پخش زنده
امروز: -
شهردار تهران گفت: مدیریت شهری درحال دنبال ۱۲ سیاست و ۹۰ کلان پروژه است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علیرضا زاکانی در نشست با اصحاب رسانه گفت:جدول برنامه مدیریت شهری ۴۸۵ پروژه را به خود اختصاص داده است که تلاش داریم امسال تمامی پروژهها فعال شوند و بخشی از آن به عنوان پروژههای کوتاه مدت برای شهروندان رونمایی شوند.
به دور از تراکم فروشی شهر را به سمت نوسازی پیش میبریم
شهردار تهران در پاسخ به جلوگیری از فروش تراکم در این دوره گفت: ما تراکم فروشی را برای خودمان خط قرمز میدانیم و تا امروز نیز تراکم فروشی نکردیم، اما به دنبال رونق ساخت و ساز هستیم. آقای زاکانی در ادامه نشست با اصحاب رسانه افزود: تهران ۱۲ هزار بافت ناپایدار و ۴۵۶۰ هکتار بافت فرسوده دارد، بر همین اساس ساخت ۱۸۰ هزار واحد را در سال متعهد شدیم که نقش آفرینی داشته باشیم چرا که قانون اساسی و قانون شهرداری ها، ورود شهرداریها را به مسکن تکلیف کرده است.
پروانه برجهای در حال ساخت شهر مربوط به دوره گذشته است
شهردار پایتخت افزود: اگر در دورههای گذشته به این بخش ورود نکردند درواقع مسئولیت خود را انجام نداده اند. اگر ساختمان بلندمرتبهای نیز در شهر مردم میبینند که در حال ساخت است، عمده آنها مربوط به پروانههایی است که از قبل داده شده، هرچند بلند مرتبه سازی نیز در شهر مجاز است و ۱۱ طبقه برای آن متعارف است. بلند مرتبه سازی در برخی از پهنههای شهر مشکلی ندارداما برای آن باید مجوزها را دریافت کنند.
تلاش میکنیم به سمت درآمدهای پایدار برویم
شهردار تهران با بیان اینکه امروز مساله مسکن بلای جان مردم شده و یک فرد دو سوم حقوق خود را برای مسکن هزینه میکند، تصریح کرد: خرید مسکن برای یک کارمند۶۶ سال طول میکشد به طوری که تهیه مسکن به آرزو تبدیل شده است. باید شرایط را به سمت نوسازی شهری ببریم تا هم ایمنی را فراهم وهم موضوع مسکن را حل کنیم و نقش آفرین در بحث مسکن باشیم.
زاکانی افزود: دولت راههای مختلفی برای تامین درآمد دارد، سال گذشته ۶۷ درصد درآمد شهرداری به ساخت وساز اختصاص داشت ما به دنبال کاهش آن هستیم و تلاش میکنیم به سمت درآمدهای پایدار برویم.
برنامههای شهرداری برای حل مشکلات تهران در حوزه ترافیک
شهردار تهران از برنامههای کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت شهرداری برای حل مشکلات تهران در حوزه ترافیک و توسعه حمل و نقل عمومی خبرداد و افزود: در بخش کوتاه مدت تلاش میکنیم تشدید خدمت را در حوزه تاکسیرانی و اتوبوسرانی داشته باشیم. در برنامههای میان مدت توجه ما به ظرفیتهای مترو است؛ سال ۱۴۲۰ باید طبق سند حمل ونقل تهران ۳۰ میلیون مسافر جابجا شود و ۱۰ میلیون آن سهم مترو است. در موضوع مترو آنچه ظرفیت و سرمایه خلق میکند درمیان مدت صورت میگیرد.
شهردار تهران تصریح کرد: ۷ خط مترو داریم که باید تکمیل شوند و در این خطوط ۱۵۰۰ واگن داریم که دو سوم آنها نیاز به بازسازی دارند. در واقع هزار واگن کم داریم چرا که باید ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار جابجایی در این ۷ خط انجام شود که نیاز به ۲۵۰۰ واگن دارد؛ در ۴ خط دیگر نیز وظیفه مترو این است که ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار مسافر را روزانه جابجا کنند که در این بخش نیز غیر از خط ۱۰ در مقطع کوتاهی، کاری انجام نشده است.
درحال حاضر ۱۲۰ مرحله برای صدور پروانه وجود دارد
زاکانی در پاسخ به پرسش خبرنگار صدا و سیما مبنی بر صدور پروانههای ساختمانی، گفت:زمانیکه در سال ۱۳۷۱ مصوب شد تا پروانههای ساختمانی در یک هفته صادر شوند، مراحل صدور پروانه شرایط فعلی را نداشت. درحال حاضر ۱۲۰ مرحله برای صدور پروانه وجود دارد. این فرآیند برای یک هفته و حتی زودتر از آن امکانپذیر است. البته به شرطی که همه دستگاهها اطلاعات خود را برخط به اشتراک بگذارند و در این صورت میشود در عرض یک ساعت پروانه صادر کرد.
به ازای هر ۶ماه کاهش زمان صدور پروانه در عمل یک دور بازگشت سرمایه رخ میدهد
شهردار پایتخت با اشاره به میانگین زمان صدور پروانه گفت: مدیریت شهری قرار است که قدرالسهم شهرداری را تجمیع و روانسازی کند تا ارائه خدمات تسریع شود. وعده شهرداری این بود که کاهش زمان صدور پروانه در پایان خرداد به دوماه کاهش یابد. هر ۶ ماهی که از زمان صدور پروانه کاهش مییابد، درعمل به میزان یک دور بازگشت سرمایه به سرمایه گذار فرصت داده میشود تا صرف اقتصادی برای سرمایه گذار داشته باشد.
شهرداری درحال مذاکره با سایر دستگاهها برای کاهش گلوگاهها
وی با بیان اینکه شهرداری درحال مذاکره با سایر دستگاههاست تا گلوگاهها کم شوند، خاطرنشان کرد: مصوب سال ۱۳۷۱ بسیار قانون درستی است و شهرداری به سمت آن حرکت خواهد کرد. عمده الزامات این قانون خارج از شهرداری است که مدیریت شهری الزامات خود را پیگیری میکند.
افتتاح سامانه جامع شفافیت در خرداد
زاکانی در ادامه درباره سامانه شفافیت، گفت: تمام امور شهرداری اعم از خرید، فروش، پروژه، کارشناسان دادگستری و … به سمت شفافیت پیش میرود تا از طریق سامانهها امضای طلایی در شهرداری به صفر سوق داده شود. مجموعه گستردهای در ابتدای خرداد افتتاح خواهد شد تا شفافیت، ارتباط و تعامل با شهروندان برقرار شود.
درخصوص پرونده رساتجارت به دنبال احقاق حقوق شهر هستیم
شهردار پایتخت در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه شرق درباره آخرین وضعیت پرونده رسا تجارت گفت: شکایتی از قبل انجام شده و مجدد این شکایت را فعال کردیم. سیر قضایی آن در حال انجام است و آنچه ناظر به ماست، این است که حق و حقوق شهر را از طلبی که داریم پس بگیریم. تمام حق و حقوق مربوط به آن را لیست کرده ایم و انشالله به زودی خبر خوشی برای مردم در پی داشته باشد.
وی درباره تخلف و پرونده مدیران گذشته شهرداری هم گفت: یک سری پرونده از سابق مانده بود که آنها را دنبال کردیم تا سره را از ناسره تفکیک کنیم. عمده مسائل آن به صورت شکلی است و بخش محدودی از آن مربوط به سواستفاده است. در برخی موارد، چون جنبه مفسده انگیزی وجود ندارد، به صورت تخلفات رسیدگی میگردد.
خط قرمز ما فساد است
شهردار تهران با تاکید بر اینکه خط قرمز ما فساد است، افزود: پرونده ۴۰۰ نفر از افرادی که پرونده تخلفات داشتند، بسته خواهد شد. مدیر باید جرات اقدام داشته باشد، لذا بخشی از پروندهها شکلی است و ماهیتش فسادانگیز نیست. مربوط به همه دورهها هم میباشد و به دوره خاصی ارتباط ندارد، اما نباید به طوری حرکت کرد که جسارت را از مدیر بگیریم.
۷۰ هزار میلیارد تومان هزینه تکمیل ۲۰ایستگاه باقی مانده از ۷ خط مترو
زاکانی خاطرنشان کرد: طبق برنامه باید تا سال ۱۴۲۰ تکمیل خطوط مترو انجام شود، کاری که ما انجام میدهیم نخست تکمیل این ۷ خط است؛ ۲۰ ایستگاه از این ۷ خط باقی مانده است و ۷۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد که در اولویت است.
وی ادامه داد: در کنار آن مطالعات ۴ خط را کلید زدیم و خط ۱۰ نیز فعال شد. باید این ۱۵۳ کیلومتر و ۱۳۸ ایستگاه را فعال کرده و جابجایی ۱۰ میلیون مسافر را برای سال ۱۴۰۵ داشته باشیم. یعنی ۱۵ سال زودتر این خدمات در مترو در خدمت مردم قرار گیرد.
زاکانی گفت: البته این کار نیاز به ۱۲۰۰ میلیارد تومان پول و اعتبار دارد و باید با بارگذاری بر ایستگاهها و بهره مندی از روش نوین ارائه خدمت بر حول ایستگاهها هم نوسازی شهری را تسریع کنیم و هم به خدمات در شهر سامان دهیم. این از کلان پروژههایی است که تعریف شده و باید از قبل اعتبارات و امکان تامین منابع کنیم.
قرارداد ۲ هزار میلیارد تومانی برای بازسازی ۷۰۰ دستگاه واگن
شهردار تهران افزود: بخشی از آن طلب از دولت است و بخشی هم از طریق سرمایه گذاری باید رقم بخورد. در موضوع واگن، در شرکت واگن سازی که شهرداری نیز در آن مشارکت دارد قراردادی را به میزان ۲ هزار میلیارد تومان تنظیم کردیم تا بتوانیم ۷۰۰ دستگاه از این واگنها را بازسازی کنیم، اما محدودیت ارائه خدمت در خطوط فعال داریم. باید به طوری با ظرافت پبش برویم تا آسیب به خدمات امروز ما نزند.
رایزنی با دولت برای نوسازی ناوگان مترو
زاکانی تاکید کرد: ناظر به نوسازی، ۱۰۵۰ دستگاه را دولت مکلف بود نوسازی کند و سالیان سال بود که ۶۳۰ دستگاه توسط چینیها نوسازی شده بود، اما سهم ۱۵ درصد آن پرداخت نشده بود که در تفاهم با دولت از طریق تهاتر با نفت این مشکل حل شد. ۱۰۵ دستگاه نیز از طریق قطار ملی تامین میشود که وارد مذاکرات با دولت شدیم و قرار شد ۷۷ میلیون یوروی آن را دولت بدهد.
در مورد املاک نجومی دستگاه قضا نظرش را اعلام کرده است
شهردار تهران بااشاره به بررسی پروندههای املاک نجومی و تخلفات نظیر هولدینگ یاس و سرانجام نیروهای مدیریتی که در دوره پیشین شهرداری بکار گرفته شدند، بیان کرد: وظیفه شهرداری درباره پرونده یاس شکایت بود که مجدد شکایت شد. اداره حقوقی شهرداری درحال پیگیری این موضوع است. وظیفه دیگر شهرداری در اینباره استیفای حقوق شهروندان است که شخصاً درحال پیگیری آن هستم. مجموعه مالی شهرداری پیگیر این موضوع است و تمامی اقدامات شفاف شده تا حق و حقوق مردم استیفا شود. پیگیریها در مرحله بسیار خوبی قرار دارد. دستگاه قضایی به پرونده املاک نجومی رسیدگی کرد و نظر خود را اعلام کرد. پس از اعلام نظر دستگاه قضا، شهرداری کار ویژه دیگری انجام نداده است.
امسال ۱۰۰ میدان میوه و تره بار راه اندازی میشود
وی در ادامه گفت: از سال ۱۳۵۸ که میادین میوه و تره بار پایه گذاری شد، تا زمان ما ۲۶۳ میدان فعال شده بود. حدود ۲۴ میدان در دوره پیشین فعال شد. ۳۱ بازارچه در پایان سال ۱۴۰۰ توسط شهرداری فعلی فعال شد. زمانی که شهرداری را تحویل گرفتیم دو تن گوشت در شهر پخش میشد، اما در روزهای پایانی سال این عدد به ۳۰ تن افزایش یافت. به تعبیری ۱۵ برابر شد. همچنین مرغ از ۶۰ تن به ۲۰۰ تن افزایش یافت. امسال ۱۰۰ میدان و سال آینده ۱۰۰ میدان دیگر اضافه خواهد شد. در پایان دو سال آینده ۵۰۰ بازارچه و میدان میوه و تره بار در خدمت شهروندان خواهد بود.
برنامه ریزی برای ورود ۳۲۵۰ دستگاه اتوبوس؛ امسال
شهردار تهران عنوان کرد: برای خرید ۱۷۵ دستگاه اتوبوس قرارداد بستیم و تا امروز ۱۲۰ دستگاه وارد مدار شده و ۵۰۰ دستگاه را نیز از طریق تعویض مخازن گاز وارد مدار میکنیم. اضافه کردن ۳۲۵۰ دستگاه اتوبوس را برای امسال برنامه ریزی کردیم که ۲ هزار دستگاه از طریق وزارت کشور و ۹۰۰ دستگاه آن به شهر تهران با قدرالسهم ۲۰ درصد پرداخت هزینه از طرف شهرداری اختصاص دارد؛ ۱۴۰۰ دستگاه را در قانون بودجه تعهد کردیم که بازسازی کنیم و بخشی از آن نیز مجوز گرفتیم که یا واردات داشته باشیم یا از طریق داخل تامین کنیم که تعداد آن ۱۰۰۰ مورد است. ۵۰ دستگاه نیز اتوبوس برقی است که قرارداد بستیم.
۹۸درصد ونهای ناوگان تاکسیرانی پایتخت فرسوده اند
وی یادآور شد: در کنار آن در تاکسیرانی از طریق مشارکت با بخش خصوصی نوسازی ۷۸ هزار تاکسی و ون که بالغ بر ۵۰ درصد آن فرسوده است و ۶ هزار ون که ۹۸ درصد آن فرسوده است را دنبال میکنیم.
پیگیری ساختمانهای نا ایمن در دستور کاراست
شهردار تهران تصریح کرد: در بحث مسکن تعهد ما ۱۸۰ هزار واحد در سال است، اما مسکن یک ساله ساخته نمیشود و جنس مسکن حداقل دوساله است. از این میزان ۱۱۷ هزار واحد در قاعده جهش مسکن و تفاهم با وزارت راه انجام میشود تا بافت فرسوده و ناپایدار و زمینهای راکد شهری را وارد چرخه کنیم. الباقی را باید از طریق تسهیلات تسهیل کنیم و برای این کار قرارگاه تشکیل دادیم و در آن قدرالسهم ۲۲ منطقه مشخص شده است.
زاکانی افزود: پیگری ساختمانهای نا ایمن در دستور کار ما است. در دوره آقای قالیباف یک طبقه ساختمان علاالدین را تخریب کردند چرا که ناایمن بود، اما در دوره بعد از آن مجوز دو طبقه ساخت گرفت در حالی که یک طبق قبلی نیز کشش نداشت و در این دوره رای ماده ۳۸ قبلی لغو شد و به نفع شهرداری حکم صادرشده است.
۵ لکه قابل ساخت در برج میلاد
وی بیان کرد: برج میلاد ۵ لکه قابل ساخت و طراحی اولیه ساخت دارد. کارگروهی تشکیل و بنا شد ایده جدید و جایگزینی برای ایده قبلی بیابد تا حداکثر بهره مندی را برای ساخت این مجموعه داشته باشیم تا برج میلاد با همه اجزای جانبی فرهنگی و اقتصادی و رفاهی به بهترین نحوی در خدمت مردم تهران باشد.
در ۵ سرفصل عوارض را تغییر دادیم
زاکانی درباره اصلاح عوارض نوسازی عنوان کرد: این کار را انجام دادیم و در ۵ سرفصل عوارض را تغییر دادیم، این سهم در برخی پهنهها ۴۰ درصد و در برخی از پهنهها صفر است. میانگین آن ۲۰ درصد است. در بحث کاهش فاصله شمال و جنوب در ۹۰ کلان پروژه تعریف شده و این فاصله کاهش پیدا خواهد کرد.
با اصلاح ۹۸ تقاطع ۷۰۰ کیلومتر راه مردم تهران نزدیکتر میشود
شهردار تهران درخصوص پروژههای مهمی که انتهای ۱۴۰۱ به بهره برداری میرسد، اظهار کرد: در حوزه زیرساختی به این موارد اشاره میکنم؛ یکی از پروژهها بزرگراه شهید شوشتری است و تملکات آن در حال انجام است که بخشی از آن امسال به بهره برداری میرسد؛ پروژه دیگر ادامه یادگار امام (ره) و بروجردی تا سمت جاده ساوه است که آن هم امسال به بهره برداری میرسد. پروژه دیگر این است که ۹۸ تقاطع را اصلاح میکنیم که ۷۰۰ کیلومتر راه مردم تهران نزدیکتر میشود و در چند روز آینده تعدادی از آنها افتتاح خواهد شد.
وی افزود: پروژ دیگر مربوط به آبهای سطحی است؛ ۵۳۰ کیلومتر جمع آوری آب سطحی داریم، در حالی که به ۷۰۰ کیلومتر نیاز داریم و ۱۷۰ کیلومتر کم است؛ در منطقه ۲۲ پروژهای در این باره شروع شده است. پروژه بعدی ناظر به تامین آسفالت است که ۲ کارخانه تاسیسی و ۱ کارخانه بازسازی و ۱ کارخانه از بخش خصوصی اضافه میشود و ظرفیت آسفالت از ۶۰۰ هزار تن به ۲ میلیون تن خواهد رسید.
روش اجرای پروژه ادامه بزرگراه شهید صیاد شیرازی به آزادگان؛ برای نخستین بار در غرب آسیا
زاکانی درباره پروژه شهید متوسلیان خاطرنشان کرد: این پروژه، ادامه بزرگراه شهید صیاد شیرازی را به آزادگان میرساند و طول آن ۹ و نیم کیلومتر است. طراحی اولیه آن به گونهای است که برای نخستین بار در غرب آسیا با این شیوه انجام میشود و حدود ۳ سال زمان میبرد که توجیه اقتصادی آن فوق العاده است.
۵۰۰ هزار خانه خالی از سکنه در پایتخت
شهردار پایتخت درباره خانههای خالی از سکنه تهران، گفت: ۵۰۰ هزار خانه خالی به ویژه در مناطق بالای شهر (۱، ۲، ۲۲ و…) وجود دارد که عمده آنها خانههای بزرگ مقیاس هستند. اما درباره خانههای متروکه و محیطهای بی دفاع شهری و سازههای رها شده باید اعلام کنم که برخی از این سازهها از شهرداری پروانه دریافت کردهاند، اما در مرحله ساخت رها شده اند. شهرداری نمیتواند قاعده تطبیق را اعمال کند و ساماندهی این سازهها از عهده شهرداری خارج است.
شناسایی ۳۰۰ خانه پلاک قرمز در شهر/۴۵ پلاک اعمال قانون شدهاند
زاکانی ادامه داد: حدود ۳۰۰ خانه پلاک قرمز در تهران شناسایی شدهاند که حجم عظیمی از معتادان در آن حضور دارند. شهرداری در قرارگاه اجتماعی نسبت به هر منطقه نشانه گذاری کرد تا از مجموعههای دادگستری، نیروی انتظامی، ثبت اسناد و … برای مشخص شدن هویت آنها پیگیری کند. زمانیکه عمده هویت این خانهها مشخص شد در دستورکار دستگاه قضایی قرار گرفت تا دستگاه درحوزه ناایمنی و … حکم صادر کند. قدرالسهم مناطق هم مشخص شده است و بخشی از اقدامات این کار انجام شده است. درحال حاضر نزدیک به ۴۵ پلاک اعمال قانون شدهاند. مناطق مکلف شدهاند تا فضاهای بی دفاع شهری را ساماندهی کنند. عمده این فضاها در بافت فرسوده قرار دارند که با یک طرح کلی، این موارد رفع خواهد شد.
تبدیل مجموعه جنگ افزار خیابان پیروزی به فضای سبز
زاکانی در ادامه خبر داد: امروز تفاهمی به امضاء رسید تا فضای مجموعه جنگ افزار خیابان پیروزی به سرانه فضای سبز شهر تهران تبدیل شود. این طرح در شورای شهرسازی مصوب شد تا با سهم ۳۵-۶۵ این تفاهم اجرا شود و تا سه ماه دیگر به شهرداری تحویل شود. قدرالسهم شهرداری ۱۱ هکتار مشخص شده است تا به فضای سبز شهر اضافه شود.
تفاهم دوشان تپه به منظور تبدیل به فضای سبز درحال پیگیری است
شهردار تهران افزود: همچنین تفاهم دوشان تپه نیز درحال پیگیری است تا ۷۲ هکتار به فضای سبز شهر تهران اضافه شود و فاصله پیروزی و دماوند پس از سالها بازگشایی شود.
تشدید روشنایی در شهر/ همکاری با نیروی انتظامی برای جلوگیری از سرقت المانهای شهری
زاکانی در پاسخ به اظهارات یکی از اعضای شورا درباره سرقت المانهای شهری گفت: سرقت تجهیزات و المانهای شهری، پدیدهای شوم است. در منطقه ۲۲ کاری انجام شده بود و بخشی از پل را سرقت کردند که البته پیگیریهای مربوط به آن انجام شد و مشخص شد که مربوط به کارفرما بوده است.
وی ادامه داد: در نقاط شهری به دنبال تشدید روشناییها هستیم و در زمینه جلوگیری از سرقت ها، با دستگاههای انتظامی همکاری لازم انجام میشود. باید مجموعه خودمان نیز در حوزههای مختلف نظیر خدمات شهری در مناطق فعال باشد تا مانع این اقدامات شوند.
۲۳دستگاه مسئول آلودگی هوا/۵۰دستگاه اتوبوس برقی از شهریور فعال میشود
شهردار تهران بااشاره به چگونگی حل معضل آلودگی هوا، گفت: آلودگی هوا یک موضوع ملی است و ۲۳ دستگاه مسئول آن هستند. تمهیدات جدی در شهرداری برای کاهش آلایندههای مربوط به منابع متحرک صورت گرفته تا ساماندهی و نوسازی ناوگان حمل و نقلی سبب کاهش آلودگی هوا شود. شهرداری به سمتی حرکت میکند تا موتورهای کاربراتوری را به انژکتوری و سپس به سمت موتورهای برقی و خودروهای هیبریدی تبدیل کند. ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی از شهریور فعال میشود. همچنین باید از طریق بازسازی و نصب فیلتر دوده روی اتوبوسها، آلودگیهای گازی را کاهش داد.
۷ نقطه تهران به لحاظ حضور معتادان متجاهر در وضعیت قرمز/ کوه سنگی کاملا جمع شده است
شهردار تهران با تاکید بر اینکه زمینه نگهداری معتادان را فراهم میکنیم، اضافه کرد: در ماههای آینده این پرونده به نفع مردم بسته خواهد شد. مثلا کوه سنگی کاملا جمع شده است. ۷ نقطه تهران نقطه قرمز ما بود که در مناطق ۲ و ۴ و ۵ و ۱۲ و ۱۵ و ۱۶ و ۱۹ قرار دارد و در دره فرحزاد نیز تعداد معتادان کم شدند.
استفاده از ظرفیت میادین برای ساماندهی دستفروشان
وی ادامه داد: برای ساماندهی دستفروشان اقدامات جدی میکنیم. مثلا بخشی از ظرفیتها در پارکهایی هستند که فرصت ساماندهی به ما میدهند. بخشی از ظرفیتها نیز در محلات قرار دارند.۸۰۰ غرفه در منطقه ۱۹ ایجاد شده و برخی از میادین هم برای ساماندهی دستفروشان تجهیز میشود.
۱۰۰ پله برقی ماه قبل به مدار برگشت/ تا تابستان تمام پله برقیها به چرخه بر میگردند
شهردار تهران درباره مشکل پله برقیها هم گفت: در بحث پله برقی، ۵۰۰ پله برقی داریم که ۲۵۰ مورد از مدار خارج شده بود؛ ۱۰۰ پله برقی ماه قبل به مدار برگشت و تا پایان این ماه ۱۰۰ مورد دیگر به مدار بر میگردد و بعد از یک ماه و نیم پس از آن نیز مابقی آن به مدار بر میگردد.