• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۴۴۳۱۴
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۶

تلفن‌های همراه تهدیدی برای سلامتی

اعتیاد به تلفن همراه مساله همه گیر روز‌های عصر تکنولوژی است و روز به روز افراد بیشتری را درگیری می‌کند، اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که نمی‌توانید از گوشی همراه خود جدا شوید این مطلب را دنبال کنید.

خطرات تلفن همراهبه گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، تلفن همراه در کنار محاسن بسیاری که دارد، تهدیدی بیشتری برای سلامتی افراد دارد. سندرم خشکی چشم، آسیب به ستون فقرات برخی از بیماری‌های شایع استفاده از تلفن همراه می‌باشد. با ما همراه باشید.
سندرم خشکی چشم مساله‌ای شایع 
یکی از بیماری‌های شایع در هنگام استفاده از تلفن همراه و تبلت، البته اگر از حد مجاز آن عبور کند سندرم خشکی چشم است، این بیماری اغلب افرادی که بیشترین زمان خود را مقابل صفحه نمایشگر‌ها می‌گذرانند درگیر خواهد کرد که سوزش و خارش، درد چشم ها، تاری دید و احساس خشکی در چشم از علائم شایع آن است، شما می‌توانید برای دوری و عدم ابتلا به این مشکل علاوه بر استراحت دادن به چشم‌ها در هنگام استفاده از این ابزار الکترونیک میزان نور نمایشگر خود را نیز تنظیم کنند به خصوص زمانی که در تاریکی مطلق از موبایل و تبلت خود استفاده می‌کنید این کار ضرورت بیشتری پیدا می‌کند.
نکته قابل توجه در سندرم خشکی چشم کاهش سن ابتلا به این بیماری است و در حال حاضر افراد با سن کم نیز ممکن است به است به این مساله دچار شوند.
به دلیل اعتیاد آور بودن استفاده از تلفن همراه و بهره گیری از برنامه‌های مختلف به خصوص بازی‌های موبایلی و گشت زنی در شبکه‌های اجتماعی گذر زمان را حس نخواهید کرد و به قطعا بسیاری از شما ثابت ماندن در یک حالت در هنگام استفاده از این ابزار را تجربه کرده اید، اگر در یک وضعیت ثابت برای مدت طولانی قرار گیرید گردن شما در حالتی نامناسب قرار خواهد گرفت و علاوه بر فشار به ستون فقرات دچار سردرد، خستگی و کلافگی خواهید شد.
برخی از کاربران تلفن همراه نیز به تاری دید و عدم توانایی در خیره شده به فواصل دور نیز در پی استفاده بیش از اندازه از تلفن همراه خود اذعان داشته اند، برای اینکه از این مشکلات دور شوید با پلک زدن به چشمان خود ورزش دهید، عینک محافظ بزنید و با تجویز پزشک از قطره چشم استفاده کنید.
استفاده خارج از زمان استاندارد از تلفن همراه به دلیل ارتباط مستقیم صفحه نمایشگر با چشم ابتدا این عضو را درگیر خواهد کرد، اما افرادی که از زمان‌های استاندارد را در هنگام صحبت کردن نیز رعایت نمی‌کنند بیش از سایرین درگیر مشکلات گوش خواهند شد، پیچیدن صدا در داخل گوش شایع‌ترین مشکلی است این دسته از افراد به آن مبتلا خواهد شد.
خطرات تلفن همراه
مراقب ستون فقرات خود باشید 
همانطور که گفته شد بسیاری از افراد در هنگام استفاده از تلفن همراه خود زمان را از دست می‌دهند و گاه در حالتی ثابت از تلفن همراه خود استفاده می‌کنند، خمیدگی گردن در این حالت می‌تواند با تکرار این حالت موجب بروز آرتروز و دیگر بیماری‌های تحلیل استخوانی شود و ستون فقرات شما را به شدت دچار آسیب کند، درگیری با این بیماری در گذشته برای میانسالان بیشتر متصور بوده است، اما امروز با عجین شدن اسمارت فون‌ها با زندگی افراد گروه‌های سنی جوان و نوجوان نیز به این عارضه دچار خواهند شد.
ورزش کردن توصیه همیشگی پزشکان برای دوری از بیماری است، برای اینکه به این درد دچار نشوید حرکات کششی انجام دهید، حواستان به زمان استفاده از تلفن همراه باشد، استراحت کنید و تحرک داشته باشید.
در گزارش‌های پیشین در خصوص درگیری مغز در هنگام استفاده از گوشی تلفن همراه سخن به میان آمد به خصوص زمانی مشغول بازی‌های موبایلی و رایانه هستید این درگیری بیشتر خواهد شد، پس لازم است به مغز خود نیز استراحت دهید، امواج موبایل و اینترنت می‌تواند به بدن شما آسیب بزند و بیماری‌های متعددی را به سراغ تان بیاورد. بهتر است گوشی تلفن همراه خود را با فاصله از خود بگذارید، برای صحبت کردن با موبایل از هدست استفاده کنید و زمانی را هم بگذارید برای خاموش کردن تلفن همراه، اینگونه با خیال راحت تری از آسیب به دور هستید.
همچنین اگر به ارسال پیام عادت دارید حتی در هنگام رانندگی برای دور شدن از خطر تصادف که یکی از عوامل مهم آن استفاده از تلفن همراه حین رانندگی است از هنذفری باری صحبت کردن و از نرم افزار‌های تبدیل صوت به متن برای ارسال پیام‌های مهم بهره بگیرید.
تلفن‌های همراه تهدیدی برای سلامتی
از تکنولوژی دوری نکنید 
چندی پیش سازمان جهانی بهداشت نیز در خصوص مضرات امواج وای فای بر بدن انسان گزارشی را منتشر کرده بود که در آن به مشکلاتی از جمله افزایش بی خوابی، کاهش رشد کودکان، کاهش رشد سلول‌های بدن، کاهش عملکرد مغز، کاهش فعالیت مغز در زنان، خنثی سازی اسپرم در مردان، ناباروری در زنان، افزایش استرس و بیماری‌های قلبی، افزایش امکان ابتدا به سرطان و کاهش تولید ماده ملاتونین در مغز و وال کارنیتین در عضلات و کبد اشاره شده بود.
کارشناسان بسیاری در حوزه سلامت و آسیب‌های فضای مجازی در خصوص نحوه استفاده صحیح از تلفن همراه و مدت زمان استاندارد سخن گفته اند، راه حل‌ها بار‌ها و بار‌ها تکرار شده، اما نکته مهم قائل شدن به به رژیم مجازی و دستورالعملی برای استفاده صحیح از این فضا و ابزار الکترونیک است.
البته باید یادآور شد که تکرار مضرات استفاده از تلفن همراه و خطرات امواج موبایل و وای فای به معنای دوری از فضای و تکنولوژی روز نیست بلکه همانطور که در ابتدای گزارش نیز اشاره شد روی سخن با افرادی است که بیش از اندازه خود را غرق در موبایل و نرم افزار‌های رنگارنگ و اعتیاد آور آن می‌کنند؛ و در پایان؛ جذابیت‌های ایجاد شده در تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها همه گروه‌های سنی را به سمت خود می‌کشاند و هر فردی به فراخور شرایط و علائق خود از این فضا و ابزار استفاده می‌کند، اما علاوه بر خطر‌هایی که در این گزارش برشمرده شده، آسیب اصلی متوجه کودکان و نوجوانان است که دقیقا در سن رشد به جای تحرک و بازی در گوشه‌ای ساکن شده و بی تحرک مشغول تبلیتی هستند که برای سن آن طراحی نشده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارتقای کیفیت آموزشی مدارس غیردولتی با نظارت مؤثر
تکمیل رینگ شمالی مهمترین تصمیم جلسه بررسی وضعیت تنش آبی شهر اراک
کشف انبار احتکار شکر در کنگاور
تشییع مادر شهید در روستای آبگل فیروزآباد
روایت کارگاه و فروشگاهی در تهران که همه کارکنان آن توان‌یاب هستند
ضرورت تشکیل مجمع مشورتی توسعه شهرستان‌ها درآذربایجان‌غربی
دلار توافقی به ۷۴ هزار و ۲۹۳ تومان رسید
پیش‌بینی ثبت حدنصاب جدید تولید نفت خام چین در سال جاری میلادی
مردمی‌سازی حاکمیت راه‌حل عبور از مشکلات کشور
گاز ۱۶ مشترک اداری و عمومی پرمصرف اردبیل قطع شد
دیجیتال‌سازی هوشمند رادیوگرافی صنعتی با شرکت‌های دانش بنیان
تجلیل از دانش‌آموزان پژوهشگر برتر کهگیلویه و بویراحمدی با حضور وزیر
فساد با زندانی کردن مفسد ریشه‌کن نمی‌شود
پژوهش چشم انداز آینده روشن
واژگونی خودرو در آزادراه قزوین - رشت
کتابت حکمت‌های نهج البلاغه در شهرضا
بیست و ششمین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن بازار
ارزیابی دلیل مرگ آبزیان در یکی از زهکش‌های اندیمشک
مراسم افتتاح ۷ مدرسه با حضور وزیر کشور در گلستان
 احتمال بارش در روز سه شنبه،چهارشنبه و پنجشنبه دربرخی مناطق استان کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)