• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۵۴۶۴۵
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۳
اقتصادی » آب و انرژی
شریعتی:

معاونت راهبردی انرژی باید زیر نظر رئیس جمهور فعال شود

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: با هدف مدیریت مصرف انرژی، باید از تجربه رشد دانش بنیان‌ها با تشکیل معاونت علمی و فناوری در کنار صندوق نوآوری و شکوفایی‏، استفاده کنیم.

شریعتی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای مالک شریعتی روز جمعه در حاشیه سومین روز از بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی خبری با بیان اینکه شعار محوری نمایشگاه تولید فناورانه و مصرف بهینه است، افزود: در سال‌های قبل، شرکت‌ها و غرفه‌های نمایندگی شرکت‌های خارجی، برای صادرات محصولات مورد نیاز این صنعت به ایران، در نمایشگاه حضور داشتند.

وی ادامه داد: اکنون رویکرد به سمت تولید فناوری دانش بنیان رفته است و شرکت‌های ایرانی توانسته‌اند برخی تجهیزات مورد نیاز را تولید کنند به طوری که عمده تقاضا حمایت از سوی دولت است.

شریعتی با اشاره به اینکه مصرف بهینه انرژی وضعیت مناسبی ندارد، به این نکته اشاره کرد که بر اساس برنامه‌های پنجم و ششم توسعه قرار بود شدت مصرف انرژی در کشور ۵۰ درصد کاهش یابد، اما این اهداف نه تنها محقق نشد، بلکه شدت مصرف انرژی نیز افزایش یافت.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اقتصاد ایران را اقتصاد انرژی پایه و بر مبنای انرژی‌های فسیلی دانست و گفت: باید ابزار‌ها و وسایلی در اختیار مردم قرار می‌گرفت تا به کاهش شدت مصرف انرژی کمک کرده و آن را تضمین کند.

وی نمونه عینی این موضوع را بالا بودن مصرف بنزین در خودرو‌های تولیدی دانست و اظهار داشت:‌ اگر ۳۰ درصد مصرف بنزین در خودرو‌ها کاهش یابد، نه تنها مشکلات این بخش حل می‌شود بلکه صادرکننده بنزین خواهیم بود.

نماینده مردم تهران در مجلس این نکته را یادآور شد که صنایع در حوزه انرژی بسیار غیر بهره ور اداره می‌شوند به طوری که در تمام صنایع از جمله صنعت ساختمان و حمل و نقل بهره وری وجود ندارد.

شریعتی با بیان اینکه در حوزه تولید انرژی، متولی داریم، اما متولی واحد و متمرکز در کنترل کاهش شدت مصرف انرژی نداریم، اظهار داشت: وزارتخانه‌های نفت و نیرو نمی‌توانند این مسئولیت را بر عهده بگیرند، زیرا با شرح وظایف آن‌ها در تناقض است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: پیشنهاد مشخص ما در مجلس برای حل مشکل بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران این است که بخش‌های پراکنده ذیربط مصرف انرژی تجمیع و ادغام شده و در یک مرکز زیر نظر ریاست جمهوری فعالیت کند.


بیشتر بخوانید

  • تعیین تکلیف متصدی حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی در برنامه هفتم

شریعتی ادامه داد: بر اساس این پیشنهاد می‌توان معاونت راهبردی انرژی تشکیل داد و یک بازوی مالی تحت عنوان صندوق بهره وری نیز ایجاد کرد تا بر اساس بودجه سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع اولیه برای اجرای طرح‌های بهره وری انرژی داشته باشد.

این نماینده مجلس اظهار داشت: اگر دولت لایحه‌ای در این خصوص ارایه کند، کار سریعتر انجام می‌شود و بار مالی ناشی از ایجاد این معاونت را نیز منتفی می‌کند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس این را هم گفت که در صورتی که دولت در این زمینه اقدام نکند، مجلس در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه، نسبت به ایجاد این معاونت اقدام خواهد کرد.

شریعتی با بیان اینکه دو نگاه افراط و تفریط در حوزه مصرف بنزین و قیمت گذاری آن در کشور وجود دارد، گفت: برخی عقیده دارند قیمت بنزین در کشور بالاست و باید کاهش یابد و در مقابل عده‌ای بر این اعتقاد هستند که قیمت‌ها باید به نرخ پایه در خلیج فارس برساد.

وی هر دو نگاه به مقوله قیمت بنزین را نادرست دانست و اظهار داشت: نگاه درستی که باید مبنا قرار بگیرد، این است که هر کسب و کاری یک قیمت تمام شده دارد و بر اساس این قیمت تمام شده با فرآیند معقول تعیین قیمت می‌شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی تاکید کرد: اعلام این قیمت تمام شده نشان می‌دهد که بهره وری چقدر است و دلالی را حذف می‌کند. همچنین با اعلام قیمت تمام شده یارانه واقعی مشخص می‌شود به طوری که یارانه پرداختی را می‌توان از محل مالیات مضاعف بر مصرف جبران کرد و افزایش قیمت پلکانی باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست هیئت عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا چهارمحال و بختیاری
قطع ارتباط ۳ راه روستایی در نرماشیر
افزایش بستری افراد مبتلا به آنفولانزا در گلستان؛ لزوم رعایت نکات بهداشتی
افزایش ۴۰ درصدی اعتبارات پژوهشی استان همدان
بسته شدن مسیر فاریاب به کهنوج از جاده کَل کَسورَک
افزایش تعداد کشور‌های دارای محدودیت ورود به آمریکا به بیش از ۳۵ کشور
اجرای عملیات راهداری زمستانی در محور‌های شهرستان جعفرآباد استان قم
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج از زبان فرمانده انتظامی استان کرمان
افتتاح اولین کافه بازی درون مدرسه‌ای در یزد
خوش غیرت ها، پای کار میهن
گلایه شهروندان از تاخیر در اجرای پروژه آسفالت جاده جوارم
ثبت نام سایپا ویژه یلدا
اشتباهات بی‌سابقه وزارت دادگستری آمریکا
گلایه از وضعیت نامناسب آسفالت
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج
کشف ۲۵ تُن برنج قاچاق از یک کامیون در نائین
برگزاری یادواره ۴۵۰ شهید تدارکات و پشتیبانی سپاه حضرت محمد (ص)
جدیدترین آمار از ثبت‌نام کنندگان در طرح فروش ایران خودرو
ارائه عملکرد مجازی پیش شرط سفر به آمریکا
بررسی نشست اخیر منطقه‌ای تهران درباره افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)