• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۸۵۲۸۰
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۸
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
رهبر انقلاب:

جهاددانشگاهی فقط یک نهاد نیست، بلکه یک فرهنگ است

مرور رهنمود‌های حکیمانه رهبر انقلاب در سالروز دیدار سال ۱۳۸۳ با محققان، متخصصان و دست‌اندرکاران جهاددانشگاهی حکایت از آن دارد که ایشان از جهاددانشگاهی به عنوان یک فرهنگ یاد کردند.

جهاددانشگاهی فقط یک نهاد نیست، بلکه یک فرهنگ استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، مرور رهنمود‌های حکیمانه رهبر انقلاب در سالروز دیدار سال ۱۳۸۳ با محققان، متخصصان و دست‌اندرکاران جهاددانشگاهی حکایت از آن دارد که ایشان از جهاددانشگاهی به عنوان یک فرهنگ یادکردند که هرچه بتوانیم ما این فرهنگ را در جامعه گسترش دهیم و آن را پایدار و استوار کنیم، کشور را به سمت سربلندی و عزت و استقلال حقیقی بیشتر پیش برده‌ایم.

رهبر معظم انقلاب در طول حیات جهاددانشگاهی، در سخنرانی‌ها و دیدار‌هایی که با اعضای این نهاد داشتند، نکاتی درباره فعالیت‌ها، عملکرد آن بیان فرمودند که مرور این رهنمود‌های حکیمانه همانند چراغی، نقشه راه آینده این نهاد برخاسته از انقلاب اسلامی را نشان می‌دهد.

جهادگران جهاددانشگاهی در طول حیات خود تبعیت از رهبری نظام را به‌عنوان وظیفه انقلابی خود مدنظر داشته و این افتخار را دارند که همواره فعالیت‌های این نهاد مورد لطف و عنایت مقام معظم رهبری بوده و ایشان در مقاطع مختلف با حمایت خود نور امید را در دل‌هایشان روشن نگاه داشته‎‌اند.

علم جهادی و جهاد علمی

امروز، یکم تیر نیز سالروز یکی از دیدار‌های تاریخی رهبر انقلاب در سال ۱۳۸۳ با محققان، متخصصان و دست‌اندرکاران جهاددانشگاهی به شمار می‌رود. دیداری که در آن رهبر انقلاب پیرامون جهاددانشگاهی فرمودند: «در مورد جهاددانشگاهی من اعتقادم این است که این ترکیب - جهاد و دانشگاه، و تلفیق جهاد که یک امر ارزشی معنوی است با علم و دانش و با دانشگاه - دارای پیام است؛ نشان می‌دهد که می‌توان علم جهادی و نیز جهاد علمی داشت. این همان کاری است که شما‌ها مشغولید. علم شما علم جهادی است؛ با جهاد و با اجتهاد همراه است؛ دریوزه‌گری و منتظر نشستن برای هدیه شدن علم از این‌سو و آن‌سو نیست. دنبال علم می‌روید تا آن را به دست بیاورید. این علم جهادی و علم برخاسته‌ی از مجاهدت و اجتهاد و تلاش است. از طرفی شما مشغول جهاد هستید. جهاد یعنی مبارزه برای یک هدف والا و مقدس. میدان‌هایی دارد؛ یکی از میدانهایش حضور در نبرد‌های مسلحانه‌ی رایج جهانی است. میدان سیاست هم دارد؛ میدان علم هم دارد؛ میدان اخلاق هم دارد. ملاک در صدق جهاد این است که این حرکتی که انجام می‌گیرد، جهت‌دار و مواجه با موانعی باشد که همت بر زدودن این موانع گماشته می‌شود؛ این می‌شود مبارزه. جهاد یعنی یک چنین مبارزه‌ای، که وقتی دارای جهت و هدف الهی بود، آن‌وقت جنبه‌ی تقدس هم پیدا می‌کند. شما مبارزه‌ی علمی می‌کنید؛ زیرا این کار شما به‌طور واضح، دشمنان بسیار سرسختی دارد که نمی‌خواهند این حرکت علمی و تحقیقی انجام بگیرد.»

جهاددانشگاهی فقط یک‌نهاد نیست، بلکه یک فرهنگ است

ایشان همچنین از جهاددانشگاهی به عنوان یک فرهنگ یاد کردند و فرمودند: «به نظر من جهاددانشگاهی فقط یک نهاد نیست، بلکه یک فرهنگ است؛ یک سمت گیری و حرکت است. هرچه بتوانیم ما این فرهنگ را در جامعه گسترش دهیم و آن را پایدار و استوار کنیم، کشور را به سمت سربلندی و عزت و استقلال حقیقی بیشتر پیش برده ایم.»

جهاد به انتظاری که از آن می‌رفت، پاسخ داد

در آن روز رهبر انقلاب با ابراز خرسندی از فعالیت‌های جهادگران تاکید فرمودند که خوشبختانه جهاد به انتظاری که از آن می‌رفت، پاسخ داد. در ادامه رهبری با اشاره به این موضوع که «یک روز شاید فکر می‌شد که جهاد یک حرکت گلخانه‌ای است که برای نمونه سازی درست کردیم» عنوان کردند: «امروز این گلخانه دارد فضای جامعه را به گلستان تبدیل می‌کند. نه تنها به نمونه سازی اکتفا نکرده، بلکه برکات خودش را دارد سرریز می‌کند. این که شما در صفوف مقدم علم در بعضی از بخش‌ها دارید حرکت می‌کنید و آن را برای پیشرفت علمی و صنعتی و فنّاوری کشور به کار می‌گیرید و تحقیق را رشد می‌دهید، معنایش این است که این گلخانه دیگر گلخانه نیست، بلکه فضای باز و معطری است که در حال گسترش است و من طرفدار این گسترش هستم. باید این گسترش روزبه روز بیشتر شود.

ایشان با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در آن جلسه، همچون تولید و تکثیر و انجماد سلول‌های بنیادی تبیین نمودند: «من گزارش‌های بسیار خرسندکننده‌ای را از این کار تحقیقی برجسته دریافت کردم که این‌ها گویا اولین بار در دنیا - آن طور که در ذهنم هست - سلول‌های انسولین ساز را تولید کردند و من اخیراً در روزنامه خواندم که سلول‌های بنیادی قلب را برای ترمیم قلب به مرحله‌ی آزمایش و عمل درآورده اند و پیوند زده اند. این‌ها معنایش همان سر ریز شدن این برکات به سطح جامعه است. بقیه‌ی مواردی هم که ذکر کردند، هر کدام مثال بارزی برای برکات جهاد دانشگاهی است.»

شما اسمتان جهاد دانشگاهی است؛ روی این اسم تکیه کنید

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به این موضوع که جهاد یک ارزش است. حقیقت مطلب هم این است که علم و عقل، ابزار دو جنبه‌ای است؛ می‌تواند در خدمت ارزش‌ها قرار بگیرد فرمودند: «شما اسمتان جهاد دانشگاهی است؛ روی این اسم تکیه کنید و به مقتضای این اسم تمسک کنید و حقیقتاً جهاد کنید. وقتی جهاد؛ یعنی تلاش هدفدار برای خدا، وجود داشت، بدون تردید موفقیت هم با آن همراه خواهد بود. ما راهی که به سمت مرز‌های پیشرفته‌ی دانش در همه‌ی زمینه‌ها داریم، مسلم بدانید که جز با روحیه‌ی استقلال، روحیه‌ی توکلِ به خدا و روحیه‌ی کار برای ایمان طی نخواهد شد. باید این راه را سریع طی کنیم و راه‌های میانبُر را پیدا کنیم و خودمان را برسانیم؛ مرز‌های دانش را باز و مرز‌های جدیدی را ایجاد کنیم. این کار ممکن است؛ زیرا این جا سرزمین علم خیز است و شما‌ها نشان دادید که می‌شود.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری سارقان کابل در گلپایگان
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و ششم آذر به افق آبادان و خرمشهر
آب آشامیدنی ۷ روستای جوانرود دوباره پایدار شد
آغاز برنامه‌های هیأت اقتصادی مازندران در ازبکستان
از ابتدای دی‌ماه صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی است
هوای فارس پس از گذر سامانه بارشی کاملا سرد می‌شود
فریبا مددی، سرداور مسابقات بین‌المللی بدمینتون قزاقستان شد
آیین تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید "سعید هادی پور" و شهدای حادثه تروریستی فهرج
دیپلماسی اقتصادی استانی راه برون رفت از تحریم‌ها
دو کشته و ۴ مصدوم در اثر برخورد پژو با خاور
خطر ریزش سنگ و رانش در محور‌های کوهستانی مازندران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
۲۱ حادثه رانندگی در جاده‌های خراسان جنوبی
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (بیست و ششم آذرماه ۱۴۰۴)
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (بیست و ششم آذر ۱۴۰۴)
افتتاح پانزدهمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در بجنورد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
حضور تیم ملی بدمینتون ایران در مسابقات بین‌المللی قزاقستان
۳۴۱ کشته در تصادفات هشت‌ماهه امسال مازندران
افزایش ۷۵۰ درصدی سرمایه مولیبدن مس آذربایجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
حجم مبنا در بورس حذف شد
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با مشاور رهبر انقلاب
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۵ آذر
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۳۸ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)