• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۳۲۲۷۱
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۹
اجتماعی » حقوقی و قضایی

عراق به روند رسیدگی پرونده ترور شهید سلیمانی سرعت بخشد

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: تقاضای ما از دولت و نظام قضایی عراق این است که به روند رسیدگی در کشور عراق سرعت ببخشند، همه عاملان، آمران و مباشران این جنایت علیه بشریت و اقدام تروریستی باید به پیشگاه عدالت معرفی شوند.

به گزارش خبرگزاري صداو سيما کاظم غریب آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر گفت: کمیته مشترک تحقیقی بین ایران و عراق تشکیل شده است و سومین جلسه کمیته تحقیق مشترک ایران و عراق در خصوص پرونده شهادت سردار سلیمانی در بغداد برگزار و اسناد و اطلاعات مهمی تبادل شد.

وي افزود:  تحقیقات ايران تقریبا به پایان رسیده است. دادستانی تهران خیلی زود به نظرم هفته آتی کیفرخواست خود را آماده می کند و به دادگستری تهران ارسال می کند.

عراق به روند رسیدگی پرونده ترور شهید سلیمانی سرعت بخشد

غريب آبادي افزود: تقاضای ما از دولت و نظام قضایی عراق این است که به روند رسیدگی در کشور عراق سرعت ببخشند، تمامی عاملان آمران و مباشران این جنایت علیه بشریت و اقدام تروریستی باید به پیشگاه عدالت معرفی شوند و مهم هم نیست که در چه سطحی باشند.

وي ادامه داد: وقتی سران آمریکایی به این موضوع اذعان کردند دیگر مصونیتی ندارند، مستنداتی داریم برخی از عوامل انسانی در برخی کشورها پشتیبانی انجام دادند که نیابت های قضایی به این کشورها مثل انگلیس و آلمان ارسال شده که پاسخی دریافت نکردیم، کشورهای منطقه و خاورمیانه هم بودند که نیابت های قضایی برای آن ها هم ارسال شده است و باید این کشورها به ما پاسخ بدهند.

دبير ستاد حقوق بشر گفت: در حوزه حقوق بشر و نقض حقوق بشر و رویکرد سیاسی حقوق بشر، من هیچ تفاوتی بین رویکردهای دولتهای دمکراتیک و جمهوری خواه نمی بینم و این فرضیه رد است که بگوییم جناح یا حزب دمکرات در آمریکا مدافع حقوق بشر در آمریکا و سایر کشورها هستند و جناح جمهوری خواه اینگونه نیست.

وي افزود: من آمریکا را به عنوان یک واحد یکپارچه می بینم هم جمهوری خواه و هم دمکرات ها و هم هیئت حاکمه آمریکا به طور اصولی اعتقادی به حقوق بشر ندارند.

غريب آبادي ادامه داد: آمریکایی که خودش گرفتاری های مختلفی در حوزه حقوق بشر دارد می خواهد الگوی حقوق بشر برای سایر کشورها بشود.

وي با اشاره به اينکه پرونده آقای نوری یک پرونده کاملا سیاسی است و پرونده حقوقی و قضائی نیست،گفت: بنیان این پرونده توسط برخی از عوامل گروهک تروریستی منافقین گذاشته شد و حدود ۲۱ ماه زمان برد تا دادستان کیفرخواست تهیه کند یعنی ۲۱ ماه آقای نوری در بازداشت بسر می برد در حالیکه آنها هیچ مستندی در اختیار نداشتند و آقای نوری را بدون دلیل بازداشت کرده بودند و این در صورتی است که اگر مستندی داشتند می بایست کیفرخواست را سریع تر به دادگاه ارائه می کردند.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه با اشاره به اينکه در واقع حميد نوري  را بدون دلیل دستگیر کردند و سعی کردند در طول این ۲۱ ماه یک سری اسناد واهی و دروغین و انحرافی را ایجاد کنند که کیفرخواست ایشان را بفرستند.تصريح کرد: نقض حقوق بشر گسترده ای هم علیه آقای نوری در زندان انجام شد در طول این مدت که ایشان در بازداشت به سر می برد تمام این مدت را در سلول و زندان انفرادی بوده و این مغایر حقوق بشر است که فردی طی مدت ۳ سال در زندان انفرادی به سر ببرد و نیازهای پزشکی او را برآورده نکنند و همچنین گاهی تماس او را با خانواده اش قطع کردند . این نقض از سوی یک کشور غربی که مدعی حقوق بشر است قابل پذیرش نیست و مسئولیت بین المللی برای آن کشور به همراه دارد

وي گفت: انتظار ما از دولت سوئد به این  بود که، به جنایات گروهک تروریستی منافقین رسیدگی کند نه آن که به ادعای آنها تصمیم بگیرد فردی که شهروند ایران بوده به بهانه های واهی او را به داخل سوئد بکشانند و او را دستگیر کنند و پرونده ی ادعایی درست کنند و محکوم کنند .

غريب آبادي با اشاره به اينکه سوئدی اکنون؛ هم میزبان گروهک تروریستی منافقین است و هم میزبان برخی گروهک های تروریستی و جدایی طلب؛ افزود: رهبر گروهک تروریستی «حرکه النضال» ، حبیب چعب  که الان تحت محاکمه است و ۲ روزقبل ، دور ششم دادگاه چعب برگزار شد. این گروه های تروریستی در سوئد چه کار می کنند ؟ چرا سوئد این گروه های تروریستی را پذیرفته ؟ چرا برای این گروه ها ، حمایت ها و پشتیبانی های اطلاعاتی ، امنیتی ، اقتصادی و لجستیکی فراهم می کند ؟

وي ادامه داد: دولت سوئد به جای آنکه مانع اقامت این گروهک ها بشود و یا آنها را محاکمه کند ، به طرفداری از آن گروهک ها برای برخی اتباع ایرانی پرونده تشکیل می دهد ، طبیعتا این موجب مسئولیت دولت سوئد است و ما به صراحت این پیام را به دولت سوئد اعلام کرده ایم و پرونده را کاملا یک پرونده سیاسی می بینیم و نه یک پرونده حقوق و قضائی، درخواست خود را هم به صراحت مطرح کرده ایم که آقای نوری باید آزاد شوند و خساراتی که متحمل شده باید توسط دولت سوئد تأدیه شود .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
«فواد ۱۲۸» سامانه ای برای شنیده شدن صدای مردم
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)