• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۲۶۹۰۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۳:۵۶
اجتماعی » محیط زیست

ممکن بود سیلاب‌ها مخرب‌تر از آنچه اتفاق افتاد باشند

رئیس انجمن آبخیزداری ایران گفت: تحلیل ما این است که اگر احجام بزرگ پشت سازه‌های آبخیزداری همراه با روان آب‌ها و گل‌ها به داخل شهر‌ها و روستا‌ها می‌آمد، خسارت‌ها خیلی بیشتر از خسارت‌های فعلی بود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پرویز گرشاسبی معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: بنابر اخبار دريافتي حدود ۱۸ استان و ۹۳ شهرستان و ۱۱۲ زیر حوزه آبخیز تحت تاثیر بارش‌های تابستانه این اقلیم قرار گرفتند. حدود ۶۰ درصد حوزه آبخیزدار یا سیل خیز عملیات آبخیزداری انجام شده و احجام بزرگی از بار جامد رسوبات را در پشت سازه‌های آبخیزداری تثبیت کرده و تحلیل ما این است که اگر این احجام بزرگ همراه با روان آب‌ها و گل‌ها به داخل شهر‌ها و روستا‌ها می‌آمد، خسارات‌ها خیلی بیشتر از خسارت‌های فعلی بود.

وي افزود: اگر بخواهیم آبخیزداری معقول و مبانی کاهش میزان فرسایش خاک اسناد بالادستی (ماده ۱۱ قانون افزایش بهره وری) و یا تغذیه آبخوان ها را انجام دهیم حداقل باید سالی سه میلیون هکتار آبخیزداری در کشور صورت گیرد در صورتی که خود برنامه ششم توسعه هم هدفی که خواسته سازمان ما بوده ۱۵ میلیون هکتار بوده و آن چیزی که در مجلس مصوب شده ۱۰ میلیون هکتار که ۶ و نیم میلیون هکتار آن انجام شده است.

دکتر مهدوی استاد دانشگاه نيز گفت: آبخیزداری به نوعی کشورداری است، منتهی در زمینه محیط زیست؛ وقتی که یک حوزه مدیریت منسجمی داشته باشد پول خرج کردن براي آن جواب می‌دهد، اما اگر رها باشد هر چقدر هم هزینه شود رها می‌شود، باید انتظار داشته باشیم که در سال‌های آتی شرایط بدتر از این هم اتفاق بیفتد. وي با اشاره به اينکه طرح هایمان پشتوانه اجرایی ندارد و منسجم نیست، افزود: اگر در یک حوزه کاری را انجام می‌دهیم حمایت کافی نسبت به آن برنامه و برنامه‌های دیگر نمی‌شود، مثلا بیابان زدایی داریم در عین حال پرورش شتر را هم حمایت می‌کنیم، یک علفی که در صحرا سبز می‌شود، اگر ۱۰ درصد در مناطق بیابانی پوشش گیاهی داشته باشیم جلوی فرسایش بادی و ریزگرد‌ها را می‌گیرد و لازم نیست سرتاسر را جنگل کنیم، ولی همان ۱۰ درصد را هم نمی‌گذارند بماند، در حوزه آبخیز هم همین است.

آقای علی طالبی رئیس انجمن آبخیزداری ایران گفت: از دیدگاه بنده آن چیزی که مهم است و کمتر به آن توجه می‌شود بحث ساختار هرم مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است، محافظت از حدود ۸۵ درصد کشور بر عهده یک سازمانی گذاشتیم که این سازمان خودش یک جزء کوچک از وزارت جهاد کشاورزی است که خود مشکلات عدیده‌ای دارد، بنابراین اولین گامی که باید برداریم این است که از نظر قانونی ساختار مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور را اصلاح کنیم و بعد بگوییم شما باید ۸۵ درصد کشور را مدیریت کنید. وي ادامه داد: ​اگر همین الان سازمان هواشناسی اعلام کند که فردا سیلاب داریم چه کار می‌توانید انجام دهید وقتی بستر فراهم نیست، وقتی در بخشی از امامزاده داوود (ع) خود حریم بستر را به یکسری افراد برای کسب درآمد می‌فروشید؛ این‌ها را یک سیل ۵۰ ساله می‌آید و خسارت می‌زند، اینجا نمی‌شود رفت یقه سازمان آبخیزداری را بگیرید، بنابراین ما هم موانع قانونی داریم که آبخیزداری یعنی همان کشورداری، مدیریت حوزه آبخیز کشور که حدود ۸۵ درصد کشور است چطور از یک سازمان در دل یک وزارتخانه توقع دارید که همه این وظایف را از آن بخواهیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سلم قطعا سازه های آبخیز داری باید اصولی محکم و حساب شده ساخته شود چون در صورت تخریب سیل جمع اوری پشتش به یکباره جاری شده و تخریب بیشتری ایجاد میکند
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح دومین خانه خانواده کشور در نیشابور
بنادر ایران در مسیر توسعه دریا‌محور، پدافند غیرعامل و جهش لجستیکی قرار دارند
وصل برق ۹۰ درصد منازل مسکونی در بندرعباس
رای مردم حق الناس است
آغاز عملیات برقی کردن خط ریلی تهران - مشهد تا پایان امسال
برگزاری چهارمین اجلاسیه مجمع عمومی بسیجیان بویراحمد درحسینیه ثارالله
افتتاح مدرسه قرآنی «سیدهاشم» در غزه با مشارکت پویش «ایران همدل»
گروه های پرخطر مراقب شیوع آنفلوانزا باشند.
برپایی نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی و سوغات در سنندج
تزریق روزانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی به شبکه سراسری
در طولانی ترین شب سال نیازمندان را فراموش نکنیم.
تجلیل از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پژوهشگران برتر دانشگاه در گرگان
میزان ذخیره خون استان روند کاهشی دارد
گازگرفتگی در کهگیلویه و بویراحمد باز هم قربانی گرفت
دستگیری کیف‌قاپ حرفه‌ای در تبریز
صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای کهگیلویه و بویراحمد
مدارس سراسر استان کرمان چهارشنبه ۲۶ آذر ماه غیرحضوری شد
تاکنون گزارشی از سیلاب، تلفات یا انسداد راه‌ها در استان نداشته‌ایم
افزایش عوارض ۱۰ آزادراه؛ رشد تا ۱۲۰ درصد در برخی مسیر‌ها
پژوهشگران؛ بازوان توانمند خوداتکایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
شهروندان برای پیشگیری از یخ‌زدگی و پس‌زدگی فاضلاب اقدام کنند
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
برف و باران به فارس رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱۹ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)