• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۱۳۳۸
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۷
علمی و فرهنگی » معارف

قدرت نرم جمهوری اسلامی در عرصه فرهنگ متعلق به بچه‌های مسجد است

معاون ساماندهی و شبکه‌سازی ستاد فهما گفت: قدرت نرم جمهوری اسلامی به ویژه در عرصه فرهنگ متعلق به بچه‌های مسجد است.

قدرت نرم جمهوری اسلامی در عرصه فرهنگ متعلق به بچه‌های مسجد استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، «مرتضی طاهریان» در نشست خبری مراسم پایانی معرفی پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران (فهما) که امروز در مشهد برگزار شد، افزود: در خصوص جایگاه، ظرفیت و توانمندی‌های اهل مسجد، معتقدیم که قدرت نرم جمهوری اسلامی به ویژه در حوزه فرهنگ متعلق به بچه‌های مسجد است، جریان بچه‌های مسجد در همه مقاطع و عرصه‌ها نقش خود را به خوبی ایفا کرده است.
وی با اشاره به تهاجم فرهنگی دشمن بعد از جنگ تحمیلی افزود: نقش بچه‌های مسجد در مقابله با این موضوع مشهود بود، بچه‌های مسجد در همه اتفاقات و بلایای طبیعی در کنار دیگر اقشار مردم خدمت رسانی می‌کنند.
معاون ساماندهی و شبکه‌سازی ستاد فهما ادامه داد: پیش از این توانمندی‌های بچه‌های مسجدی به ویژه در عرصه فرهنگ به خوبی عرضه نمی‌شد؛ این مهم وظیفه ذاتی کانون‌های مساجد است؛ همچنین ماموریت اختصاصی کانون‌های مساجد توجه به حوزه فرهنگ و هنر مسجد است و به همین دلیل در سال‌های ۱۳۹۷-۱۳۹۶ اقدام‌های اولیه انجام شد تا بتوانیم این ظرفیت‌ها را عرضه کنیم.
طاهریان گفت: اکنون سامانه بچه‌های مسجد با عنوان زیست بوم مجازی بچه‌های مسجد، به فضایی برای بارگذاری اطلاعات و توانمندی کانون‌های مساجد تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: از سال ۱۳۹۸ عملا رویداد‌های ملی فهما آغاز شد و در قالب رویداد ملی فهما در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ استان قم به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران (فهما) معرفی شد. معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما اضافه کرد: این رویداد ملی را با شعار (به توان مردم) تا سال ۱۴۰۰ ادامه دادیم که از مجموع بیش از ۲۶ هزار کانون، حدود ۲۰ هزار کانون در آن شرکت کردند.
طاهریان گفت: کل فعالیت‌های بچه‌های مسجد را در سه شبستان؛ فرهنگ، هنر و نوآوری تعریف کرده ایم که بر این اساس ذیل شبستان فرهنگ؛ رواق‌های نور، دانش، کتاب، رسانه و همدلی؛ ذیل شبستان هنر؛ رواق‌های سرود، فیلم، نمایش، ترنج و قلم و ذیل شبستان نوآوری؛ رواق کارآفرینی و فن آوری تعریف شد.
معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما افزود: گفتمان مشترک ما با بچه‌های مسجد در قالب این ۱۲ رواق است که جمعه ۲۳ اردیبهشت؛ از ۱۳ کانون برتر این رواق‌ها و ۲۴ کانون دیگر تقدیر خواهد شد. همچنین ۲۴ کانون شایسته تقدیر هم معرفی خواهد شد.
وی ادامه داد: اعضای کانون‌های مساجد همه این فعالیت‌ها را در سامانه بارگذاری کرده اند؛ این فعالیت‌ها در امتیازات رویداد ملی فهما تعریف و طراحی شده بود که در این میان ۴۸ درصد امتیازات متعلق به کانون‌های روستایی بود؛ نکته قابل توجه اینکه طبق آمار‌های موجود ۶۰ درصد کانون‌های مساجد در روستا‌ها مستقر هستند.
طاهریان گفت: بر این اساس پنج استان خراسان رضوی، قم، گلستان، چهارمحال و بختیاری و اردبیل به مرحله پایانی داوری پایتخت فهما راه پیدا کردند که پس از بررسی مستندات و اعلام نظر داوران، خراسان رضوی به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران (فهما) در سال ۱۴۰۱ انتخاب شد و جمعه ۲۳ اردیبهشت این عنوان به صورت رسمی اعلام می‌شود.
معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما افزود: در رویداد ملی فهما ۱۴۰۰، آثار فرهنگی ثبت شده در سامانه بچه‌های مسجد بالغ بر ۲۶ هزار و ۷۰۷ اثر، آثار هنری ثبت شده ۱۲ هزار و ۸۲ اثر بود که در مجموع ۳۸ هزار و ۸۷۹ اثر در حوزه‌های فرهنگی و هنری، ۱۲۲ هزار و ۹۶۰ گزارش به ثبت رسید؛ همچنین ۲۵۶ هزار و ۱۱۶ نفر -دوره، در آموزش‌های ما شرکت کرده اند.
همایش معرفی پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران (فهما) جمعه ۲۳ اردیبهشت در هتل آفتاب ولایت مشهد با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارتقای کیفیت آموزشی مدارس غیردولتی با نظارت مؤثر
تکمیل رینگ شمالی مهمترین تصمیم جلسه بررسی وضعیت تنش آبی شهر اراک
کشف انبار احتکار شکر در کنگاور
تشییع مادر شهید در روستای آبگل فیروزآباد
روایت کارگاه و فروشگاهی در تهران که همه کارکنان آن توان‌یاب هستند
ضرورت تشکیل مجمع مشورتی توسعه شهرستان‌ها درآذربایجان‌غربی
دلار توافقی به ۷۴ هزار و ۲۹۳ تومان رسید
پیش‌بینی ثبت حدنصاب جدید تولید نفت خام چین در سال جاری میلادی
مردمی‌سازی حاکمیت راه‌حل عبور از مشکلات کشور
گاز ۱۶ مشترک اداری و عمومی پرمصرف اردبیل قطع شد
دیجیتال‌سازی هوشمند رادیوگرافی صنعتی با شرکت‌های دانش بنیان
تجلیل از دانش‌آموزان پژوهشگر برتر کهگیلویه و بویراحمدی با حضور وزیر
فساد با زندانی کردن مفسد ریشه‌کن نمی‌شود
پژوهش چشم انداز آینده روشن
واژگونی خودرو در آزادراه قزوین - رشت
کتابت حکمت‌های نهج البلاغه در شهرضا
بیست و ششمین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن بازار
ارزیابی دلیل مرگ آبزیان در یکی از زهکش‌های اندیمشک
مراسم افتتاح ۷ مدرسه با حضور وزیر کشور در گلستان
 احتمال بارش در روز سه شنبه،چهارشنبه و پنجشنبه دربرخی مناطق استان کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)