند هزار مراجعه کننده روبرو است و تعداد زیادی کارمند لازم دارد و باید مساعدت کنیم کارهای این سفارتخانه بعد از پایان ماموریت کارکنانشان نخوابد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

به زودی چهل سفیر ایران در خارج کشور تغییر می کنند 
سخنگوی وزارت خارجه درباره برنامه وزارت امور خارجه برای تغییر سفرای مقیم در کشورهای خارجی گفت: حدود ۴۰ نفر از سفرا در لیست تغییر هستند و جانشین‌ها مشخص شدند و پروسه‌های اداری در حال انجام است.

تلاش برای برطرف شدن موارد اختلافی حق آبه هیرمند 
این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره حق آبه هیرمند نیز گفت: حق‌ آبه قراردادی بین ایران و افغانستان است که از سال‌ها پیش وجود داشته و ایران تلاش می کند نکات اختلافی را از طریق مرضی الطرفین حل کند و کمیساران آب با هم دیدارهایی داشته‌اند و برخی اقدامات ناکافی از سوی هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان انجام شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

هتک حرمت قران کریم اقدامی مشمئز کننده است 
سخنگوی وزارت خارجه درباره هتک حرمت قرآن کریم در برخی کشورها اظهار داشت: اقداماتی که در برخی کشورهای اسکاندیناوی مشاهده شد منزجر کننده بود و وزارت خارجه موضوع را از طریق وزارت خارجه‌های مقابل پیگیری کرده است.
وی با بیان اینکه برخی وزرات خانه ها اعلام برائت کرده‌اند، اظهار داشت: ما می خواهیم به اسم آزادی به مقدسات مسلمانان توهین صورت نگیرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


عراق باثبات هدف کشورهای همسایه است 
این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره عراق گفت: مرزداران غیور ما کار خود را به دقت انجام می‌دهند و جمهوری اسلامی ایران وظایف کشورها را یادآوری کرده و خودش مسئولانه در این حوزه عمل کرده است و درباره مسائل داخلی عراق باید در داخل این کشور تصمیم گیری شود ولی کشورهای منطقه یک بار با صدای رسا صحبت کردند و ضمن اینکه تلاش می‌کنند عراق باثبات باشد ولی عراق باید تلاش کند عراق به شمول اقلیم طرف سازنده‌ای باشند.

هیات حاکمه افغانستان مسئول تامین جان اقوام و گروه های این کشور است 
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در خصوص انفجار‌های زنجیره‌ای در افغانستان که هزاره‌ها و شیعیان را هدف قرار داده‌اند، گفت : وضعیت افغانستان به شمول تمامی گروه‌های قومی و مذهبی برای جمهوری اسلامی ایران از روز اول مهم بوده است و مسؤولیت قطعی هیأت حاکمه افغانستان نسبت به تمامی اقوام و گروه‌ها یادآوری شده است.

ما در افغانستان اقلیتی نداریم، اقوامی داریم که همه به طور مشترک در امروز و فردای افغانستان شریک هستند. یادآوری کنم مسؤولیت قطعی هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان را نسبت به تامین امنیت همه اقوام در افغانستان. جمهوری اسلامی ایران بسیار متأسف است که این هیأت هنوز نتوانسته امنیت لازم را در برخی مناطق برقرار کند.
این اقدامات تروریستی به شدت محکوم می‌شود. ما آمادگی داریم، تجربیات خودمان را در مبارزه با این گروه‌های تروریستی به هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان منتقل کنیم تا شاهد افغانستانی بهتر برای مردم افغانستان باشیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

انتقال سانتریفیوژ ها به نطنز با اطلاع آژانس بوده است 
خطیب زاده گفت : ایران عضو ان.پی.تی است و رژیم عدم اشاعه‌ را پذیرفته و مقررات پادمان را تابع النعل بالنعل انجام داده است و انتقال سانتریفیوژها هم پس از خرابکاری برای قرار گرفتن درجای امن از کرج به نطنز با اطلاع آژانس صورت گرفته است و براساس تعهدات ما در معاهده عدم اشاعه این اجازه را داریم که براساس نیازهای صلح آمیز خود هر اقدامی را با اطلاع و زیر نظر آژانس انجام دهیم.

 

ما مخالف جنگ اوکراين هستيم

این دیپلمات ارشد کشورمان انتشار اخباری مبنی بر توافق اولیه درباره آزادسازی مطالبات مالی ایران نزد یکی از بانک‌های خارجی گفت: توافقی که آقای امیرعبداللهیان گفتند در تهران انجام شده و در یکی دو هفته گذشته ادامه پیگیری بند‌های توافقات بوده است. اجازه دهید اگر جزییاتی باشد بانک مرکزی اعلام کند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری اظهار داشت: ما مخالف جنگ در اوکراین هستیم. این سیاست یک پایه دیگر هم دارد و یک سیاست جامعی است هم رد جنگ و هم توجه جدی به ریشه‌های این جنگ است که دهه هاست توسط ناتو صورت گرفته است. ایران هیچ وقت اجازه نداده از خاکش علیه هیچ یک از کشور‌های دیگر سوءاستفاده شود و در خصوص موضوعات دیگر نیز همین است.


آقای خطیب‌زاده درباره رفتار امریکا در حوزه سیاست خارجی گفت: دولت بایدن با رژیمی که از روز اول تلاش کرده همه فرصت‌های دیپلماسی را از بین ببرد، گفتگو‌های را صورت داده؛ ایران هم برای اولین بار نیست که چنین گفتگو‌ها را بین آمریکا و رژیم اشغالگر قدس شاهد بوده است. مسیر صلح آمیز هسته‌ای خود را به دور از هرگونه شانتاژ ادامه می‌دهیم. فروکاستن آنچه بین ما و آمریکا باقیمانده به "یک موضوع"، تنها و تنها خواست آمریکا و اسرائیل است. موضوعات ما نه قابل فروکاستن و نه قابل ساده سازی است؛ باید پایه‌های فشار حداکثری که ترامپ عامدانه گذاشته از بین برود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد بین ایران و روسیه در خصوص سوریه مراودات جدی وجود دارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره تاریخ بعدی مذاکرات وین گفت: آقای مورا و باقری هر دو در حال گفتگو‌های منظم و گاه روزانه هستند و با هم در ارتباطند و پیام‌هایشان رد و بدل می‌شود و این‌که ملاقاتی فرای این انجام شود توافقی بوده که بین امیرعبداللهیان و بورل انجام شده، ولی هنوز تاریخی برای این قضیه روشن نشده است اگر آمریکا پاسخ به موضوعات باقیمانده داده بود الان همه در وین بودند. وین معطل پاسخ‌های آمریکاست. این تطویل مذاکرات را به نفع هیچ طرفی نمی‌دانیم.

وی درباره چشم انداز از سرگیری روابط ایران و عربستان نیز تاکید کرد: گفتگو‌ها رو به جلو بوده است و شش ماه معطل مانده بود. توافق شده دور بعدی انجام شود و تاریخ تقریبی بین دو طرف صورت گرفته، ولی هنوز قطعی نشده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مصاف خیبر و استقلال تهران فردا در خرم‌آباد
ضرورت پرداخت تسهیلات برای دوگانه سوز کردن واحد‌های نانوایی شهرستان خرم‌آباد
اجرای طرح مایه کوبی یک میلیون رأس دام در پلدختر
اصفهان میزبان دانه‌های سفید برف می‌شود
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
صدور گواهی حصر وراثت از ثبت احوال در استان سمنان
غیر حضوری شدن برخی مدارس در استان سمنان
بسته خبر‌های کوتاه ۲۳ آذر ۱۴۰۴
سطح عمومی قیمت ها در لرستان کمتر از میانگین کشوری
ورزشی با قدمتی ۱۰۰ ساله در دنیا
دعوت ورزشکاران هوراندی به تیم ملی سرکل کبدی
تظاهرات صد‌ها فرانسوی در اعتراض به سیاست‌های دونالد ترامپ
حمایت از بانوان کارآفرین اولویت‌ وزارت جهاد کشاورزی
آمادگی ۱۵۰ مسجد لرستان برای میزبانی معتکفان
راهیابی نمایش خیابانی چهارمحال و بختیاری به جشنواره تئاتر
مهر و موم تعدادی واحد صنفی متخلف در آبادان
موفقیت فست فودهاي بومی مالزی در حذف برند‌های حامی رژیم صهیونی
حمایت از طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های دانش بنیان اولویت دولت
حماس: رژیم صهیونیستی مسئول پیامد‌های نقض آتش بس است
هفته بارانی در خراسان شمالی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
امروز ؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
هشدار دیوان محاسبات کشور درباره افزایش زمان ترخیص کالا در گمرکات ایران
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)