• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۷۶۷۶۱
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۰

فوت و فن‌ پخت سمنوی خانگی

سمنو یکی از سین‌های سفره هفت سین است و سمبل قدرت، خیر و برکت یاد می شود.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا وسیما سَمَنو از جوانه گندم و آرد درست می‌شود. ریشه پخت این دسر شیرین و خوشمزه به خراسان برمی‌گردد. از سمنو به عنوان قدرت، خیر و برکت  یاد می شودو  برای همین سمنو را برای سفره هفت سین درنظر می‌گیرند. شما می‌توانید سمنو را در خانه، خودتان تهیه کنید:

مواد لازم برای تهیه سمنو

گندم: ۱ کیلوگرم

آرد گندم: ۳ کیلوگرم

آب: ۵ لیتر

یک کاسه  سمنو با تزیینات پسته و بادام

طرز تهیه سمنو

۱. ابتدا باید گندم را تمیز و قسمت‌های زائد آن را جدا کنید. سپس گندم‌ها را با آب سرد بشویید و آن‌ها را در آب سرد قرار دهید؛ به اندازه‌ای که آب ۱ الی ۲ بند انگشت بالاتر از گندم باشد. گندم را باید به مدت یک الی دو روز در آب خیس کنید. حتما در این مدت سه مرتبه آب گندم را عوض کنید تا بو نگیرد. پس‌از ۴۸ ساعت، شاهد سفیدشدن سر گندم‌ها خواهید بود.

۲. در مرحله بعدی گندم‌ها را از آبکش رد کنید و روی آن‌ها آب سرد بریزید و خوب بشویید. سپس گندم‌ها را در یک پارچه تمیز قرار دهید و یک پارچه مرطوب و تمیز هم روی گندم‌ها قرار دهید و ۴۸ ساعت دیگر صبر کنید تا گندم‌ها جوانه بزنند. نکته مهم در این مرحله مرطوب نگه داشتن پارچه است.  پس‌از گذشت دو روز، گندم‌ها ریشه‌دار می‌شوند.   

روزی ۳ یا ۴ بار با یک اسپری آب بپاشید تا خشک نشوند. یادتان باشد که رطوبت زیاد هم باعث ترشیدگی و گندیدگی جوانه‌ها می‌شود.

۳. گندم‌ها را در یک دستگاه غذاساز، چرخ‌گوشت یا مخلوط‌ کن بریزید تا له شوند. گندم له‌شده را در یک فیلتر بزرگ یا یک کیسه پارچه‌ای بریزید و سپس فشار دهید تا شیره آن خارج شود. کیسه پارچه‌ای را به‌خوبی فشار دهید تا پوسته گندم از محتویات داخل پوسته جدا شود و بیرون بریزد.

۴. مقداری آب به شیره خارج‌شده از گندم اضافه کنید و دوباره آن‌ها را داخل کیسه پارچه‌ای بریزید و برای بار دوم فشار دهید.

۵. عصاره گندم را با آرد مخلوط کنید و درون قابلمه‌ای روی اجاق قرار دهید و به‌خوبی هم بزنید. بهتر است ابتدا آرد را در قابلمه بریزید و کم کم شیره به‌دست آمده را به آن اضافه کنید. حواستان باشد باید مدام گندم را خوب هم بزنید، زیرا گندم بلافاصله آب خود را از دست می‌دهد و بوی سوختگی می‌گیرد. باید آن‌قدر هم‌زدن را ادامه دهید تا سمنو به نقطه جوش برسد. حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه طول می‌کشد تا به نقطه جوش برسد و رنگ آن تیره شود. هم‌زدن سمنو تا جوشیدن باید بدون وقفه ادامه یابد.

۶. زمانی‌ که سمنو به‌خوبی جوشید و رنگ آن تیره شد، شعله را روی درجه متوسط قرار دهید تا آب داخل قابلمه بخار و حجم آن کم شود. در این مرحله دیگر نیازی به هم‌زدن نیست؛ چون مواد ته‌نشین نمی‌شود. اگر هر چند دقیقه یک بار هم محتویات داخل قابلمه را هم بزنید، کافی است.

۷. بعد از دو ساعت که سمنو با شعله متوسط به‌ جوشیدن ادامه داد و به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را پایین بیاورید، یک دم‌کنی روی قابلمه قرار دهید و در آن را ببندید تا بپزد.

۸. حدودیک الی یک و نیم ساعت طول می‌کشد تا رنگ آن تیره شود. پس از آن، سمنو آماده است. می‌توانید چند بادام با پوست هم داخل آن قرار دهید و پس از سردشدن، آن را سرو کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
آغاز اجرایی شدن طرح سه نرخی شدن بنزین در جایگاه‌های سوخت مهاباد
فعالیت ۱۴۷ واحد گلخانه‌ای در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آذر ۱۴۰۴
باران آمد، قزل اوزن جان گرفت
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در ۲۲ آذر
رقابت بانوان تنیسور در جام حذفی تنیس
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
۶۰ هزار نفر در صف ثبت قرارداد‌های ملکی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های میلاد حضرت فاطمه(س)و هفته مادر در استان سمنان
ارزیابی ۵۳ اثر هنری البرز در داوری مهر اصالت ملی
ورزشی‌های بیست ویکم آذر ماه در استان سمنان
مرگ پنج نوجوان هرمزگانی در تصادف موتورسیکلت‌ها
غیر حضوری شدن برخی مدارس سمنان
اجرای طرح مهر ماندگار در سراب
برگزاری اجلاسیه ده روزه کنگره شهدای البرز
شهرداری‌ها نقش محوری در توسعه متوازن شهر دارند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس در استان فارس
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان شدند
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)